Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си представим следното:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Ако се абстрахираме от ценноста на живота, забелязвам удивителна снизхоздителност към нарушаващите правилата пешеходци, за разлика от същите такива, само че зад волана......
    Точно така.

А аз искам да питам защо аз трябва да плащам за тоя малоумник дето се разхожда по пътя...е майната му.Че ще спра е ясно но ако немога да помогна си тръгвам,несъм такъв но аз заради нещасници няма да плащам,а и неговите блиски да не винят човека който го е сгазил,той какво е правел на пътя...положенито с неправилното пресичане на пешеходци ще се оправи когато почнат да дават награда за сгазен пешеходец!
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Ако се абстрахираме от ценноста на живота, забелязвам удивителна снизхоздителност към нарушаващите правилата пешеходци, за разлика от същите такива, само че зад волана......
      По начало не писах по темата, защото изсмукване от пръстите на евентуална реакция в критична ситуация не му виждам смисъла.

Но това което питаш тук си има обяснение и то е в налаганото от години обществено мнение, че отговорни на пътя са само шофьорите... вината е само тяхна... санкциите са само за тях и т.н.
      Не, че не съществува повишена опасност за околните от автомобила сравнен с човешко тяло, съществува си... но всеки медал си има 2 страни.
      А защо се прави това... може би можеш и сам да се сетиш.

Но най-са ми смешни такива дето като са зад волана псуват пешаците всякак, а като слязат от колата - са бетер метиляви уфтси.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Някъде гледах някакво цинично решение за справяне с пешеходците нарушители - блъснеш пешеходец и си виновен - 2 години затвор минимум, блъснеш го като пресича неправилно - 2 бона награда.......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хвърлям го в храстите ако вече не е отлетял там, слагам му две благи думи за паметник, карам колата на тенекеджия и това при условие, че не ме е видял никой и съм далеч от вкъщи, ако съм близо и мооже да е някои познат ще търся главата та да разбера дали го познавам човечеца. После година-две ще съжалявам, че не съм спрял навреме.

---------- Post added at 07:48 ---------- Previous post was at 07:37 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Аз ли не разбирам или котките излизат по-важни?
          Ми да и котките и кучетата са важни, не съм газил защото винаги досега съм успявал да спра, макар, че ако трябва да избирам между котка и дърво ще избера котката, но ако е човек в дървото ще да съм.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Да Ви кажа честно , паля колата и си отивам ! Блъскал съм , полиция съм викал ... след 9 дела се доказа , че нямам никаква вина , и пак ме осъдиха условно , без книжка и пари ! Без вина ! Ако пак блъсна някой , ако ще той да се нахендри в мене пак ще ме изкарат виновен . Затова си отивам . Аз заради идиоти в затвора няма да лежа . Трепеш го като куче , а го лежиш като човек ... няма нужда .
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Мхм, тия журналя направо сЪ усират : "... шофиран от мъртвопияната Личева ...", а е била мъртвопияна щото явно от някъде са разбрали, че "По-рано през деня съдийката се почерпила със 100 грама джин".

Егати условностите има тука - "Мъжът е бил прегазен от повече от 2 коли, но фатален за живота му се оказва джипът на съдийката"

Доколкото си спомням случая, ако това е същото за което си мисля, съдийката се правила на ударена, че улицата била много разбита и тя помислила, че минала през бабуна
              146 1.6 TS '00
              156 2.4 JTD '01

Comment

Какво да кажа...много е спорен този въпрос ... ме съм газила нито човек,нито животно като се изключат ония 2 врабчета които решиха да се насладят на красивата работа на двигателя ми влизайки при него през декоративните решетки или онова врабче което се размаза на джама ми когато купих Алфата и я тествах до Пловдив ... те не зная как бих реагирала!
                Човека е скрито нещо и ние нямаме право да съдим никого за което и да било негово дело,защото самите ние не сме застраховани от реакция която не сме очаквали и сме смятали за нетипична за нас самите.
                Случвало ми се е човек да изскочи пред колата ми и мога да ви кажа,че само Бог ми помогна да спра...след това ми трепереха коленете поне 2 седмици
                ...ако го бях премазала не зная...
                Но понеже съм егоист вероятно бих си обрала крушите и дим да ме няма ... както казват някои на хората не им е мястото на пътя!
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                140 HP + Chip Tuning -> ex
                Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                Born to make me happy

Comment

Хвърлям го встрани от пътя, обирам му пари, часовник, златни зъби, телефони и т.н., прекръствам се и изчезвам кат пръдня...
                  sigpic
                  Subaru Legacy 3.0 H6
                  Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                  0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                    Но понеже съм егоист вероятно бих си обрала крушите и дим да ме няма ... както казват някои на хората не им е мястото на пътя!
                    Колега или колежке. Мога ли да ти задам един въпрос - Ти къде живееш?! Очевидно не в България. Тук колите масово спират по тротоари, разходи се малко из родна София и ще се убедиш... На центъра веднъж си направих труда да преброя за 50 метра колко коли ще видя на тротоара в една малка уличка - бройката беше 20... Къде да вървят хората, като колите са по тротоарите?!

Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от citroen Покажи съобщение
                      Колега или колежке. Мога ли да ти задам един въпрос - Ти къде живееш?! Очевидно не в България. Тук колите масово спират по тротоари, разходи се малко из родна София и ще се убедиш... На центъра веднъж си направих труда да преброя за 50 метра колко коли ще видя на тротоара в една малка уличка - бройката беше 20... Къде да вървят хората, като колите са по тротоарите?!

Поздрави!
                      Колега,
                      живея в Бг и зная какво е положението тук особено в по-големите градове
                      Но в темата ставаше дума за пешеходци на платното извън града,а не в града.
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                      140 HP + Chip Tuning -> ex
                      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                      Born to make me happy

Comment

Ако говориме извънградско малко трудно ще те осъдят .Дори имаше случай на Цариградско една жена пресича и една кола я удря и жената починала,но шофьора го оправадаха.
                        alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Working...
                        X