Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъпотия по полицейски.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

добре, защо не пускате оплаквания към тия.Знам , че е капка в морето ама някой път ще прелее чашата.Аз лично знам за такива случаи.Ако не ти е проблем си пусни едно оплакване.Какво губиш.Оня ще почне да те спира по-често и да ти се заяжда.Че той и сега си го прави второто.Пределно ми е ясно, че всеки е обезверен от системата ама след като ти е дадена възможност - ми възползвай се от нея.Още по-вече щом смяташ, че си прав.
    мене ме нема, в целата схема........

Comment

Е извинявайте всички- АМА СТЕ ТОЛКОВА СМЕШНИ С ТИЯ ХАЛОГЕНИ!!! Не полицията е вие се заяждаде!! И вие на пук карате на халогени и те на пук ви спират. Голяма газария са халогените няма що... Да не говориме, че освен ако мъглата не е с видимост под 10 метра няма никаква полза от тях.

Айде пожелавам ви да си вземете коли, на които не халогените са им най- голямата екстра, за да може не с тях да гъзареете.
      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Е извинявайте всички- АМА СТЕ ТОЛКОВА СМЕШНИ С ТИЯ ХАЛОГЕНИ!!! Не полицията е вие се заяждаде!! И вие на пук карате на халогени и те на пук ви спират. Голяма газария са халогените няма що... Да не говориме, че освен ако мъглата не е с видимост под 10 метра няма никаква полза от тях.

Айде пожелавам ви да си вземете коли, на които не халогените са им най- голямата екстра, за да може не с тях да гъзареете.
        Прощавай и ти ама май ти е време да си лягаш!
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Извинявай колега,но ако ти ги ползваш за гъзария,аз ги включвам само при необходимост.Най-малкото,отдавна съм поприрасъл за гъзар.От друга страна,работата ми е свързана с постоянни занимавки с размазани в катастрофи и предпочитам да превентирам подобни ситуации с мен и семейството ми,при положение,че автомобила го позволява технически.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Просто е трябвало да ги изключиш след гъстата мъгла, защото в конкретния случай наистина си в нарушение.
            А това, че полицаите са тъпи, си е по подразбиране
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Едно от хубавите неща на 147-ците е, че халогените са в самия фар, а не долу на бронията(там са мигачите)...Нито веднъж не са ме спрели, защото си мислят че карам на къси
              И аз откакто се качих на 147цата просто забравям да ги изключвам и няколко баса спечелих по тоя повод(Къде са ми Халогените ).На мареата са ме спирали по-този повод ,но фишове не е имало.В момента глобяват за всевъзможни щуротии.
              В тоя ред на мисли искам да разкажа една актуална случка с полицаи и да внеса и малко положителни емоции .

Бях забравил да включа светлините,тъкно бях тръгнал,ама това не е оправдание .При което бивам спрян и веднага се усетих че е заради Фаровете.Викам Фаровете нали и той : Гледа стикера за прегледа и вика "Май не само"."
              -"Може ли документите.......мдааа изтекъл ви е прегледа,"
              Това го знаех впрочем ,щях да минавам на следващия ден преглед,та почнах да се опревдавам ,че предния собственик ми е казал че прегледа важи за целия месец ,а не от дата до дата(Това май скоро са го приели,че преди не беше така).
              Направи ми впечатление ,че през цялото време оглеждаше колата и накрая рече
              -"За колко я взе".
              Тогава просто разговора прерасна в разговор между фенове .Оказа се ,че господина кара Фиат Пунто JTD.Поне 5 минути си говорихме на тази тема и накрая ми вика.
              -"Нова ти е ,не е хубаво да ти тръгва с глоби" - И ми върна документите.
              Поздравих го.Запалих и Включих фаровете и заминах доволен.
              Пътувайки премислях ситуацията и Дали щеше да се случи това ако карах Голф примерно
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Извинявай колега,но ако ти ги ползваш за гъзария,аз ги включвам само при необходимост.Най-малкото,отдавна съм поприрасъл за гъзар.От друга страна,работата ми е свързана с постоянни занимавки с размазани в катастрофи и предпочитам да превентирам подобни ситуации с мен и семейството ми,при положение,че автомобила го позволява технически.
                Твоя случай е друг. Не може постоянно да си на копчето за халогените, въпреки, че защо не, след като може постоянно да си включваш мигачите например. Полицайте се ловят толкова за халогените, защото е пълно с псевдо гъзари, на които много им харесва как изглеждала колата с включени халогени. Та именно заради тези, полицията спира на пук всеки, който кара с халогени.
                А халогените помагат само в мнооооого гъста мъгла, когато караш с 10 км/ч например. Иначе не си обяснявам как ви помагат на вас, като се движите с 60-70, а те осветяват точно 2 метра пред вас.
                Lexus IS200

