If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре го е направил наистина, но описаните лоцмани са можели да я минат реално и с затворени очи, през 98% от времето, така че мъглата е била както се казва - без значение
Колкото и често да минаваме един път, едва ли можем да бъдем като тях
P.S. А снимките да не са от Стара Планина в района на Батулия, село Ябланица...? Абе северно от София
Почти - над Реброво е ама от източната страна на Искъра. Ма аз съм писал къде е. Не е към Ябланица. Тя е доста далече.
E като стана дума за литература,да притурим и нещо българско /има и мъгла в текстта и в контекстта тоже/, отделно се споменава и за правилника за движение:
а да си на кораб в мъгла!?
все едно си в нищотата,адски е гадно.
а най-гадната мъгла беше преди около 15 години в нашия край,бях млад шофъор с волгата на баща ми.с приятели ходихме на дискотека в едно село,на връщане по път без маркировка след много мъки и няколко излизания в банкета един излезе пред колата и вървеше на границата на асфалта с банкета.мразя мъглата ,адкси е подтискаща.карането в мъгла според мен няма нищо общо с карането в екстремни условия като дъжд и сняг и кал и пр.
Зависи от гледната точка, има/няма 20км с колело са
Много красив район...
Иначе да - нещо май ме е хванала мъглага и не съм видял че си писал
Май ще да се разходя натам като падне сняг, че си търсех асвалт, без много трафик и с повечко завои... да раздвижа комбито... тъкмо сега няма мушички, да ми цапат страничните стъкла...
И да не е много говориме си за мъгла, говориме си и никой не се сеща на феста тази година какво беше яко
Карането в мъгла Марк Твен го е описал чудесно в Живот по Мисисипи. Това е то.
Хубаво,ама да беше пояснил кой е Марк Твен.Може да се окаже непознат на аудиторията,понеже не ходи по участия ,нито забива по клубовете
п.п.
по темата
Наскоро ми се наложи да карам в ужасна мъгла.Пътуването Варна-Бургас ми се стори безкрайно
Винаги ,когато шофирам при екстремни условия слушам това
.....Metallica - Wherever I May Roam
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment