Известие

Collapse
No announcement yet.

Мъгла... гъста непрогледна мъгла...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мъгла... гъста непрогледна мъгла...

Бях забравил колко е весело да караш в непрогледна мъгла късно вечер, докато ситно ръми дъждец, пътя е мокър и хлъзгав, а стъклата на колата са приятно запотени. Е кажете колеги не е ли това една приятна обстановка за тестване концентрацията и рефлексите на "любителя" шофьор. Не е ли емоция да сте зад волана при такава очарователна обстановка? Ще се радвам ако и някой друг колега сподели личните си наблюдения по въпроса

Ето и една лека нощна историйка от мен и вчеращното ми пътуване, отнасяща се за път, мъгла, мисли и мигове на момента радост...

Тъкмо бях позабравил какво е пътуването в подобни условия, но уви вчера отново на два пъти отскочих до Русе, единия рано сутринта, а другия - късно вечерта. Разбира се втория беше много по-забавния! Просто карам си по пътя, гледам бялото петно пред мен (и то ме гледа), а в главата ми само една мисъл: "Баси яката мъгла. Ся ако някой ненормалник от някъде реши да изскочи на пътя пред колата, просто е до там...". Друга мисъл която ме мъчеше бе как така все още никой не се беше пречукал по пътя при положение, че обстановката предразполагаше на 100% за това, а и в днешно време екстремни състезатели бол. Въпреки, че тези мисли бяха обвзели съзнанието ми, не успях да пропусна и един радостен момент в цялото пътуване. А той бе това, че на излизане от Цар Калоян (посока Русе) до рибарниците, малко преди стръмния баир се натъкнах на един колега бургазлия с една сребърна 156-ца. Зарадвах се да видя още един алфист тръгнал на излет в "прекрасното" време. За съжаление не останах да му правя дълго компания понеже колегата се влачеше зад един камион, баира идваше и се налагаше да го изоставя понеже скоро влаченето щеше да се превърне в пълзене. Но както и да е, факта, че попаднах на него беше един от онези малки мигове на моментна радост които разчупват ежедневния негативизъм
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 19:27.
    BMW E39 528i

Обичам мъглите, но не и когато трябва да се кара автомобил.А ако се добави и дъжд, тъмнината става "супер".Съчетано с честата липса на маркировка ситуацията е ....
    В мълга съм доста внимателен, в зависимост от видимостта разбира се, но гледам да си пълзя ако се налага, вместо да гоня Михаля
    Last edited by fred; d.m.y г., 19:57.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Вчера карах от Арбанаси до Плевен и се налюбувах на различни висове мъгли.
      Във високите точки гъста и непрогледна, създаваща усещане да безизходица, в средните имаше усещане за близост на пътуващите в автомобила, а в ниските - газ до ламарината.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Мъглицата е кофти нещо......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Най гъстата мъгла в която съм карал беше една вечер доста късно. В Пазарджик имаше мъгла, Пещера доста по гъста. И от Пещера до Св.Константин.
          След всяка минута беше все по гъста.
          Бях с един приятел окъсняли за купона на вилата му.

Докато карахме по състезателния етап от ралито с хубавата маркировка се виждаше в обсега на халогените.

След като свърши маркировката виждах банкета само когато ми премигваха авариините.
          Абсолютно нищо.
          Пробвах да изгася фаровете само на авариини и направо всеедно си на 3d кино.

WOW ефектабеше невероятен.още потръпвам като се сетя.
          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Вие мазохисти ли сте, немога да ви разбера?
            Аз всяка сутрин и вечер карам (почти винаги в мъгла през този сезон) и да си кажа изобщо не ми харесва тръпката че всеки момент може да те отнесе някой, или ти да отнесеш нещо от пътя.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

По време на мъгла набюдавам колко много хора си нямат никаква идея как се кара в нея.

Честно казано един любим спомен свързан с нея, ми е как миналата година в доста сериозна мъгла на влизане в София, след излизане от Горни Богров, започнах за изпреварвам образувалата се колона, която буквално се влачеше, след като стигнах най-отпред, до мен застана една баничарка, тя също си изключи късите светлини оставайки на габарити с вкючени фарове за мъгла и така си поведохме колоната с 70-80... закарахме си я до околовръстното, където мъглата стана по-рядка и "кой от къде е"
              Просто така както карахме един до друг само на фарове за мъгла, всичко беше повече от идеално... от време на време като застигнехме някого го изпреварвахме в една от лентите и пак заставахме наравно и почвахме да я вършеем....
              Само в Долни Богров намалихме малко, ама никой не протестираше отзад

Обаче имам и малко неприятен спомен - прибирах се 2007-ма пак по автомагистрала Хемус... комбинацията беше много странна - мъгла + първия сняг за сезона, карах с около 120 обаче на къси, понеже нямах фарове за мъгла на Скудото с което бях и в един момент ми се струва, че има нещо пред мен, едва съумях да се преместя в лявата лента, когато изпреварих бяла кола, на която не и работеше нито една светлина отзад.... побелях.... намалих и я изчаках за ме подмине, след което известно време покарах зад нея на дълги светлини докато съобщих номерата, марката и модела на полицията, след което обаче нямах нерви да се влача с 80 зад нея и си продължих, молейки се някой да не я отнесе... на следващия ден прегледах хрониката на КАТ за да се успокоя че някой не се е врязал в нея и се надявам малоумника да са го спряли от полицията....
              Last edited by Alpina; d.m.y г., 22:50.
              Lancia Kappa 2.4JTD
              Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Карането в мъгла е нежна люлчина песен в сравнение с карането в пожар, разгарящ се покрай пътя.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:00.
                sigpic

Comment

Мъглата е красива

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Мъглата е красива
                    Къде се развива действието тук - у кой Балкан ?
                    Сори за отклонението.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Къде се развива действието тук - у кой Балкан ?
                      Сори за отклонението.
                      Стара планина. Над Реброво.

Comment

Интересна тема.Значи да споделя и аз какво ме учеше стария тираджия от който съм се учил когато бях начинаещ тираджия.
                        Пътувам към Бургас по любимата АМ Тракия до Пловдив нещата бяха прекрасни,но на 5ия км след него нещата рязко се промениха,една мъгла едно чудо нищо не се вижда,и аз като нормален човек върнах газта,а колегата ме плесна зад врата и ми ризправя "ти знаеш ли как се кара в мъгла" ,аз съответно му казвам НЕ с любопитен поглед,да видя какво ще ми каже.Тогава той ми каза "в мъгла се кара като без мъгла защото вероятноста да се удари някой в нас ако се влачиме с 40км/ч е много по голяма от колкото ако си караме с 90км/ч". И така от тогава аз си знам,в мъгла се кара като без мъгла,просто си малко по нащрек.До сега винаги съм си карал в мъгла със същата скорост с която си карам и в ясно време,и никога не съм имал проблеми.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Мъглата е красива
                          Баси, Търтея каза точно това дето мислех да кажа!
                          Красотата е опасна, понякога...обаче!!!
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            Баси, Търтея каза точно това дето мислех да кажа!
                            Красотата е опасна, понякога...обаче!!!
                            Абе те и жените са опасни

Comment

на мен не ми е красива, зловеща ми е

не мога да дишам както трябва в мъгла, а пък шофирането и без това ми е предизвикателство, в гъста мъгла изобщо не тръгвам!
                              Driving is the only thing I'm bad at

Comment

Working...
                              X