Известие

Collapse
No announcement yet.

Четем ли?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Четем ли?

Гледам секви нови теми се появяват у форума, всеки пита нещо. Лошо няма, ма некои от въпросите са ... Скоро очаквам тема - как се пуска водата в тоалетната.

Като не можеш нещо или плащаш на некой дето може или сядаш и четеш и се научаваш. С питане по форуми ни стаа.

Ма що винаги българина се опитва да шиба дявола докато лети не ми е ясно.

Не говорим за взаимопомощ - съвсем различно е.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Всичко е въпрос на количество мързел бре ...
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Гледам секви нови теми се появяват у форума, всеки пита нещо. Лошо няма, ма некои от въпросите са ... Скоро очаквам тема - как се пуска водата в тоалетната.

Като не можеш нещо или плащаш на некой дето може или сядаш и четеш и се научаваш. С питане по форуми ни стаа.

Ма що винаги българина се опитва да шиба дявола докато лети не ми е ясно.

Не говорим за взаимопомощ - съвсем различно е.
      Проблемите, или поне 80% от тях вече са коментирани в този форум, но постоянно се появяват теми с вече коментирани и развенчани проблеми!
      НО точно там е проблема - никой не си дава зор да намери и да прочете това, а иска да му се отговори директно на него. Прави впечатление че това е цялостна тенденция, не само във форумите, ами и в ежедневието!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Другата страна на въпорса е, че поколенията затъпяват прогресивно и нямат способността да извлекат необходимата им информация. Или казано с други думи ако не го чуят с думи с каквито те очакват въобще не разбират какво им говориш и плочата започва да се върти наново.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Хуу де, ама ако не се научат да мислят самостоятелно като му обясня как се пуска водата в кенефа той след това ще пита от къде се пали лампата в хладилника ...
          Ясно ми е, че в училище се спи. Безумните теми тук го потвърждават всеки ден.
          Ама защо аджеба аз ще съм длъжен да обяснявам на някого нещо елементарно, което вече съм платил на даскала му да му го предаде. А ако е спал в училище, какъвто често е случаят, оти не си отвори учебника, да прочете и да помисли малко сам. Не боли.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ами аз ти казах - до голяма степен се дължи на неумението да се излвлича необходимата информация. В учебниците има прекалено много обяснения защо еди какво си е така, а един такъв индивид като го отвори първо се отегчава от всичките тея писания и второ от обема им. Защо да чете 3 страници като може да прочете 3 реда във форума? И при положение, че ако не в един то в друг форум ще се намери някой да му поднесе тези 3 страници под формата на 3 конкретни изречения защо да се поти? Той иска да зане просто така ли е или не и друго не го интересува. На хубаво и лесно бързо се свиква!

Comment

По отношение на повтарящите се теми, имайте предвид, че някои хора имат доста малко опит в интернет изобщо и едва ли биха се сетили, че дадената тема може вече да е коментирана... пък и да се ориентират как да я търсят... оле мале.
              Хората, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем. :P

Comment

Нека не забравяме че в много от темите има меко казано "спам" , и стойностните мнения са много малко (може би 10-15%). С това разбира се не оправдавам всички ония калпазани които ги мързи да четат. Според мен нещата отдавна са изтървани, трябва пресяване на информацията, но вече е толкова много че едва ли е възможно това.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

То у нас по принцип у нашенско никога не се е чело, камо ли тук.Но в интерес на истината и тая търсачка не е у ред.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Аз мисля, че има хора, които се регват тук,
                    само за да попитат нещо ( което повечето пъти е доста тъпичко ),
                    и след това не влизат във форума.
                    Това според мен.

Comment

И да допълня търтею, не стига че не четат, а първо пишат.... ама как пишат само!!! Тва - главни букви, тва препинателни знаци... Щооо? Да си хабим клавиатурата?!? Да ни излязат мазолчета на възглавничките?!? Тоя spe4elist кво се натяга за правопис? Тва да не е Олимпиада по литература? Чшшшш

ТВА Е форум, "че пишем както си знаем" ... Пък некой мод ако посмее да ни трие умностите или да ни прави забележки, че го освиркаме в "Относно форума", в темата "Самозабравили се модератори", да ни видят колко сме големи ...

Comment

Предлагам да пуснем анкета: кой коко книги е прочел през живота си (приблизително); или за да няма облагодетелствани (като по-възрастните като мен) нека е разделено на възрастта минус 7 години (предполага се, че тогава всеки се е научил да чете).
                        Ама той спечелиста всъщност вече каза... всичко си личи по това кой как пише
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Не мисля, че подобна анкета е особено показателна. Поне не и в случая. Няма да покаже кой какви навици има в търсенето на информация. Аз например си признавам, че съм обърнал много повече внимание на техническата литература отколкото на художествената, но това не ме прави по-малко интелигентен от някой, който е прочел Война и мир от корица до корица. Всичко е въпрос на навици, а навиците се придобиват и възпитават!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                            Не мисля, че подобна анкета е особено показателна. Поне не и в случая. Няма да покаже кой какви навици има в търсенето на информация. Аз например си признавам, че съм обърнал много повече внимание на техническата литература отколкото на художествената, но това не ме прави по-малко интелигентен от някой, който е прочел Война и мир от корица до корица. Всичко е въпрос на навици, а навиците се придобиват и възпитават!
                            Eee, колега,техническата литература и тя е 'книга'. Просто не намерих по-подходящо описание, пък и да не забравяме, че Война и мир не е единствената книга, от която може да се научи нещо (и аз не съм я чел, признавам си)...
                            Търсенето на информация е абсолютна и ежедневна необходимост, но според мен търтея питаше друго: защо аджеба млади и интелигентни (поне като претенции) хора, които явно могат да си служат с компютър щом могат да пишат у форумо, та защо те такива индивиди задават въпроси на които вече е отговаряно (или просто не попитат чичко Гугъл, той всичко знае)? Ами просто защото не могат/не искат да четат (или да извличат информация)!
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

Имал съм спорове относно техническата и художествената лиутература и за това кое се брои за "прочетена книга" и се оказа, че по-масовото мнение е, че само художествената спада към тази категория та затова направих такова разделение.

Comment

Working...
                              X