Известие

Collapse
No announcement yet.

Е как да си прекарам празниците весело?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Е как да си прекарам празниците весело?

Аз отговора на въпроса го знам - е няма как!
    Съвсем скоро Алфата скъса ангренажен ремък и щетите са на лице. Не е голям проблема, но не ми е до него точно в този момент. Шефа реши, че тази година 13-та заплата няма да има, въпреки че фирмата е екстра. До тук няма грижи. С дългогодишната ми приятелка, с която скоро смятах да влезна в по сериозни отношения се разделихме. БМВ-то, което бях публикувал в "представете се", остана за нея. Беше общо, но имахме общи кредити и така се получи. В момента си пиша във форума, а около мен е празно пространство....
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

О-о-о-о-о-о.....колега нямаш си представа колко по зле можеше да си.....затва изобщо не трябва да ти пука, всяко зло на тоя свят е за добро......
    Аз кво да кажа, снощи ме посъветваха да си стоя вкъщи щото въздуха за кои ли път бил обгазен и не ставал за дишане, да съм си затварял прозорците, и да не съм излизал без нужда, остава само едни решетки да си сложа, и да се почуствам в така по "затвор"ена обстановка......но аз не и се сърдя на мръсната и скапана държава че е боднала тецове до града ми, или че е сключила дългогодишен договор за горене на ракетно гориво в Змеево, все пак аз не и плащам данъци, осигуровки, и изобщо левче не и давам......
    Така че свиркай си.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Нали знаеш, че платената любов винаги излиза по-евтино.Какво да ти кажа - нали си жив и здрав.Някои хора и с това не могат да се похвалят.Чакай да постна тук едно нещо на което до сега се смях

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-
      те години на 20 век

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
      Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите:

