Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си представим следното:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да си представим следното:

.....тъмна доба, няма голямо значение градско или извънградско карате......понеже карате Алфа и сте изряден шофер, суркате се с 85кмч(ако сте извън града) и въпреки коравия ксенон дето имате, и Шумахеровата ви реакция пред вас излиза пешеходец дето незнайно защо е решил да пресече там, неправилно естествено, не е задължително да е пиян, може да е поне блейка.....нахендряте го юнашки както си му е реда......спирате вие, и категорично установявате че душата му веднага е поела към вечните ловни полета.....няма свидетели.......кой какво прави?????
    И да не се философства че можело да е жив, че можело да има свидетели - мъртав е - няма му я главата, и хора няма......
    И пак въпроса - какво правите........?????
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Ми първо ще се обадя на някой близък,защото ще съм паникьосана и след това на полицията
    Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
    Ники
    Дани

Comment

Е ти ни постави в интересна ситуация. Ами предполагам, ще се обадя на 112. Прекалено голяма отговорност е, че да избягам. Само дето винаги го има фактора паника. Почти не помня случай, в който да съм действал панически тъпо, но никога не се знае. Винаги има първи път, а и още повече, че човешкото съзнание е непредсказуемо.
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Предполагам трябва да поясня че за куките и съда след това е детински лесно да кажат че си карал с несъобразена скорост и да ви изкарат виновни......но вие знаете че не е така, знаете че сте карали по учебник, знаете че умрелия няма как да се върне и в момента нищо не го боли, и сте 99% убедени че ако си биете камшика от случая няма кой да разбере......какво правим?
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          .....тъмна доба, няма голямо значение градско или извънградско карате......понеже карате Алфа и сте изряден шофер, суркате се с 85кмч(ако сте извън града) и въпреки коравия ксенон дето имате, и Шумахеровата ви реакция пред вас излиза пешеходец дето незнайно защо е решил да пресече там, неправилно естествено, не е задължително да е пиян, може да е поне блейка.....нахендряте го юнашки както си му е реда......спирате вие, и категорично установявате че душата му веднага е поела към вечните ловни полета.....няма свидетели.......кой какво прави?????
          И да не се философства че можело да е жив, че можело да има свидетели - мъртав е - няма му я главата, и хора няма......
          И пак въпроса - какво правите........?????
          Надявам се да не пишеш от местопрестъплението
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

така поставен въпроса всеки ще духне.другите където пишат че ще чакат полиция да ги пребере на топло даже няма да спрат.

Comment

издърпвам го извън пътя, паля и си заминавам !

Comment

Предполагам трябва да поясня че за куките и съда след това е детински лесно да кажат че си карал с несъобразена скорост и да ви изкарат виновни......но вие знаете че не е така, знаете че сте карали по учебник, знаете че умрелия няма как да се върне и в момента нищо не го боли, и сте 99% убедени че ако си биете камшика от случая няма кой да разбере......какво правим?
                Аз продължавам да държа на това, което написах. Иначе нека попитаме и питащия как би реагиал?

Comment

Ами ти си отговори на въпроса :d

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Ми аз пък ще се обадя веднага на Бърза помощ и на полицията. Първо, защото тук става въпрос вече не за някакви кретенски правила и ограничения, а за човешки живот. И второ, наясно съм какви са последствията при бягство от местопроизшествие. За такава катастрофа ако си с чисто съдебно минало и се докаже от експертизата, че не си можел да го предотвратиш, ще се разминеш с условна присъда в най-най-лошия случай. Но при бягство - просто не можеш да разиташ на никакво снизхождение от съда.
                    Ясно ми е каква е целта на темата, ма само да попитам - ако избягате и не ви хванат по някаква причина как ще спите после?!?
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      .....
                      Ясно ми е каква е целта на темата, ма само да попитам - ако избягате и не ви хванат по някаква причина как ще спите после?!?
                      И мен това ме вълнуваше, но ти ме изпревари с въпроса. И ако ще е така поставен въпроса защо да не го усложним още малко. Представете си, че момчето/момичето, което сте оставили да лежи там след месец-два му е предстояла сватба и е очаквал/а дете или пък ако вече има дете. А вие слушате всяка вечер за този случай по новините и как полицията не може да открие извършителя. Колко дълго ще изкарате с каменно изражение и колко време ще ви издържи психиката? Ами ако психиката ви се окаже достатъчно здрава...вие все пак сте напълно нормални хора, а не хладнокръвни убийци, колко време мислите, че ще издържите на това което ви чопли отвътре?

