If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега България живее несравнимо по-добре от тогава но това не могат да го осъзнаят хората, които не са живаяли тогава или които имат само смътни спомени ...просто защото приемат сегашния начин на живот за даденост...Сега България живее несравнимо по-добре от тогава за съжаление не достатъчно добре .
За съжаление много време беше безвъзвратно загубенно в глупости и в крайна сметка ние изостанахме в развитието
за разлика от други бивши социалистически страни виновни са глявно комунистите .
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:43 ----------
Само дето след като падне режима в Куба много бързо ще се се оправят заради блгоприятното си географско положение за това за заклетите фенове на оня строй по добре в Северна Корея.
Само дето сега ни управляват пак бившите комунисти само че тоя път добре пребоядисвани многократно
Само дето сега ни управляват пак бившите комунисти само че тоя път добре пребоядисвани многократно
За 50 години директно управление и 20 години преход комунистите били те боядисани пребоядисани напудрени и тем подобни доведоха българите до такова нравствено интелектулно и духовно разложение че не знам изобщо някога дали ще може да се възтановим .Tакъв пълен провал на нация от собствените и управници не се наблюдава много често по света .
Един много прост пример /сега и преди/ вземете един кренвирш от 89-та и един от 09-та извода-евтинокачество и скъп боклук това е разликата но никога няма да се върне евтиното качество защото има хора с дебели вратове
Ако един младеж, който не помни полупразните магазини на комунизма види тогавшния живот, няма да повярва, че това е възможно.
Колкото до качеството на кренвиршите-и сега има хубави кренвирши, струващи 7-9 лв кг, разликата е че тогава имаше само кренвирши.
Каквото и да говорим, историята сама си казва думата и гнилото отпада.
20 години са никакъв период за историята-това за тези, които се питат какво било направено за 20г.Всъщност то не е малко, но няма фасадния вид на социализма-например огромни заводи, пълни с хора, които произвежда едно НИЩО.Е поради тая причина измисления полуфеодален строй, наречен комунизъм или социализъм си отиде.....
А както отбелязва pr_00F в Корея или Куба има все още същия социализъм, не знам кренвириши дали имат.
Но въпроса не е и в яденето, а в кретенизма на тая власт, която роди изроди и нищо хубаво.
две думи са достатъчни - политически затворници. ами тези, които са имали нещо преди великия комунизъм? тези, които са били ограбени от бедни некадърници, чиято единствена надежда е била "народа" да ги нахрани? тези, чиито семейства са били репресирани, не са оставили децата им да получат висше образование, защото преди въпросния велик комунистически строй са имали земи, бизнес и пари ?!
я почнете да ми изреждате плюсовете и ще видите колко посредствено и смешно звучи, че видиш ли тогава не се мислело за бензин и кисело мляко
няма да се оправим щом ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ХОРАТА ОЩЕ МИЛЕЯТ ЗА ЕВТИНИТЕ КРЕНВИРШИ И БАНАНИ !
я почнете да ми изреждате плюсовете и ще видите колко посредствено и смешно звучи, че видиш ли тогава не се мислело за бензин и кисело мляко
няма да се оправим щом ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ХОРАТА ОЩЕ МИЛЕЯТ ЗА ЕВТИНИТЕ КРЕНВИРШИ И БАНАНИ !
И след 40 години пак ще има хора ,които ще милеят за комунизма и не виждам къде е проблема.На едни им е харесвало да карат нови лади ,на други евтините кренвирши и банани,а темата май не за + и - на комунизма а какво е свършено от тогава до днеска.
Видях, но PDF-а ми остана на компютъра в офиса....
Утре ще го кача другаде, че явно нещо се е сбъгясало
Преди два часа вървеше супер, ама.
П.П.
Ето, сега върви пак....
Просто мегаъплоуд е дрво. Затва така става
А българинът явно е прост като манастирска гугутка и си пада по секс с животни. Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.
Преди всички се правеха, че по цял ден работят, а всичко си беше пълна симулация. Сега тези, където цял живот са свикнали да лежат говорят колко е било хубаво преди, а нема нужда... Кебапчето било жълти стинки ? А Белене беше санаториум мисля ? За Москвич чакане 10 години? Сега имам 4 коли и не ме е срам, ама хич, поне да бях мутра...
Четейки някой от постовете на участници в тази тема не мога да не сетя за нещо казано от Милош Форман, а то е следното; „Сега в посткомунистическия свят хората са малко объркани. Наистина трябва да решите къде искате да живеете: в джунглата или в зоопарка. Защото, ако ви тегли към красотата, ако обичате свободата, джунглата е вашият свят. Но там сте в опасност, трябва да споделяте живота си със змии, акули, пиявици. Ако предпочитате сигурността, вие се нуждаете от зоопарка. Там сте защитени. Всеки ден имате малко храна. Но живеете зад преграда и мечтаете за прекрасната джунгла... Ще се изненадате да разберете колко много хора предпочитат да живеят в зоопарка.”
А българинът явно е прост като манастирска гугутка и си пада по секс с животни. Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.
Речи дека да го качувам и отива там....
Няма как да е различно положението, след като нищо не се е променило отвътре
Comment