Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъпотия по полицейски.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тъпотия по полицейски.

Та да ви се похваля колеги.Вчера родната полиция ми счупи глупомера.
    Ето и случката:
    Карам си аз тържественно,щото минавам покрай населено място и се включвам в главния път.Спазвам знаци,маркировки,ограничения и т.н.
    Времето е магливо.На конкретния участък видимостта е около 70м,но аз излизам от мъгла тип "кучи гъз".
    Родните мадуристи ги знам,че висят на идващата отбивка,но съм спокоен,щото всичко по колата е уставно,за не съм в издънка и нема за к`во да ме барнат.
    Да,ама не.
    Наближавам патрулката,до която в същия момент има спряна за проверка друга кола/издънка/ и гледам единият от мадуристите колебливо ми подава знак да отбия.
    Спирам.Гася двигателят и вадя ключа от контакта.
    Въпросният индивид обикаля колата в това време и умно я разглежда.
    Спира до вратата и тръсва глава-демек,излез.
    Отварям вратата и чувам нечленоразделно:"Лични документи и документи на колата за проверка."
    Излизам и тръсвам на капака всичко,без големия талон и талона от книжкат/тях си ги кътам вътре/.
    Получавам тежък поглед под вежди.
    Следва обикаляне на колата тип "вълк покрай кошара".
    Най-накрая получавам въпрос:- Знаеш ли що те спираме?
    Казвам:- Незнам.Слушам.
    - Ми ползваш допълнителни светлини.
    Викам: - Това не са допълнителни светлини,а фарове за мъгла,при това заводски.Така,като гледам е магливо,та за това съм ги пуснал,а и излизам от участък с по-гъста мъгла.
    Получавам смайващия отговор:- Видимостта е прекрасна,а пък аз може да кажа,че идвам от Каспичан и там има мъгла.
    Искам обяснение,какви са условията за ползване на фаровете и получавам невярното обяснение,че се ползват при видимост под 50м/Справка с ЗДП - твърдението е валидно само за задните светлини/.
    Обхождането да колата продължава и аз най-накрая питам: - Е и колко?
    - 20 лв.
    Трепетно очакване.
    Аз,като тъпо парче казвам:- Добре.Пиши.
    Горчиво разочарование.
    Следва писане на фиш.
    През цялото време,никой от "светата двоица" не се представи.
    Извинявам се,за малкия разказ,но няма друг начин да опиша абсурдността на случката.
    На добър път в АБСУРДИСТАН !!!
    P.S. Това става в 15 ч. след обяд и никого не заслепявам.
    За Бога БРАТЯ,гасете фаровете в мъглата.Ще се ориентираме по "свирки".
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Колега не се ядосвай - така няма да постигнеш нищо. Просто обжалвай акта. И другия път като не ти се представят като тръгне да пише акта го питай за името му за да знаеш кой ти е написал акта когато обжалваш и също изисквай документ за самоличност на полицая. Е веднъж ме питаха дали не съм имал проблеми със закона, но обикновено върши работа
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
    BMW 316 Compact '95

Comment

Не съм се ядосал колега.Даже още на място си умрях от смях с тях.Написаха ми фиш,щото не се обжалва,но аз капо с парите няма да остана.От днес ще "обслужвам" родната полиция по "Трънския курс".Да им е честито!

