Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• твърдо "за".без много да се опитвам да фолософствам и да изпадам в задълбочени размишления,това е моето мнение.само това ще кажа-неможе на изнасилвач на 5-годишни деца да се дава втори шанс и да се превъзпитава.на изродщината трябва да се отвръща с бруталност(око за око.......).много сме далеч от фолософията на някои народи.за системата в законодателството и прокоратурата няма да коментирам,всички знаем колко струва.............разбира се всеки случай е различен сам по себе си и винаги има изключения.............
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
      До някъде звучи интересно и сякаш търпи идейно развитие
      Още в периода преди Средновековието углавните престъпници са превозвани и пускани на безлюдни острови, като един от тях е Нова Холандия/днешна Австралия/.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:20.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
        твърдо "за".без много да се опитвам да фолософствам и да изпадам в задълбочени размишления,това е моето мнение.само това ще кажа-неможе на изнасилвач на 5-годишни деца да се дава втори шанс и да се превъзпитава.на изродщината трябва да се отвръща с бруталност(око за око.......).много сме далеч от фолософията на някои народи.за системата в законодателството и прокоратурата няма да коментирам,всички знаем колко струва.............разбира се всеки случай е различен сам по себе си и винаги има изключения.............
        Колега, ти знаеш ли изобщо какво означава "око за око"? Кой е вкарал израза в употреба и какво отменя?

Другите, феновете на членоделното право (рязането на ръце), знаете ли кой, кога и защо вкарва тези правила? Какъв е ефекта от въвеждането им?

Смятам за по-ценно сами да прочетете тази инфромация, заради това не отговарям, а задавам въпроси. Лесно се намира в днешно време.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          Колега, ти знаеш ли изобщо какво означава "око за око"? Кой е вкарал израза в употреба и какво отменя?

Другите, феновете на членоделното право (рязането на ръце), знаете ли кой, кога и защо вкарва тези правила? Какъв е ефекта от въвеждането им?

Смятам за по-ценно сами да прочетете тази инфромация, заради това не отговарям, а задавам въпроси. Лесно се намира в днешно време.
          Дума " членоделно " не същестествува колега! И така като задаваш въпроси да те питам и аз един!Ти като си прочел тази информация и като знаеш отговорите на тези въпроси би ли си казал мнението по темата?
          Audi A6 3.0 TDI
          Infiniti FX35

Comment

• Ами достатъчно е писано за това, в крайна сметка не тежестта на наказанието, а неговата неизбежност е мярка.Както и че смъртното наказание, дори когато се прилага не намалява престъпленията от този род.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Както и че смъртното наказание, дори когато се прилага не намалява престъпленията от този род.
              Абе де да знам защо колега, ама аз все така си мисля, че ако някой ме заплаши със смърт в случай, че припаря до децата му, най-вероятно няма да го направя... особено ако знам, че изобщо не се шегува Да не говорим, че ако ме заплаши с жестоко бавна и мъчителна смърт, дори няма и да си помисля за тях!
              Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 16:50.
              BMW E39 528i

Comment

• Нищо подобно. Престъпникът не очаква да бъде заловен. Съответно и наказанието не го притеснява. Еле па изнасилвачите, които са психически болни хора. Четете книжки бе хора. Това е елементарна психология.
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Престъпникът не очаква да бъде заловен. Съответно и наказанието не го притеснява. Еле па изнасилвачите, които са психически болни хора.
                  То дето викаш и това го има. От което пък следва другия въпрос - какво да се прави с хора които е доказано, че са такива? Да ги държат заключени в психиатрията, молейки се някой от тях да не избяга, или какво?
                  BMW E39 528i

Comment

• Абе не може да се избиват хора щото не ни харесват. Или щото са луди.
                    Тая работа не е като оная.
                    Изобщо животът не е нещо което е наше, еле па чуждия.
                    Гат можете един косъм от черен да направите бял, тогава вече дайте да говорим кой кого ще съди и наказва.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      ... Еле па изнасилвачите, които са психически болни хора....
                      "Психически болни хора" е много разтегливо понятие . Повечето изнасилвачи нямат психично заболяване в тесния смисъл на понятието. Част от тях попадат в категорията на асоциалното личностово разстройство, което обяснява причините за действията им, но не ги оправдава, т.е. те си остават вменяеми и носят наказателна отговорност.

Иначе по темата: Аз съм против
                      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

• айде фризьорите да се обаждат

иначе, аз съм против смъртната присъда по няколко причини:

1. много лесен изход е за виновния осъден
                        2. горе-посочените грешки, в които невинни биват убити
                        3. това, което търтей каза
                        4. това, че някой е жесток, не означава, че трябва да падаш на неговото ниво и да бъдеш животно и ти ...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

• Аз съм за , но в България трябва да се оправи цялата система.Препоръчвам филма "Гражданина Х" , който е по действителен случай.
                          АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                          http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                            Абе де да знам защо колега, ама аз все така си мисля, че ако някой ме заплаши със смърт в случай, че припаря до децата му, най-вероятно няма да го направя... особено ако знам, че изобщо не се шегува Да не говорим, че ако ме заплаши с жестоко бавна и мъчителна смърт, дори няма и да си помисля за тях!
                            Е, значи твоята реакция не би трябвало да бъде еднаква с тази на едно общество.В личен план не те съдя
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

• някой казва,чети книжки,друг иска да му отговарям на въпроси.......сега аз да ви питам,убивали ли са ваш приятел пред очите ви.......тва в книжките го не пише ,тогава да питам аз,за или против смърното наказание сте мили колеги..............
                              не искам да се заяждам с абс.никой,не ме разбирайте погрешно.това,че съм краен с мнението си неозначава,че съм изрод-напротив....умишлено написах,че не искам да фолософствам по въпроса ,а като гледам някои................
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Най-напред написах един дълъг пост, но го изтрих. Ами няма смисъл да обяснявам основни положения, когато излизаш с аргумент от типа "а вие що биете негрите".

Дори да вземеш най-сухия факт, че убийствата намаляват при отмяна на смъртното наказание, си струва такова безумие да не бъде поддържано.
                                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X