Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е нужно, за да бъдем щастливи...?:)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Принципно на човек му трябва малко за да бъде щастлив или поне при мен е така

Забелязал съм обаче ,че има хора които не обичат да са щастливи ,винаги са намусени и все нещо им е криво. Най-тъпото е ,че в повечето слчаи те сами си причиняват това нещастие ,защото така са свикнали. Имам чувството ,че нежелаят да се усмихват и да бъдат добри със себе си.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Всъщност, за да си щастлив не е нужно нищо, защото колкото по-вече имаш толкова си по-нещастен.Ако можех да живея с нищо , да имам жена , която да живее с нищо и деца, които да живеят с нищо би било перфектно, но не така е устроен света.Колкото по-вече имаш толкова по-вече искаш, а човек никога не може да има всичко, което иска и се получава един затворен кръг.Огледайте се в какъв свят живеем.Купуваме неща, от които нямаме нужда, податливи сме на всякакви внушения, гледаме на света по толкова тъп и скучен начин.Замисляли ли сте колко често гледате дадено неща, а не виждате какво е всъщност.И то това е защото човек не вижда с очите си, а с мозъка си.Кога за последно се радвах на това, че и днес сте жив и здрав ? Въпроси те са винаги по-вече от отговорите.
      Last edited by sen7; d.m.y г., 21:02.
      мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
        ......
        времето на неговата радост, за да го запишем върху гроба му.
        Защото това според нас е единственото и истинско живяно време.

Много ми хареса това, а и всеки сам си пише тетрадката - за един колата, за други приятелите, жената/мъжа и пр.
        Хубава приказка, един ден ще я разкажа на сина си.
        Благодарско, Вики!
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Всеки по различен начин разбира щастието...лично на мен малко ми трябва да се почуствам щастлив. Друг е въпроса, че пълно щастие няма
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

delete
            Last edited by viki; d.m.y г., 16:22.
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

По повод предишната приказка , съм сигурен ,че ще има доста на чийто камък пише:

ТУК ПОЧИВА ..... ..... МЪРТВОРОДЕН.
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Айдеее утиде коня у ряката.
                Я да видим колко от нас се чувстват щастливи

http://dnes.dir.bg/2009/11/12/news5364407.html

Щастливите руснаци били психично болни

12 ноември 2009 / News.dir.bg
                Главният психиатър на Санкт Петербург Сергей Литвинцев предположи, че щастливите руснаци всъщност са психично болни.
                Така той коментира публикуваните във вторник данни от анкета, според която 72% от живеещите в Руската федерация се чувстват щастливи, съобщава lenta.ru, цитирана от "Дневник".
                Социологическото проучване е проведено от Руския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ). Според получените данни индексът на щастието се е увеличил от март насам от 45 до 51 пункта, като щастливи не се чувствали само 21% от населението.
                По думите му, под "щастие" всеки човек разбира различно нещо и затова не си струва да се вярва на статистиката, твърдяща за растящо ниво на щастието сред руснаците.
                "Със статистиката, разбира се, е трудно да се спори, но не вярвам, че 72% от руснаците се чувстват щастливи. В страната има криза, времената са трудни", обяснява главният психиатър на втория по големина град в Русия.
                Пред medportal.ru Литвинцев е коментирал, че безпричинното чувство на щастие e признак за някои психически заболявания.
                "Маниакалният синдром кара хората да изпадат в еуфория без причина, настроението им се подобрява. Това е доста разпространено, но не заразно заболяване", обяснил специалистът.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За да си щастлив, не ти трябва много. Аз съм материалист, и в целият ми съсзантелен живот колкото и малко да е той, съм осъзнал че материалните неща няма да те направят такъв. Човек има нужда от приятели и човек с когото да сподели студените, мрачни зимни вечери. Човек, когото да погледне в очите и да каже мерси че те има. Рядко се намират тези хора обаче.
                  Когато си в душевна депресия най-добре е да се отърсиш от целият свят и от всичко и да започнеш всичко отначало. Там някъде има за всеки по някого, и рано или късно вс ще го открие. Бъди позитевен към живота, за да е позитивен и той към теб, и рано или късно проблемите ще се изчистят като грешки в компютър. Ако нямаш проблеми как ще усетиш че живееш и моментите на щастие!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

delete
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

delete

Comment

Приказка днес-няма,но денят ми започна с
                        нещо много,много,мноого хубаво казано:
                        " Аз живея моя живот и ти живееш твоя. Не съм на този свят, за да сбъдна очакванията ти, нито пък ти - за да сбъднеш моите. Ти си ти и аз съм аз; и ако случайно ти и аз се срещнем, ще е прекрасно. А ако се разминем, нищо не може да се направи"-Фриц Пърлс
                        Пак се представи на ниво днес
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

delete
                          Last edited by viki; d.m.y г., 16:23.

Comment

Мързи ме да изчитам всичко сега, може би следващите дни. Напоследък не остава време за нет-забавления

Но в продължение на първия ти пост: на безпричинното щастие се гледа с подозрение по две причини (минимум):

1. Защото (както споменаваш) нещастието е естествено състояние на голяма част от човечеството - вечното недоволство и мрънкотене (по тоя повод Фред има една много интересна мисъл, която дълго време стоеше в подписа на Пинки, макар и казана в леко различен контекст). Депресивните състояния (както съм споделяла мнение и преди) са с наркотична привлекателност. Има категория хора (опасявам се, че бройката не е малка), които не намират друг вариант да привлекат вниманието върху себе си. И чисто по детски: "Ох, боли ме тук, ох, боли ме там". И си намират - къде внимание, къде съчувствие, къде съжаление..

2. Защото твърде често, масово се отделя време, сили и енергия в огромни количества за реализацията на приказката "Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле". А няма как, докато мислим каква гадост и гнус да погодим на другия, да сме изпълнение с позитивизъм и жизнерадост

Но пък.. важното е да не ни пука.
                            Всеки е свободен да оползотворява/губи собствените си секунди, както намери за добре
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

delete
                              Last edited by viki; d.m.y г., 16:23.

Comment

...
                                Когато не си добре,това може да донесе ползи...
                                Ако може само една лека корекция да внеса.. Когато се демонстрира състояние на не добре/нещастие/дискомфорт и каквито там още синоними може да си харесаш

Докато маската стане първа природа
                                Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                                My Red Love
                                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Working...
                                X