If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Oк режат ми гърлото на площада пред роднините и приятелите ми. И след година следствието в любимата ни държава е свикано на проверка по случея и се оказва, че в онази вечер просто съм се облекчавал на ъгъла на сградата до която са убили някой от малцинствата. И ест. убиеца е избягал и нали сме България трябва да има наказан за убииството на тур*ина аз го изяждам големия.
ОТКРИТО ПРОТИВ СМЪРТНА ПРИСЪДА.
Кое е по-гадно цял живот в клетка или коршум в главата.
Аз съм против.
Просто трябва да се спазват законте и да има присъди и сорови наказания, а не по 5-6г лишаване от свобода.
Не знам в момента да има някой осъден на доживотна даже.
А защо не мислите за психопатите, които живеят да убиват и чакат някой да ги избави от живота ? Защо да живее някой, който си е признал и е доказано, че е извършил ужасно тежко престъпление ? Аз съм За.Естествено да не се отменя и доживотното.Просто има различен вид престъпления, които според мен заслужават съответното наказание.
Твърдо против смъртното наказание!!! Не само , че няма възпитаващ ефект и ако е грешка е не поправима, но страха от смъртна присъда води до по-тежки престъпления.
...Вие сте за или против смъртната присъда и какви са вашите аргументи за избора ви?...
Принципно съм "за", но за БГ съм категорично "против". Нека те попитам нещо:
1. Хванаха ли някой важен престъпник през последните 20 години? Аз не се сещам и ако не са, тогава кого ще убиваме?
2. Кой ще постановява присъдата? Тези, които пускат мега престъпниците на свобода ли? На кого ще я постановят тогава?
3. Има ли по-добър начин поредните министри, откраднали десетки милиони, да отклонят вниманието от себе си от този да наводнят медиите с информация за смъртната присъда на някой дребен престъпник, която услужливо е издадена точно в момента, в който са им разкрили далаверата?
4. Колко струва човешкия живот в България? Искаш ли да не струва и толкова? Смяташ ли, че българското правителство съвестно ще се грижи за твоята и моята сигурност?
5. Кое на тоя свят е "на 100% доказано"? Не е ли възможно нещо да се "докаже", а после да се окаже, че не било така? Примери искаш ли?
Справедливостта в едно общество не зависи от инструментите, които употребява властта, а зависи от морала на хората, които упражняват властта. Така че със или без смъртна присъда, липсата на морал си е липса на морал, демек ша са опра'им, ама някой друг път. Дотогава можеш само да си мечтаеш за справедливост, за възмездие, за защита на правата ти и т.н.
Против.
Търтея и блу1 добре го обясниха...
Иначе бих препоръчал на тези, които са 'за' да се позамислят по-дълбоко за причините и следствията от едно престъпление, коети би било наказвано по такъв начин. Успех, колеги!
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Против .
Не е нужна смъртна присъда, а да променят законодателството като в щатите . Там като те съдят по няколко обвинения присъдите се излежават последователно и с натрупване могат да достигнат няколко стотин години, тук е сбъркана системата, лежиш най-дълго издадената присъда от съда ,която е съмнително справедлива.
сблъсквали ли сте се с правосъдната система в България щото аз да и съм свидетел на много неща
видял съм бая работи не може да говорим въобще за квато и да е присъда докато го има този произвол...
това че лежах без никва вина...
да ви кажа тука има 8 или 9 точно човека с доживотна присъда в Пловдивскич затвор някой са си заслужили напълно но има и някой които не са примерно да пребиват и вашето дете и вие ще скочите да го защитавате и в суматохата някой да пострада и затова доживотна.......
ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ТАЯ шИБАНА ДЪРЖАВА КВО ПРАВОСЪДИЕ ВЪОБщЕ ДА ИМАМЕ .......
alfa 164 t.s ex
tipo 2,0 16v turbo ex
opel astra amnesia ex
megane 2 ex
alfa 159 jtd ех
audi A6/S TQ 330+
audi a4 b5 1,8 TQ 500++
alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design
Да, така е-защо мислите, че ако няма справедливост, респективно ефикасни присъди, то смъртното наказание ще е панацея??
Ами сега има още по-тежко наказание, според мен, напълно справедливо-доживот, без право на обжалване!!?
Е я кажете кой виден престъпник, мутра или какъвто да е там е осъден на това наказание???
Никой, вярно е, има осъдени и то справедливо за делата си, довели до тая присъда, но сигурно има и хора, които не са извършили подобни престъпления, но по ред причини лежат в затвора за това.
Но, може и някога да бъдат оправдани, а смъртта няма да реши нищо, напротив, те ще бъдат убити, за сметка на простотията на обществото.
Казано е-не убивай
Също така-не съди, за да не бъдеш осъден, остави отмъщенито и прочее, демек четете и библията понякога, по лесно е да се чете Достоевски, Казандзакикис, Тургенев, Дж.Лондон и още стотина автори, според мен, ама друго е да гледаш сбълкъс с Андрей и Иван....
А можете и да изгледата филма "Двама мъже в града" с Ален Делон, Жан Габен, /участва и много младия тогава Депардыо с епизодична роля/, този филм е капката, след която Франция забранява смъртното наказание, това става след 1970 г.
С две думи-нищо ново под слънцето.
Чудно ми, как в България, където никой не знае какво е Лисабонски договор например, с лекота иска смърт за друг човек........
Против, засега...
Много сме далеко от този момент, просто тук нямаме полиция, закони, прокуратура и т.н., пълна неразбория
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment