Та да ви се похваля колеги.Вчера родната полиция ми счупи глупомера.
Ето и случката:
Карам си аз тържественно,щото минавам покрай населено място и се включвам в главния път.Спазвам знаци,маркировки,ограничения и т.н.
Времето е магливо.На конкретния участък видимостта е около 70м,но аз излизам от мъгла тип "кучи гъз".
Родните мадуристи ги знам,че висят на идващата отбивка,но съм спокоен,щото всичко по колата е уставно,за не съм в издънка и нема за к`во да ме барнат.
Да,ама не.
Наближавам патрулката,до която в същия момент има спряна за проверка друга кола/издънка/ и гледам единият от мадуристите колебливо ми подава знак да отбия.
Спирам.Гася двигателят и вадя ключа от контакта.
Въпросният индивид обикаля колата в това време и умно я разглежда.
Спира до вратата и тръсва глава-демек,излез.
Отварям вратата и чувам нечленоразделно:"Лични документи и документи на колата за проверка."
Излизам и тръсвам на капака всичко,без големия талон и талона от книжкат/тях си ги кътам вътре/.
Получавам тежък поглед под вежди.
Следва обикаляне на колата тип "вълк покрай кошара".
Най-накрая получавам въпрос:- Знаеш ли що те спираме?
Казвам:- Незнам.Слушам.
- Ми ползваш допълнителни светлини.
Викам: - Това не са допълнителни светлини,а фарове за мъгла,при това заводски.Така,като гледам е магливо,та за това съм ги пуснал,а и излизам от участък с по-гъста мъгла.
Получавам смайващия отговор:- Видимостта е прекрасна,а пък аз може да кажа,че идвам от Каспичан и там има мъгла.
Искам обяснение,какви са условията за ползване на фаровете и получавам невярното обяснение,че се ползват при видимост под 50м/Справка с ЗДП - твърдението е валидно само за задните светлини/.
Обхождането да колата продължава и аз най-накрая питам: - Е и колко?
- 20 лв.
Трепетно очакване.
Аз,като тъпо парче казвам:- Добре.Пиши.
Горчиво разочарование.
Следва писане на фиш.
През цялото време,никой от "светата двоица" не се представи.
Извинявам се,за малкия разказ,но няма друг начин да опиша абсурдността на случката.
На добър път в АБСУРДИСТАН !!!
P.S. Това става в 15 ч. след обяд и никого не заслепявам.

За Бога БРАТЯ,гасете фаровете в мъглата.Ще се ориентираме по "свирки".
Ето и случката:
Карам си аз тържественно,щото минавам покрай населено място и се включвам в главния път.Спазвам знаци,маркировки,ограничения и т.н.
Времето е магливо.На конкретния участък видимостта е около 70м,но аз излизам от мъгла тип "кучи гъз".
Родните мадуристи ги знам,че висят на идващата отбивка,но съм спокоен,щото всичко по колата е уставно,за не съм в издънка и нема за к`во да ме барнат.
Да,ама не.
Наближавам патрулката,до която в същия момент има спряна за проверка друга кола/издънка/ и гледам единият от мадуристите колебливо ми подава знак да отбия.
Спирам.Гася двигателят и вадя ключа от контакта.
Въпросният индивид обикаля колата в това време и умно я разглежда.
Спира до вратата и тръсва глава-демек,излез.
Отварям вратата и чувам нечленоразделно:"Лични документи и документи на колата за проверка."
Излизам и тръсвам на капака всичко,без големия талон и талона от книжкат/тях си ги кътам вътре/.
Получавам тежък поглед под вежди.
Следва обикаляне на колата тип "вълк покрай кошара".
Най-накрая получавам въпрос:- Знаеш ли що те спираме?
Казвам:- Незнам.Слушам.
- Ми ползваш допълнителни светлини.
Викам: - Това не са допълнителни светлини,а фарове за мъгла,при това заводски.Така,като гледам е магливо,та за това съм ги пуснал,а и излизам от участък с по-гъста мъгла.
Получавам смайващия отговор:- Видимостта е прекрасна,а пък аз може да кажа,че идвам от Каспичан и там има мъгла.
Искам обяснение,какви са условията за ползване на фаровете и получавам невярното обяснение,че се ползват при видимост под 50м/Справка с ЗДП - твърдението е валидно само за задните светлини/.
Обхождането да колата продължава и аз най-накрая питам: - Е и колко?
- 20 лв.
Трепетно очакване.
Аз,като тъпо парче казвам:- Добре.Пиши.
Горчиво разочарование.
Следва писане на фиш.
През цялото време,никой от "светата двоица" не се представи.
Извинявам се,за малкия разказ,но няма друг начин да опиша абсурдността на случката.
На добър път в АБСУРДИСТАН !!!
P.S. Това става в 15 ч. след обяд и никого не заслепявам.

За Бога БРАТЯ,гасете фаровете в мъглата.Ще се ориентираме по "свирки".
Comment