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
      01. По погрешка въвеждаш пин кода си на микровълновата.
      02. Не си играл на пасианс с истински карти от години.
      03. Не можеш да си намериш колата на паркинга, освен ако не я повикаш с алармата.
      04. Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за собствените си деца.
      05. Знаеш повече за проблемите на Брад Пит, отколкото за тези на собствения си брат.
      06. Чуваш по новините, че 50 човека са били взривени и сменяш канала, защото не е нищо ново.
      07. Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
      08. Имаш списък с 15 телефонни номера, за да се обадиш на 3 членното си семейство.
      10. Най-добрият приятел на човека вече не е кучето, а мобилният телефон.
      11. Звъниш си всяка сутрин... за да намериш къде си оставил мобилния си телефон.
      12. Тъпо ти е, че не можеш да звъннеш и на дистанционното на телевизора, като изчезне.
      13. Не знаеш ничий телефон наизуст, дори собственият си, защото всички са ти в GSM-a.
      14. Да си забравиш GSM-a в къщи е драма. Единственото по-страшно е да го загубиш!
      15. Децата ти играят футбол всеки ден... пред компютъра.
      16. 10- годишния ти племенник не може да говори много, но може да чати перфектно.
      17. 10- годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата, отколкото говори.
      18. Не си модерен, ако си на 20 години не си спал с някой от твоя пол.
      19. Ако си на тинейджърски купон, можеш да пикаеш навсякъде, но не и в тоалетната. Тя е само за секс.
      20. Повечето хора родени около 1990 вече са правили повече секс от теб.
      21. Ако слушаш песни, чиито текст има смисъл, значи или си прекалено стар или прекалено гей.
      22. Сложил си парола на файла с паролите си.
      23. Пращаш е-мейли на колегата в съседния офис.
      24. Като причина да не поддържаш връзка с роднини и приятели изтъкваш, че нямат е-мейли.
      25. Проверяваш си е-мейла по 5 пъти на ден, но нямаш време да поговориш с майка си повече от веднъж седмично.
      26. Ако не получаваш поща вкъщи повече от седмица, се чувстваш пренебрегнат, макар да получаваш редовно само глупави реклами. Ако обаче не получиш никакъв е-мейл за повече от ден-два, даже спам-ът започва да ти липсва.
      27. Мразиш да пишеш с химикал, защото няма спелинг чек (проверка на правописа).
      28. Оплакваш се, че на GSM-ът ти нямаш "copy" - "paste".
      29. Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да ги гледаш.
      30. Спираш пред къщи с колата и използваш GSM-a, за да провериш дали няма някой вкъщи, за да ти помогне с покупките.
      31. Ядосваш се на приятелите ти, че закъсняват с 5 минути и още не са ти звъннали на GSM-a.
      32. Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по телевизията.
      33 Ставаш сутрин и влизаш в Интернет, преди да влезеш в кухнята да си направиш кафе.
      34. Колкото повече си разпределяш времето, толкова по-малко ти остава.
      35. Слагаш наклонени усмивки, дори когато пишеш с химикал
      36. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш
      37. Четеш този текст, съгласен си с него, и се усмихваш.
      38. Още по-лошо, знаеш на кого точно ще препратиш тази статия.
      39. Прекалено си увлечен, за да забележиш, че в този списък номер 9 няма.
      40. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 9 наистина няма.
      41. Хайде, препрати го на приятелите си, знам че ти се иска!
      Last edited by sen7; d.m.y г., 18:57.
      мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
        Съвсем скоро Алфата скъса ангренажен ремък и щетите са на лице. Не е голям проблема, но не ми е до него точно в този момент. Шефа реши, че тази година 13-та заплата няма да има, въпреки че фирмата е екстра. До тук няма грижи. С дългогодишната ми приятелка, с която скоро смятах да влезна в по сериозни отношения се разделихме. БМВ-то, което бях публикувал в "представете се", остана за нея. Беше общо, но имахме общи кредити и така се получи. В момента си пиша във форума, а около мен е празно пространство....
        Колега,спокойно!
        Всички сме на тоя хал.И на мен шефа нищо не даде тази година,нито PARTY направи,а аз от 4 години друго не съм виждал... ...поне за едно съм доволен - жената все още не ме оставила,но сигурно щото изнамерих и изцедих от някъде някоя кинта,дадох и ги и и казах "Хайде бегай да си купиш нещо за Коледа"....амиииии...още я няма,а аз си стоя и си пийвам..и си мисля.....какво ли предстои...как ще се преборим.....айде наздраве!Всичко ще е наред.....както казва Ферариста - ще дойдат и по-добри времена...Весела Коледа на всички...
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
        Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
        http://www.family-sozopol.com/

Comment

Наистина не ти е гут положението,но...
          Attached Files

Comment

Няма да се отчаивате! Винаги е така, ще се оправят нещата. Просто тка се е случило. Кофти ми е чак за твоята история.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега извади алфата (да чукам на дърво за сега само скърца леко ама скоро ще трябва да я правя) сложи и изкарвам пари колкото да преживявам и разбираш как съм. Но... знам че може да е много по-зле и за това се радвам че 3 дни ще почивам и ще съм сам със себе си EDIT: А мойта мацка ме заряза преди повече от година и аз още не съм я преживял (направо съм жалък ама шанс)
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

Привет колега,ще ти разкажа една история,която ми разказа един възрастен човек,когато веднъж бях попаднал в твоята ситуация.

