Известие

Collapse
No announcement yet.

20 години от 10-ти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

"ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА"
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      ... Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.
      Да не би да е, защото първите са успели да забият народа в такъв кръговрат от проблеми, че да не разпознава вторите.

А иначе за предишното време - аз съм живял в него 18г., имаше и хубави и лоши неща. Но ...да не мога да отида от Сандански до Петрич (примерно) без преди това в милицията да ми издадат Открит Лист (това е реален документ); или да ме предупреждава майка ми при различни ситуации с документи в училище - "Внимавай да не напиеш, че имаме роднини в Югославия (имаше такава държава); да иде баща ми на 40 и кусур години шофьор в Кувейт, защото дотогава като зам. директор на транспортна фирма (ДАП) не е успял да спести за заветната Лада; да не влизам в час (иначе не съм пропускал учебен час), защото през голямото междучасие видяхме с 1 приятел, че в магазина доставят портокали, а знаем, че ще свършат и се наредихме на опашката (било е преди нова година - тогава коледа нямаше); и още; и още ...
      И за да завърша малко по-ведро, ще напиша един виц от онова време - от ония, заради коита са пращали в командировка в Белгия, Силистренско:
      При посещение на Тодор Живков в едно село, една баба се приближила до него и го пита:
      Я кажи Тодоре, това нещо социализма учените ли го измислиха или вие политиците?
      Той, с нескрита гордост:
      Ние, бабо, ние.
      Тя:
      Знаех си аз, ако беха учените първо на животните щеха да го изпробват.
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

на нас нени трябва нито кумонизим нито капитализъм.трябва да е като в китаи някакъв хибрид часното си е часно държавното си е държавно.а тука преватизация вземи този завод че е губещ на следващия месец часника а тои на печалба.и да ме извинявате БЪЛГАРИЯ е наи богатата страна на света 20г. крадене и още има да му маиката как не свърши.

Comment

"частника" ми стопля сърцето като го чуя, чуден чуден израз...

комунягите : събудете се, не сме във феодален строй вече, няма да ядете кебапчета за 10 стотинки !!!
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Само едно ще ви кажа

те тази снимка не би била възможна при социализъма

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Само едно ще ви кажа

те тази снимка не би била възможна при социализъма

Да бе! Снимката е баш "историята оживява". Досущ партизанин го докарваш.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение

Да бе! Снимката е баш "историята оживява". Досущ партизанин го докарваш.
                Ти знаеш ли кво е тва на снимката бе пиянде?

Comment

Малка пчела неберемед, кацнала върху паве изпаднало от грайфера на супер-мега-хупер офф-роуд машина

sigpic

Comment

хаха
                    ина номерче на него
                    297

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      няма да ядете кебапчета за 10 стотинки !!!
                      Не че съм комуняга,баце ама сега по-добре ли ти е кебапчето да ти е по 0.80 стинки или 1.00 и ядеш кучешко месо.
                      alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

А навремето като пускаха банани два пъти в годината, и портокали - три, та хората се избиваха по опашките пред "Плод зеленчук"-а, по-яко ли беше?
                        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

А сега дали всеки може да си ги позволи целогодишно ,макар че ги има в изобилие.

Comment

Разбира се, че да. Не струват десетки левове. А навремето далеч не всеки можеше да си ги позволи. И какво значи това "всеки"? Хората НЕ са равни. Толкова ли е трудно за осъзнаване този простичък факт. Може по същество да сме еднакви, или по-скоро сходни, но равни - не. А бананите? Ами това са плодове... смятай по-значителните неща. Ами режимът на тока? Това някой да си го спомня? Резил абсолютен.
                            Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

А някой спомня ли си режима на водата през демокрацията.Пенсионерите и безработните могат ли да си купуват банани когато поискат?Така че и преди и след демокрацията стандартът на живот е бил различен за хората.

Comment

При соца без връзки и парче месо свястно не можеше да се купи, всичко беше дефицитно, освен гадното виетнамско кафе, бозата, баниците и др. елементарни стоки.Хляба също беше с опашки и се свършваше в определени часове и дни.Да не говорим, че лятото и бира нямаше, та какво ли имаше...
                                Не знам колко помнят тия прословути кебапчета, в момента в една от добри кебапчийници /вида и е точно като от социализма, мърлява, но кебачтето е вкусно/ и много народ хапва там на крак по обяд-софиянци и гости на столицата може да я посетят - на ул. Христо Белчев, срещу бившето кино Д. Благоев, кебапчето е 1,20 и е по добро от едно време.
                                Голяма разлика няма, а тогава началната заплата на вишист бе 155 лв, а на среднист 135 някъде.
                                Там където работя кепабчетата се правят на място и само от чиста кайма, но вкуса им е доста гаден, в истинското вкусно кебапче, винаги има малко кайма и повече лайна, вица е от соц врече
                                Най е добре, когато комунизма го няма, един приятел, бог да го прости, винаги се бъзикаше, че голяма кифла с кафе в калифорния е 15 цента, а минималтата им заплата е 1200 долара, аре стига с тоя умрял комунизъм, както казаха и други колеги, който му е мъчно да ходи в Куби или Сев.Корея и да видя после, как изплезил език ще тича насам
                                Не знам защо повтаряте глупостите, които комунистическата пропаганда набиваше в главите на народа тогава, явно още им държи на доста хора, които са чели само Овчарчето Калитко, Правилника за движение и вестник Раб. дела.Комунизма дойде с насилие и просъществува около 50 години, в СССР малко повече, е това е и си отиде безвъзвратно.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 10:52.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X