Comment

Вчера се видях с един съученик - той е късметлията - от ЯЛ последното село преди петолъчката, някакъв по някаква причина иззад един от пилоните на минаващия над пътя ЖП мост му се нацелва юнашки - с бус е бил, целия на пихтия и на място.......хайванина бил някакъв на някакъв полицай......по негови думи е карал с не повече от 80, при 90 разрешени, а там пътя е леш, и това не е според мен далече от истината......обадил се на куките, дошли, не знам как изчислявали спирачен път и прочее, но в съда експертизата била за 120кмч, като дори на теория е невъзможно да се мине там с толкоз.......дали му условна, без книжка за 1-2 века, и 6 бона някъде по веригата съдия-прокурор......съсипах се вика - знаех че е умрял, сега ако мога да върна събитията хич нямаше и да спра......така или иначе сам си е виновен, така или иначе е мъртъв, защо трябваше аз да бера всичките тия ядове и кахъри 2 години.......
                        Не искам да коментирам дали го оправдавам, но определено го разбирам защо мисли така.......

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:15 ----------

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                        Колко дълго ще изкарате с каменно изражение и колко време ще ви издържи психиката? Ами ако психиката ви се окаже достатъчно здрава...вие все пак сте напълно нормални хора, а не хладнокръвни убийци, колко време мислите, че ще издържите на това което ви чопли отвътре?
                        Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        ма само да попитам - ако избягате и не ви хванат по някаква причина как ще спите после?!?
                        Ся ще прозвуча че имам някакво мнение по въпроса, макар че в интерес на истината не мога да определя как бих реагирал в такава ситуация, все пак си мисля че в нашата държава не е особенно трудно да ти лепнат поне условна за това нещо, и това в най - приятния вариант - че в тая връзка ако трябва да си разбута човек съвеста - ако вие викнете куки, линейка да установи смърта, дадът ви несраведлива условна присъда, тогава може би съвеста ви ще ви говори по друг начин, все едно не сте прегазили никой, обществото е уведомено, вие сте наказан макар и не особенно ясно дали е трябвало, и това е идеалното меглио за нечия съвест......ми чесно казано аз не виждам разлика - в единия случай сте си признал, в другия не си - така или иначе все си е човек със съзнанието че е сгазил някой......
                        Пак искам да натъртя че това мнение, и темата не отразяват това което бих направил, да не ме прочете някой погрешно, просто си расъждавам по дадени аспекти......

Comment

Кофти случка. Може би след развоя на събитията (имам предвид след полицията и съда) всеки би си казал "не трябваше да спирам". Но според мен колкото и да е зле пак е по-добре да се обадиш. Представи си, че някоя камера те е снимала или точно когато си мислиш да офейкаш мине някой изневиделица. По законите на Мърфи всичко може да се случи. Дявола си знае работата. Та ако беше избягал не ми се мисли после какво щяха да го направят ако го хванат. Аз лично му правя евала на твоя приятел, че въпреки очаквания развой на събитията е спрял и се е обадил на полицията!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                            Аз лично му правя евала на твоя приятел, че въпреки очаквания развой на събитията е спрял и се е обадил на полицията!
                            За евала е, ама той си каза ако може да върне лентата какво ще направи......

Comment

Mи така както го казваш, пък както мислят повечето ще избегаме...и по най барзия начин в гаража...а от там на сетне поръчка на стъкло, боя и всичко останало...Абе дано не се случва, ама за мен е по добре да се опиташ от колко да 100 % да останеш без книжка за цял живот...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X