Историята или приказката е следната.
                Веднъж един човек бил отчаян от живота,жена му го зарязала заради брат му,уволнили го от работа,защото наели по квалифициран и по млад от него,на всичкото отгоре му били спрели тока за неплатени сметки.И така човека не виждал смисъл в по нататъшния си живот и решил да се самоубие.Отишъл до най близкия мост и точно преди да се хвърли до него застанал някакъв странник,и го попитал.
                -какво правиш тук.
                А той казал.
                -Ми така като ме гледаш не съм дошъл да се любувам на гледката,дошъл съм да се самоубия.
                Тогава другия му казал.
                -Послушай ме,ще ти дам една бележка,и искам всеки път когато ти се прииска да се самоубиеш да я отваряш и да си я четеш.
                Речено сторено,човека се съгласил.
                Онзи странника извадил листче и написал нещо на него,сгънал го и му го дал.
                Тръгнали си по живо по здраво.
                На другия ден човечеца все така отчаян от живота решил да види какво пише на листчето.
                Отворил го и на него пишело.
                НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА,ИЗЧАКАЙ УТРЕШНИЯ ДЕН.
                Човека решил да се довери на странника,и така ден за ден поглеждал листчето.
                Минали 2 години човека забогатял, намерил си нова приятелка,в пъти по достойна от предишната,оженил се за нея и вече имали малко бебче.Жена му го боготворяла ,и не можела да живее без него.
                И така нещата в и живота му се подредили.
                Един ден спрял на моста да погледне каква глупост е щял да направи преди време,и от нищото до него пак спрял същия странник.
                Той го попитал.
                -С какво мога да ти се отблагодаря за това че ме спря да не се самоубия преди години,ето сега имам пари,любяща съпруга,детенце,всички мечти ми се сбъднаха,моля те кажи как да ти се отблагодаря,а той отговорил.
                --Ти пазиш ли листчето което ти дадох тогава,а той казал.
                -Да
                При което странника му казал.
                -Не е зле от време на време да си го четеш.

Та какво искам да ти кажа,житието на човека е изпълнено с възходи и падения,ти в момента си в падение ,но това не трябва да те спира да търсиш щастието,то не изменно е около теб,може би зад ъгъла.От теб се иска да събереш сили и да погледнеш зад ъгъла.Просто имай търпение,то е фактура който е най важен в момента.
                Всички тези неща ти казвам,не за друго,а защото колкото и смешно да прозвучи,и аз си бях написал на едно листче тези думи и си ги четях от време на време,сега спрях но си го повтарям на ум.Имаше ефект закрепи ме в трудни за мен моменти и сега съм щастлив,но пак си го повтарям.
                НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА.

Успех колега,опитай няма съжаляваш.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Е тва с бонуси и ала бала си е навсякъде така ше им таковам мамицата.
                  Работя в кока-кола - и какво казват ,че се очаквал спад в печалбата спрямо мин година 12% - съкратиха разходи хора глупости и сме на 2% вече от очакваните печалби и пак не искат да дадат премий.
                  Най-добрия начин да се забогатее който е шеф е тая криза...
                  Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
                  Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Не се давай , колега... Бели кахъри... Тази година наистина е мн шибана !... Нека само да сме здрави...
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

има само една посока братле, напред и нагоре, да не ти пука, давай го по-полека

няма незаменими хора на тоя свят освен биологичното ти семейство, няма нещо, което да не можеш да си го набавиш ако наистиан го искаш.

главата горе и да не те е**
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Колкото повече време минава,толкова повече ще се радваш на свободата си
                        Миналото не съществува,то е само проекция на ума(доста изкривена понякога... ).Усмихни се и знай-
                        всяко зло е за добро!
                        Най-хубавите неща ти предстоят...
                        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Когано човек губи нещо не знае какво печели и обратното.

Така, че "тупай си топката" спокойно - ще дойде хубавото, но не е ясно кога във времето. Няма как да не стане.

Радвай се, че си здрав.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Наистина много надъхващи думи от Ваша страна, за което много благодаря! Може и нескромно да прозвучи, но тепърва усещам, че предстоят най-добрите години от моя живот. Просто в даден момент може да ти се стовари всичко, изведнъж на главата, напълно неочаквано. Ще цитирам част от песен на една велика група
                            "just give me a pain that I'm used to".

P.s. Пешка, записах си го, но не на хартийка.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

"Най тъмно е преди да настане абсолютния мрак"

Ако мога да ти помогна за алфата свиркай. Имам разни останали чаркуляци. Ако нещо ти върщи работа свиркай, ще ти го дам да я подкараш пък после ... когато можеш. Знам какво е да не ти върви колата.
                              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                              X