Comment

Не знам как е на запад със халогените, но за мен е абсолютна глупост да се забранява ползването им, още едно нещо доето да пълни гушите на куките - значи по някое време може фаровете да са задърлижилни с превенциална цел, а халогените не......
                  Ся отделен е въпроса че аз при 156 от халогените никаква файда не виждам, и с радост си махнах 4те халогена и им взех харни пари......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Твоя случай е друг. Не може постоянно да си на копчето за халогените, въпреки, че защо не, след като може постоянно да си включваш мигачите например. Полицайте се ловят толкова за халогените, защото е пълно с псевдо гъзари, на които много им харесва как изглеждала колата с включени халогени. Та именно заради тези, полицията спира на пук всеки, който кара с халогени.
                    А халогените помагат само в мнооооого гъста мъгла, когато караш с 10 км/ч например. Иначе не си обяснявам как ви помагат на вас, като се движите с 60-70, а те осветяват точно 2 метра пред вас.
                    Не мислех да коментирам, но...
                    Моите халогени не светят 2 метра и не заслепяват! Само да ти споделя, по повечето улици новия асфалт, когато се намокри, така хубаво абсорбира светлината от фаровете, че на моменти се чудя дали са включени. Отделно ходих на регулаж на халогените за да съм сигурен че ще светят както трябва. Не ги включвам освен когато е мокро (но само за да не сменям пак носачи и/или да не стане някоя беля).
                    Това че има и такива дето го правят от газария е така, нооо... аз или колата ми какво сме виновни че да страдаме?
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                      Не мислех да коментирам, но...
                      Моите халогени не светят 2 метра и не заслепяват! Само да ти споделя, по повечето улици новия асфалт, когато се намокри, така хубаво абсорбира светлината от фаровете, че на моменти се чудя дали са включени. Отделно ходих на регулаж на халогените за да съм сигурен че ще светят както трябва. Не ги включвам освен когато е мокро (но само за да не сменям пак носачи и/или да не стане някоя беля).
                      Това че има и такива дето го правят от газария е така, нооо... аз или колата ми какво сме виновни че да страдаме?
                      А колко метра светят? Сега не ми казвай, че се движиш с повече от 10-15 км/ч и разчиташ на халогените, за да не влезеш в дупка. Халогените са полезни- да, но са безполезни за скорости над 10-20 км/ч, защото простата сметка показва следното:

при скорост 20 км/ч изминаваме 5.5 метра в секунда, халогените са се скъсат не могат да осветят качествено на повече от 10 м. Това значи, че имате 2 секунди време за реакция, което е напълно достатъчно при скорост 20 км/ч.

Но в момента, в който се движите с 40 км/ч или повече, халогените спират да вършат, каквато и да било работа, защото времето ви за реакция е толкова малко (по малко от секунда), че с тях или без тях няма значение.

Така, че не псувайте по полицаите, а помислете как да им облекчите работата да не се занимават с халогените ви, а с по важни неща.
                      Lexus IS200

Comment

А колко метра светят? Сега не ми казвай, че се движиш с повече от 10-15 км/ч и разчиташ на халогените, за да не влезеш в дупка. Халогените са полезни- да, но са безполезни за скорости над 10-20 км/ч, защото простата сметка показва следното:

при скорост 20 км/ч изминаваме 5.5 метра в секунда, халогените са се скъсат не могат да осветят качествено на повече от 10 м. Това значи, че имате 2 секунди време за реакция, което е напълно достатъчно при скорост 20 км/ч.

Но в момента, в който се движите с 40 км/ч или повече, халогените спират да вършат, каквато и да било работа, защото времето ви за реакция е толкова малко (по малко от секунда), че с тях или без тях няма значение.

Така, че не псувайте по полицаите, а помислете как да им облекчите работата да не се занимават с халогените ви, а с по важни неща.
                        Така.
                        Първо - Хайде да не наричаме фаровете за мъгла - халогени.Всички крушки на фаровете са халогенни с изключение на тия,които са с ксенон.Даже на дядо ми на жигулата фаровете са с халогенни крушки.
                        Второ - Тези фарове не ги използвам за да виждам,а за да ме виждат мен.Предполагам ти се е случвало да изникне пред теб автомобил с мижави фарове в последния момент.
                        Трето - Къде видя да псувам.На мен ми беше адски смешно.Тези двамата сринаха авторитета на институцията на долна мъртва точка.Искам да те имформирам,че някога съм служил в едни войски,към това министерство,имам познати и роднини полицаи и поради естеството на работата ми,ежедневно общувам с такива.За нещастие,такива,като описаните в случката,формират общественото мнение.
                        Между другото,незнам защо не им стискаше да спират профучаващите в тава време лъскави "кораби" от всякакви марки,светещи като коледни елхи.Вероятно защото са над закона.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Не знам как е на запад със халогените, но за мен е абсолютна глупост да се забранява ползването им, още едно нещо доето да пълни гушите на куките - значи по някое време може фаровете да са задърлижилни с превенциална цел, а халогените не......
                          Ся отделен е въпроса че аз при 156 от халогените никаква файда не виждам, и с радост си махнах 4те халогена и им взех харни пари......
                          Единствено към задния фар за мъгла имам забележки когато е включен при нормални условия. Иначе не виждам с какво предните допълнителни светлини пречат. Много повече ме дразнят ксенонови светлини сложени от пишман майстори и осветяващи небето и съответно заслепващи очите.
                          Иначе може да правят акция светлина и незнам си още какви, а халогените са забранени хммм
                          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Не мога да разбера какво се опитвате всички да носите от 100 кладенеца вода. Фаровете за мъгла ПРЕЧАТ. Едно е да караш срещу някой, който е само на къси, друго е да има и още 2 светлини пуснати. Просто дразни много окото, а като се наредят 4-ма такива един зад друг на неосветен път може просто да отбиеш и да изчакаш свелинното шоу да мине. Ако не пречеха, щяха да оборуфват колите с 5 реда по 5 фара, та да се вижда по-добре. Дали са прави полицаите в случая не знам, зависи какви са били условията. Дали са се заяли нарочно, сигурно.

Като споменахте задният фар за мъгла, та да си кажа, че според мен и за тях логиката е същата. Ако карате на халогени, карайте и на трети стоп. По-добре ще ви виждат и не пречело на никой...
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Така.
                              Първо - Хайде да не наричаме фаровете за мъгла - халогени.Всички крушки на фаровете са халогенни с изключение на тия,които са с ксенон.Даже на дядо ми на жигулата фаровете са с халогенни крушки.
                              Второ - Тези фарове не ги използвам за да виждам,а за да ме виждат мен.Предполагам ти се е случвало да изникне пред теб автомобил с мижави фарове в последния момент.
                              Трето - Къде видя да псувам.На мен ми беше адски смешно.Тези двамата сринаха авторитета на институцията на долна мъртва точка.Искам да те имформирам,че някога съм служил в едни войски,към това министерство,имам познати и роднини полицаи и поради естеството на работата ми,ежедневно общувам с такива.За нещастие,такива,като описаните в случката,формират общественото мнение.
                              Между другото,незнам защо не им стискаше да спират профучаващите в тава време лъскави "кораби" от всякакви марки,светещи като коледни елхи.Вероятно защото са над закона.
                              Аз не визирам само теб.. Все пак не само ти пишеш в темата

Първо- народа е възприел понятието халогени, като заместител на дългото наименование- фарове за мъгла. Така, че дай да не навлизаме в лингвистични подробности, защото това е същото като използването на думата ксерокс, аутокю, джип и други. Предполагам когато искаш да кажеш високопроходим автомобил с задвижване 4х4, казваш просто джип, нали? Надявам се, се разбрахме по тази точка.

Второ- ОК, съгласен съм, че те виждат по- добре с халогените, но това важи пак при ниска скорост и гъста мъгла (описания по- горе пример). При висока скорост- с халогени или без- време за реакция няма. Има коли каращи на габарити, които наистина не се виждат. Но тук пак стигаме до извода, че халогените са ефективни само и единствено при гъста мъгла и движение с ниска скорост.

Трето- аз го казах първо него- ти не си псувал, но има и такива, които го правят.

Нека всеки си зададе въпроса- щяха ли да ме глобяват ако не правех нарушения. Волни или неволни е друга тема вече.

+ това затова ви се дават тия 38 точки, за да може да компенсират неволните нарушения. Иначе щяха да ти взимат книжката още при първото нарушение.
                              Lexus IS200

Comment

за случая

Мисля че първоначалната тема се поизмести малко, а тя беше колегата да покаже колко необразовани са родните катаджии, при това вече след като е изтървал 2-3 опции поне да избегне настоящия разказ - описание с елемент на разсъждение. България е страхотна и добре уредена държава в която с "двайска" си решаваш бързо, адекватно и навременно леките и мижави проблеми, които ни засипват постоянно всички всеки едни ден. Халогени-глупости. Досега имам поне 200 подобни случая от личен опит, но не обиждам никой ушев, няма смисъл просто.
                                Относно халогените отпред, през деня да са включени наред с късите светлини, е кофти-ако някой не вижда късите на отсрещната кола, а му трябват и халогени отгоре...май трябва да ходи на очен доктор. Виж, нощес извън града да са включени е добре, защото междуградските ни пътища все още са тъмна доба и малко или много, халогените дават повече светлина - особено на коли като моята, чиите фарове са ужасно нерегулирани и нямам пари да ги сменя с ксенони, или с нови фарове. А тия двата отзад за мъгла пречат и денем, и нощем - затова съм си затъмнил стоповете с цел да не са толкова ярки.
                                Alfa 156 2.0 - ех,
                                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                                X