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Не съм се ядосал колега.Даже още на място си умрях от смях с тях.Написаха ми фиш,щото не се обжалва,но аз капо с парите няма да остана.От днес ще "обслужвам" родната полиция по "Трънския курс".Да им е честито!
        Моя грешка - не съм прочел че е фиш .
        За жалост обаче живеем в "невероятно законна държава"
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

Е добре де след като знаеш че е само за задните светлини този закон за под 50 м. защо не му каза...
          абе като си сигурен в себе си може да го направиш на нищо бе!!! Въобще няма да им отстъпвате!!!
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз що разправям, че тия трябва да се закрият. Личният състав може да се прати в мини Бобов дол на не скучае.
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Това е е*аси якото да си катаджия, защо ли учих за инженер не мога да си се начудя. Спираш разни автомобили, изкарваш лесни парички от "глоби", а те са ти задължени щото не им взимаш точки , можеш да си караш и на 2 бири щото и да те спрат си им колега и няма проблеми, сутрин със служебната кола пускаш лампата и няма задръствания... е, вярно, децата ти като порастнат ги е срам да кажат какво работиш, но какво пък - купуваш им по една нова тойота със заплатата си от 500лв и претръпват.... смях, жалка история, и най-лошото е че всички го знаем и почти никой не прави нищо по въпроса! ЕВАЛА колега myato, никакво спонсорство на тия! Аз до момента и 1ст не съм им дал, няма и да им дам
              Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Е така е, но само оплакване и писане на жалби му е майката, засега друга трудно може да се предприеме.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Е така е, но само оплакване и писане на жалби му е майката, засега друга трудно може да се предприеме.
                  Ние като за начало може да си поемаме последствията от нарушаването на правилата, ако има такова, а не да им даваме пари, щото всички ревем срещу корупцията, но и повечето допринасяме да я има. Иначе мисля, че може да се предприемат много неща (от правителството разбира се)
                  Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

И аз получих подобна честитутка преди време. В интерес на истината нямаше мъгла, но грешката е моя, че съм пропуснал тази част от закона. Най-интересното беше, че в отговор на въпроса ми "колко е глобата", получих "между 150 и 250лв и незнам си колко точки", с ясната идея да се стресна и да им дам пари. Е аз не им дадох и глобата ми беше 20лв, без точки.

p.s. на следващия ден, в колата си игра едно 2годишно лапе, което в стремежа да натисне всички бутончета, беше включило отново халогените.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Колега нищо ново под слънцето, преди ден два тук в Хасково имаше доста голяма мъгла и използвах халогените, естествено знам къде са застанали полицайчетата и така като наближа до тях тактично изключвам халогените, просто не ми се разправя с тъпани.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Я кажи кво пише във фиша да те светнем кво да направиш

Comment

Мисля, че като искате промяна ми постъпете в полицията и станете едни началници и променете нещата.
                          Аз лично съм на принципа, че за да се иска трябва първо да се даде. Дават им по 1000+ лв на униформените и при всяко провинение се наказват, а не като сега дават 500 лв и после да няма корупция. Хора разберете, че има АКТИВНА и ПАСИВНА страна на подкуп и в едната има участие на гражданите.
                          Просто не давайте пари, кой ви кара? А като има проблем в тяхна страна се обадете на 112 и разкажете. Човека срещу Вас има Име и Фамилия, споделяте какъв е проблема и чакате реакция, разговорите се записват и винаги може след това да поискате да ги извадят.
                          И най-вече ЗНАЙТЕ СИ ПРАВАТА.
                          А това кой къде трябва да работи ми то в Мини бобов дол заплатите са сигурно 2-3 пъти по високи
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                            А това кой къде трябва да работи ми то в Мини бобов дол заплатите са сигурно 2-3 пъти по високи
                            Ми така де - и те доволни и ние

Четете между редовете бе хора. Светът не е черно-бял.

Comment

Колеги,пуснах тава,за да се види в каква държава живееме.Иначе,номерът на колата е избран от началника на тия същите,та сещайте се,ако ми се занимаваше,какво щеше да стане.Аз така и така,ще го имформирам.Но нямам желание да се превръщам в една друга деформация на обществото ни.Искам,като спазвам правилата да получавам адекватна реакция.Писна ми,да се представям,за да ми реагират човешки.Утре,същите тия,ще ми увиснат и ще пледират моята човечност,без да са осъзнали,че проявата на такава е двупосочна.

Comment

Working...
                              X