Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с измама в магазин на мобилен оператор
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеПреди време имах нет на БТК - сега пак имам де, но на мамето на името - че сключих си 2 годишен договор, и първия месец нета беше перфектен, втория месец побелях от нерви, то телефона се повреждаше, нет нямаше, супортния им телефон даваше с часове свободно, и ми писна, грабнах осрания им модем, кирливия им договор, отидох в офиса дето сключих контракта, и им казах да се оплодят отзад.....всъщност не на тях, а да предадат на който трябва.....щото те все пак не са виновни.......след 6-7-8 месеца ми звънят тия същите, и викат че съм дължал незнам си колко по договор и незнамси какво - казах им че каквото съм си изразходил, съм си платил, и договора може да го ползват за тоалетна литература.....и затворих щото имах друга работа - стягах багаж за море - след два дена плакна дупето на плажа, и ми звъни един с по лош тон, и ми обяснява как щяли да ме съдят, съдии изпълнители и прочее......понеже имах много време и настроение, поне 10 минути му обяснявах че за 300 кинта няма как да точи дело за мен, обясних му че е много сложно това което е намислил, и че това че ми говори лошо и плаши със съд изобщо не мое ме стресне, обясних му къде да ми прати призовка, казах му всичките си данни, казах му че няма на мое име нещо дето да ми вземе, освен една жена дето ще стане пишман че я е взел(жената втрещено гледаше отстрани кой ще да е тоя на когото я предлагам), изобщо и на него обясних с един любезен тон че може и той да вземе да се опраши ако иска....той затвори понеже повече нямаше какво да каже, видя че не подлежа на убеждаване - вече година и половина чакам някой да рачи да ме призове в съда, но уви......
Ники, ти винаги, ама винаги намираш изход.Ела да пиеме по ВиСкИ.... Да ти разпраам нещо и аз...
sigpic
Subaru Legacy 3.0 H6
Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
0888 511 533 - Бонев
Comment
-
Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщениеКолеги, аз работя в такъв магазин, само че на друг оператор, зная какви измами се извършват в нашия бранш, за да се достигнат заветните таргети и планове заложени в магазина и прословутите бонуси и така нататък за продавачите. При мен измами е нямало, но и мен достигна това днес. По точно моята приятелка. Проблема е следния:
Април месец тя се е съгласила да вземе на нейно име телефон на лизинг през TBI на своята браточедка. Получила е одобрение и нейната братовчедка си е взела телефона и си го изплаща и до днес. Само, че днес пристига писмо от Кредит Реформ в което пише, че моята приятелка дължи 277 лева по договор към Глобул на номер еди кой си....Тъй като съм в бранша имам откъде да взема информация за този номер, направих го и наистина се оказа че има договор на името на моята приятелка, дължимата сума, номера е същия, егн и т.нат. Дата на сключване на договора и магазина съвпадат с покупката на телефона на изплащане. Сим карта на Глобул нямаме, нямаме документи за договор, никой не й е казал че към телефона върви и сим карта на договор. Никъде тя не е подписвала документи. Само за лизинга и си е тръгнала защото е бързала. Нейната брачедка е останала и взела телефона. Привижда ми се една злоупотреба с лични данни, но не мога да разбера от кой..Във всички случаи оператора/продавача е отговорен за тази случка.....Ще ходя тези дни да се разправям. Колеги, посъветвайте ми как да си търся правата, респективно на моята приятелка...Ясно ми е че ще се отнесат с мене като престъпник и ще ме изкарат че ги лъжа....Какво да правя...Въпреки, че работя и аз към друг моб. оператор, идея нямам какво да изискам от тях и как да подходя?
Надявам се това да свърши работа.
@ФЕРАРИСТ - и аз имамх проблеми с тия говеда заради кари симпатия - преди известно време. Платих един път (без да ползвам картите) естественно те решили да не ми прекратяват договора, който беше изтекал отдавна, макар да им казах че искам да си го прекратя. Изчаках известно време и когато ми се обадиха тия тъпаци от кредит нещо си им казах че когато ми се прекрати договора тогава ще платя за да съм си чистичък и те ми казаха че ако не подам молба да ми се възтанови номера няма да плащам нищо повече. Естествено ми дойде след някой друг месец пак известие и тогава им обясних, че ме боли дедовия за тяхния договор и от тогава не са ме търсили.
Comment
-
чакайте малко некой нещо не е разбрал щото е бързал .
аз работя във глобул
от както съм във фирмата глобул не е продавал телефони на изплащане !!!
А САМО ТЕЛЕФОНИ СЪС ДОГОВОР ( КОЙТО МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ И НА ИЗПЛАЩАНЕ ) от там е станала драмата
тя е подписала нещо , после братовчетка и остана да до оправи нещата и си е взела телефона
е тм ви е е станало недоразбирането , защото може и братовчетката да е разписала документите вместо жена ти
иначе вие във кой магазин сте извършили това дейсвие ?Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщениечакайте малко некой нещо не е разбрал щото е бързал .
аз работя във глобул
от както съм във фирмата глобул не е продавал телефони на изплащане !!!
А САМО ТЕЛЕФОНИ СЪС ДОГОВОР ( КОЙТО МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ И НА ИЗПЛАЩАНЕ ) от там е станала драмата
тя е подписала нещо , после братовчетка и остана да до оправи нещата и си е взела телефона
е тм ви е е станало недоразбирането , защото може и братовчетката да е разписала документите вместо жена ти
иначе вие във кой магазин сте извършили това дейсвие ?)
