Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    .......................
    5. Кой е казал, че в затвора не може да се работи? Ето ти алтернативата: осъден си за убийство, отиваш в панделата до живот, без право да обжалваш и почваш да бачкаш. Все ще им измислят какво. От заработените кинти ти се удържат разходите за храна, дрехи (на райета ), режийни и т.н. Останалото можеш да изпращаш на роднини, да харчиш в лавката или да правиш дарения за разни каузи. Какъв е проблемът??? Отделно от това, работилниците или каквото е там, с продажбата на продукцията би трябвало да излязат на печалба, която попълва бюджета на затвора. Какъв е проблемът??? В крайна сметка, всеки от нас работи, за да се издържа - не виждам защо затворниците да не правят същото. В противен случай излиза, че са привилегировани.

...................................
    Ей т'ва се опитах да кажа на два пъти, ама май почти никой не ме разбра... Много добре казано!
    И само да допълня: ако приходите не покриват разходите, просто да стоят гладни - да видим няма ли да работят или как ще направят друго престъпление, докато са 'вътре'!
    Last edited by nhg; d.m.y г., 16:10.
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

• То, това да работят в затвора и да се издържат е идеалният вариант, само че няма достатъчно работа за тях. Това, което проидвеждат е със съмнително качество и трудно продаваемо.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        То, това да работят в затвора и да се издържат е идеалният вариант, само че няма достатъчно работа за тях. Това, което проидвеждат е със съмнително качество и трудно продаваемо.
        Имаш практически опит, или?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          То, това да работят в затвора и да се издържат е идеалният вариант, само че няма достатъчно работа за тях. Това, което проидвеждат е със съмнително качество и трудно продаваемо.
          Въпрос на организация - всичко може да се направи, но да не отклоняваме темата.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Имаш практически опит, или?
            Като се има впредвид колко съм дърт - доста работи поназнайвам оттук-оттам.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              4. Ако някой много обича да коли и беси, или си пада комунис, еми сори, то си е за него. Ма да не се излага публично.
              Най-прекият път към тоталитаризма е да набеждаваш тези, които не мислят като теб за представител на друга тоталитарна система - т.е. аз съм партията-майка и който не мисли като мен е фашист/комунист.

Иначе за останалото съм съгласен, ама никой не даде мнение по същество за въпросите, които поставих.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                Това бих го казал на теб. Направи го и след това ми отговори с "да" или "не" на въпроса
                Toва е частен хипотетичен случай и на практика е невъзможен сценарий.
                Затова и отговорът ми е "ДА", просто защото няма как да се случи.

А ти защо не отговориш на моя въпрос - някой скоро да те е "натопявал", стрелял по теб, взривявал колата ти?
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                  Toва е частен хипотетичен случай и на практика е невъзможен сценарий.
                  Затова и отговорът ми е "ДА", просто защото няма как да се случи.

А ти защо не отговориш на моя въпрос - някой скоро да те е "натопявал", стрелял по теб, взривявал колата ти?
                  Дори да не е, това не значи, че няма шанс да се случи.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• ,,Можел да бъде невинен... Можел да избяга.... Държавата била такава...''
                    Да погледнем Измисления пример: 100% виновен за изнасилването и убийството на 4 момиченца и 1 момченце... Смърт или не...!
                    Отделно за държавата аз мисля , че е един тумор в Европа, който трябва да се отстрани...и ако няма наи-тежкото наказание за най- лекото Престъпление - Никога няма да се оправи тази държава...
                    Не съм срещал чистия - висш комунизъм, освен при мравките, пчелите и може би още накои други гадинки
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Относно качеството на произвежданото в затвора-аз имах детски креват от Старозагорския затвор, там ги правеха навремето, сега не знам.Та когато ми се роди първото дете си поръчахме от там, изгледахме и второто в него, след това като поотрасна и то, го подарихме на една колежка и креватчето си беше супер.
                      А за другото-има доста книги, реални за каторгата, отменени в миналото, като идиотско човешко изобретение.Например "Пеперудата", имаше и филм, стар с Дъстин Хофман и Стив Маккуин.Такива места са абсолютно безмислени и вредни за всяко едно нормално общество.Да ни забравяме е и че в затворите има всякакви хора, не само закоравели идиоти.
                      Та нещо, като гледам тука някои са си останали в средновековието или още по-далеч в миналото...
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Аз дадох пример как реагира обществото на хора , които ги лекуват и след това ги пуснат-бягат като дявол от тамян.Ботев не е за смъртна присъда(винаги ме е било жал за него, защото не е извършил никакво престъпление) , но баща изнасилвал двегодишният си син какво заслужава?
                        Относно работата, трябва да ги хващат всички да работят и да се издържат,а не ние и разните мангали да си седят вътре , защото там ги хранят по три пъти на ден и неработят.Розата какво каза? "По-добре един месец повече отколкото да работя."
                        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                          Аз дадох пример как...
                          Колега прочети пост #26 (ако вече не си го чел)... тоя мангал Розата, така ми беше натресен от съдбата преди години... и такъв белег е оставил в душата ми, че ако ми изпадне от някъде на днешния ден...... еле......

П.П. На снимката от аватара ти се виждат (предполагам) дечицата ти... отлично разбирам защо и ти, също като мен си "ЗА" затриването на подобен тип хора от лицето на тая планета...
                          BMW E39 528i

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Относно качеството на произвежданото в затвора-аз имах детски креват от Старозагорския затвор, там ги правеха навремето, сега не знам.Та когато ми се роди първото дете си поръчахме от там, изгледахме и второто в него, след това като поотрасна и то, го подарихме на една колежка и креватчето си беше супер.
                            А за другото-има доста книги, реални за каторгата, отменени в миналото, като идиотско човешко изобретение.Например "Пеперудата", имаше и филм, стар с Дъстин Хофман и Стив Маккуин.Такива места са абсолютно безмислени и вредни за всяко едно нормално общество.Да ни забравяме е и че в затворите има всякакви хора, не само закоравели идиоти.
                            Та нещо, като гледам тука някои са си останали в средновековието или още по-далеч в миналото...
                            Знаеш ли колко креватчета трябва да произведат за да се издържат - няма толкова бебета.
                            Мебели от камашит правеха и разни други сувенири, но с тези кокошкарски истории се покриват само една съвсем малка част от радходите.
                            Ако можеха да се издържат с работа никой нямаше да ги остави така.
                            Та като гледам някои тъй си пишат без да са наясно много-много.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                              , трябва да ги хващат всички да работят и да се издържат,а не ние и разните мангали да си седят вътре , защото там ги хранят по три пъти на ден и неработят.Розата какво каза? "По-добре един месец повече отколкото да работя."
                              Много съм съгласен с това! Затвора трябва да бъде място където да се изтърпяват наказания, а не място за почивка.
                              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                                Много съм съгласен с това! Затвора трябва да бъде място където да се изтърпяват наказания, а не място за почивка.
                                При това "all inclusive"

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                ...Ако можеха да се издържат с работа никой нямаше да ги остави така...
                                Абе могат, ама някой трябва да се напъне да го направи, а държавните чиновници не са много по напъването. Ама както казах - това е друга тема.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X