Известие

Collapse
No announcement yet.

Превъртане на километраж....така ли е или не???????????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Превъртане на километраж....така ли е или не???????????

Здравейте колеги!Ровя се почти 4 часа в интернет и прегледах форумите на ситроен,опел....и АУДИ...!Там се ширят теми отностно превъртането на километража и това че за кола на 10 години (на колкото е мойта алфичка в този случай) е напълно нормално да е на 200 000...230 000... км.Заговори се че 99% от колите в БГ са с върнати километри....УЖАС...!Дори един с Ауди питаше как може да си върне км-трите от 230 000 на 180 000,щото 2 месеца стояла на 230 000 за продажба и никой не му звуннал,а като написал 180 000 му звъннали веднага....ЕЕ...значи ли че щом колата ми е на 230 000 км,а е в перфектно състояние,със сменено всичко,със изрядно вътрешно и външно състояние,няма да мога да я продам за достойните за "двама ни" цена от 6800?И значи ли че,щом има алфи 156 за по 3,4 000 лева в М.О.Б.И.Л.Е. БГ,шанса ми е буквално МИНИМАЛЕН!(СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 156-ЦА ЗА 3,4 000 ЛВ Е ПЪЛЕН БОКЛУК! ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА БЪДЕШ ПОДЪЛ ЧОВЕЧЕЦ,ТЪРСЕЩ ЛЪЖАТА ЗА ДА СИ ПРОДАДЕШ АВТОМОБИЛА,И ЗАЩО ВСЪЩНОСТ ХОРАТА НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ЧЕ СРЕДНО СЕ МИНАВАТ ПО 20 000 КМ ГОДИШНО,КОЕТО ПРАВИ 200 000,а не БРУТАЛНИТЕ ....АЛФА 156 2000 ГОД-50 000,Алфа 156-1999 год- 80 000......т.н.!ТОВА РЕАЛНО ЛИ Е?
    CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Нали знаеш, че клиента винаги има право Българина иска да му пише на таблото 120-150 000 хем знае, че колата е на 12 години....Ами нека се превърти километража, хем купувача е доволен и спокоен, че това което му се иска да пише като километри, е изписано на таблото, хем продавача е доволен, че си е продал стоката Балъчета сме си ние...не гледаме реално състоянието на двигател, ходова част и въобще "железата", а подбираме по външен вид - пастиран, лъснат, с изпран салон и измит двигател МЪРТВЕЦ....
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мн мъка има по тоя свят! Връща се в бг постоянно, сструва доколкото знам и съм чувал 15 лв тази услуга.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Мн мъка има по тоя свят! Връща се в бг постоянно, сструва доколкото знам и съм чувал 15 лв тази услуга.
        Мого правилно колега между 10 и 80лв струва услугата зависи от автомобила имам познати които се занимават с това
        Fiat Punto 1.2 75 ELX
        EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

аз за тва не гледах километрите. даже кат зимах мойта и кат видях че е на 230 000 и се зарадвах че може и да са верни

Comment

КОЛЕГИ,ПОВЯРВАЙТЕ МИ,ТАКОВА ГНУСНО НЕЩО НЯМА ДА НАПРАВЯ!ВСЕ ПАК КОЛАТА МИ СИ ИМА ЧЕСТ!А И АЗ СЪЩО!
            CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Comment

То това нещо с връщането на километрите си е от както се правят коли и не е само в България!!!
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

кой гледа километража? колата си личи колко е карана по сумати други неща

Comment

кой гледа километража? колата си личи колко е карана по сумати други неща
                  Гледат гледат,Лагуна на 340 000км дизел в идеално състояние 3 мес. никои не я погледна,стана на 178 000км и на третия ден замина !
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Така си е найстина, като е на малко км я вземат бързо, не че кола на 8-9 години може да е на 90-100к км, но съм обеден че има и такива случай. Просто ся рядкост.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Така си е найстина, като е на малко км я вземат бързо, не че кола на 8-9 години може да е на 90-100к км, но съм обеден че има и такива случай. Просто ся рядкост.
                      Аз моята я взех на ужасно подозрителните 84 600!Но вече 3 години се убеждавам, че май си е била на толкова.Освен, че видимо е запазена, вече е на 120 000 при мене, и не е пипвано нищо, само консумативи.Дано до 200 000 е така
                      Alfa 156 2.4 JTD
                      Honda CBR600RR 2008

Comment

Аз, като купувах моята, не гледах километрите. Даже на двигателя хвърлих едно око само за информация, за да видя дали няма нещо фрапиращо. Не беше мит (или поне не му бяха изядени маркучите и изолациите от пароструйката), пък и то кво да му гледаш, като отгоре има капак. Да не говорим, че изобщо не търсех такава кола, ама това е друга бира. Бях запленен от състоянието на кожения салон и външния вид -нямаше пребоядисвани детайли и видими поражения по купето. Логиката ми беше, че който е поддържал и пазил така салона и купето, все ще е отварял и капака по някой път, за да види каква е ситуацията. Не че не можех да я кача на канал, да й навържа компютри и пр, ама не виждах смисъл от това. Просто аз си харесвам колите от пръв поглед и веднага разбирам, че това е МОЯТА кола, когато я видя. А и 160000км за 8 годишна кола си бяха напълно в реда на нещата, ако изобщо са толкова, де!
                        Обаче у нас купувачът обича да бъде лъган. И джамбазите с готовност предоставят услугата! Такива неща видях по салоните, като обикалях да търся, че чак се бях отчаял от състоянието на колите, които се предлагат и наглостта на продавачите. Понеже съм гледал и по европейските сайтове за продажба на автомобили, знам, че там автомобили под 150000км почти не се срещат. Основно са на по 250, че и 300000км, че някои и с документи и сертификати, че километрите са реални, ти ги дават. Как така става, че тук трошките са се на по 150000 и то в най-лошия случай? Освен това, цената та колите навън цифрово е същата, която и тук се обявява на аналогични модели, само че там е в евро, а тук в левчета! Да се чуди човек къде ги намират тези евтинийки, дето ги предлагат тук! От моргите, естествено, ама това никой няма да си го признае.
                        Един колега си намира отвън автомобили с повредени автоматични скоростни кутии, вкарва ги, оправя ги и ги продава, та често го бъзикам: А бе, що се занимаваш с разкарване и разправии да внасяш коли отвън - ми те тука и по-нови, и по-евтини, и на по-малко километри!
                        Тука гледаш някое возило, което очевидно е без душа, обче на таблото му греят 80000, а на табелката пише "всички екстри за модела" и "всички консуматеве сменени". Викаш му на джамбазина "Как така бе?", пък той почва да мрънка: "Ми, бате, кво да прайш, те ге въртят километражите там, ний ги въртим тук и така става! Ни ги гледай!".
                        На друга кола пък отварям да погледна мотора и се оцъклям: То, че измито с пароструйка си личи отдалеч. Ама всичко по мотора е пипнато, както си му е редът - маркучите и гумените съединения с черна боичка, всички метални части - с бронз, а всички кабели - с лак!?! Цъкам аз с език и питам продавача -"Тая кола що сте я "обработили" така бе?" Пък той: "Ми кво да прайш, ний сме търговци и се грижим стоката да има търговски вид, за да я хареса купувачът!"
                        Пък, като почнат да си хвалят стоката, направо усещаш как почваш да пълнееш от лафове. Обяснявам аз какво търся, показват ми едно-две возила, които от пръв поглед си личи, че за нищо не стават и после ми викат "Ей ся щи покажа нещо точно кат за теб, ма понеже ноо запазено, малко по-скъпичко!" Проявявам аз любопитство и разглеждам екземпляра, повече от неудобство, отколкото от интерес, щото от пръв поглед се вижда, че това е послед ната бракма и си тръгвам. Пък джамбазинът нахален, с ехидна усмивка: "Нищо не казваш за колата, скъпо ли ти е?". По принцъп съм културен и спокоен човек, ама в такъв момент кипвам: Кво да кажа бе? Нали ти казах, че търся нещо ЗАПАЗЕНО на около 8 години, а ти ми предлагаш нещо 12 годишно, на поне половин милион километра? Кое да ми хареса?" и т.н. и т.н.... Изобщо, много е интересно да се обикалят автосалоните.
                        PS: Малко дълго се получи, ама да чете на който му е интересно.

Comment

Естествено че връщат километражи като луди, според вас как могат да купят кола за 1000 евро от Италия или Германия, която да не е на 450-500000 км?!? Много рядко пробегът на кола от висок и среден клас пада под 45000 км. годишно в страните от Западна Европа, вие сами си правете изводите. Италия е страната с най-голям пробег килиметри годишно на глава от населението в Европа, а в Германия колите от първи собственик обикновено се купуват от турски гастарбайтери, които всяко лято ги разкарват до Турция за ваканцията и продължават да ги тормозят докато станат на 6-8-10 години и чак тогава тези коли се озовават на Горубляне и в Дупница, сами си правете сметка за километрите на които са ви колите
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

ноята като я купувах далечната 2007 беше на 120 000 км и продавача ми вика реални са така му се изсмях и му викам да и още толкова от мен тъкмо ще ги докарам!иначе по колата забележки никакви,няма за ко да се хвана и така тази година реших с малко страх да проверя реалните километри и ко да видя тогава беше на 139 000++ километра и ме питат кво ти пише на таблото аз кавам цифрата и те ми викат ми толкова реална е!значи има и не върнати километражи все още!
                            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Колеги,сигурен съм че такива коли има,дето са на 7,8 години,та дори 10,а са на по 50...60...70...80 000 км,но от един мой приятел(механик в автосервиз в чужбина) разбрах че такава кола може да бъде само ако:

1-е била ползвана за превозване на някой шеф,ала бала возен от точка А до точка Б...(видях такава S500 mercedes,96 година беше,на 80 000 км,като нова).

2- колата да е карана от пенсионер,което е най-лошия вариант,щото точно този приятел беше извадил двигателя на едно Пунто-96 год. на !!35 000!!км,за да му оправя съеденителя,понеже беше разбит...ама разбит... Те некарат карат кой знае каде,я до магазина,до внука,до незнам си каде....ама подеглят на 7000 оборота на първа....

3-Просто да си случил на някакво чудо,дето да е истина,и колата да е наистина на толкова,или и да е превъртан километража колата да е читава,щото сигурно има коли с превъртян километраж,но читави.

Явно и 2015 година да стане,видим ли числото 200 000 ще ни плаши че е много (само погледнете колко бмв-нца,голфчета,фордчета от 93,94,95 са си на по 100 -150 000 хиляди)

А ето ви снимки на мойто чудо,което е на 230 000 хиляди,а е като на 10 000:
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X