Comment
-
Я и аз да попитам нещо в тая връзка. Та значи януари 2003 си взех карта на Глобул - без някакви обвързващи договори. Ползвах си я около година и си плащах сметките, към началото на 2004 дадох картата не една приятелка (с която джиджи биджи) тя си плащаше сметките (картата е на мое име) ама за мина в чужбина (където и до момента живее) и явно не е платила последната си сметка. Май някакви около 40 - 45 лева. Аз получих от някакви събирачи на дългове през 2004 писмо да платя щото щели да ме съдят и дъра бъра да платя 40 те им лева щото иначе съм щял да плащам и разноските по делото. Отебах ги защото знам че разходите по делото са процент от сумата за която ме съдят. Те понеже разчитат че с такова писмо си плащат над 90% от хората. Та сега явно друга фирма е поела събирането на задълженията и вчера нашите се обаждат, че съм получил писмо където събирача казва че ми ги иска на основание договор с Космо еди какво си от септември 2009 година и пак говорят да ги платя че ще ли да ме съдят. Та да се вързвам ли на това писмо.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
абе и аз след неуспешни опити да си прекратя договора с бтк като бял човек, им теглих майните и сега ме търсят някакви много некултурни идиоти еос матрикс или нещо такова.
тия работи които правят са си чист рекет и злоупотреба с лична информация. то като гледам половин българия са длъжници на гсм операторите. да ходят да се шибат, не си заслужава нервите човек да се разправя с тях.точка
Comment
-
Сега проверих за таксите при дела по ЗЗД - фирмата дето събира задълженията за да ме осъди за 40 лева +лихвите трябва да плати 4% такса но не по малко от 50 лева и евентуално ако спечели да и платя 40 лева плус таксататия са пуснали писмото щото пък тия задължения стават неизискуеми след 5 години щом не са завели дело - а то май другия месец прави пет години - последен опит
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Я да питам и аз. Преди година си взех една карта, по скоро два номера в една карта. Та въпросния втори номер не го ползвам(договора за него е 1 год.). Преди седмица реших да ходя да му спра договора, защото изтича и мой познат ми спомена да подам в едномесечен срок молба,за да ми се прекрати договора, защото ако не подам молба, автоматично ще ми се продължи за още една година. Отидох до въпросния клон, даже уцелих същото момиче при което писах договора. Обясних и съвсем културно каква е молбата ми, като тя ми отговори просто да отида 3-4 дни преди изтичане на договора да подам молбата, тъй като ако съм я бил написал сега само прах щяла да събира. Та да очаквам ли "почукване" изотзадека ?
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщениеСега проверих за таксите при дела по ЗЗД - фирмата дето събира задълженията за да ме осъди за 40 лева +лихвите трябва да плати 4% такса но не по малко от 50 лева и евентуално ако спечели да и платя 40 лева плус таксататия са пуснали писмото щото пък тия задължения стават неизискуеми след 5 години щом не са завели дело - а то май другия месец прави пет години - последен опит
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеИмаш и адвокатски хонорари...........2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТи познаваш ли въпросната братовчедка ?
Отиваш, проверяваш, каквото проверяваш и пускаш писмена жалба в 2 екземпляра - в централата на Глобул и в централата на дилъра. Да ти сложат входящ номер на твой екземпляр, за да е ясно какво точно си внесъл и кога си го внесъл. След това, отиваш в Кредит Реформ и внасяш и при тях писмо, в което обясняваш, че нямаш никакъв договор и прилагаш ксерокопия от жалбата с входящите номера на оператора и дилъра. Всичко това от името на приятелката ти разбира се, с нейния подпис и с нея под ръчичка.
Операторът и дилърът са достатъчно големи компании, за да не се занимават с кокошкарски истории, така че няма да седнат да си залагат името, за да прикрият техен служител, който е извършил или измама, или глупост и ще си направят проверки. Изчакваш отговора и тогава реагираш съответно.
Дотук братовчедката изобщо НЕ ТЕ интересува. Твоята позиция е: "не сме подписвали нищо". Като се стигне до документите (ако има такива), остава въпросът кой се е подписал. Ако се окаже, че е братовчедката, ЧАК тогава отиваш да й набиваш канчето. Ти не си длъжен да знаеш кой е направил грешка или измама, ти отиваш да си търсиш ТВОИТЕ права.
Ако пък нещо много се запече с Кредит Реформ, веднага тичаш при адвокат.Last edited by Коки; d.m.y г., 19:48.
Comment
-
.
още от първият пост разбрах за какво иде реч,и аха да кажа че става въпрос за глобул и вече беше казано.моя близка работи в магазин на техен дилър,за какъв натиск от страна на глобулския регионален към магазина става въпрос ви е бедна фантазията."екшън" планове ,таргет,цел и пр.и в стремежа си да им се харесат момичета са готови на какви ли не безкрупулни манипулации само и само да си спечелят бонуса.имаше една,работеше в хенди,след многократни жалби от клиенти на които им е злоупотребено с личните данни я изгониха.тая въпросната вкара няколко човека в такива филми че им се зави свят.
вярвам че може да са те изиграли колега,пиши жалби,скачай в лайното да мирише повече иначе няма да ти се обърне внимание.
и колеги,четете внимателно върху какво се подписвате!
Comment
-
Нека изчакаме развитието на темата от главния потърпевш, а да не се разиграват виртуални ситуаций. Дотук фактите са следните, приятелката зима телефон на изплащане. Обаче както каза Орлин вариант телефон без карта нямав практиката на Глобул, най малкото че момчето каза че тя няма друга карта на въпросния оператор. Има братчедка която той не познава, а само е виждал веднъж. Въпросната не си вдига телефона през целия ден. Според мене някъде по веригата на пича му подават невярно инфо.
П.П. Не познавам никои и не искам да обидя или да злепоставя който и да е в цялата ситуация, просто си размишлявам. Имам скромен житейски опит които ми подсказва че нещо не е така.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment