Известие

Collapse
No announcement yet.

Допълнителни фарове, следящи ъгъла на завой

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Допълнителни фарове, следящи ъгъла на завой

Какво мислите за тази "екстра" ?
    Аз лично карам кола с такива фарове, но нещо не ми допада. Вчера един голф ме следваше с такива фарове, е голяма "цветомузика" е според мен. Полза голяма от това допълнително осветление не виждам.
    Иначе ми е забавно като ми казват че единия ми фар не свети
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Може би при маневра ще е полезно, но иначе да тръгнеш да вграждаш нещо подобно в колата си, би било глупост.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Може би при маневра ще е полезно, но иначе да тръгнеш да вграждаш нещо подобно в колата си, би било глупост.
      Абсолютно...тук в Пловдив има един ретро "Ситроен" с такива фарове и е симпатяга много,ама му отива на фаровете и на визията като цяло,иначе не бих си сложил на личната кола.
      sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
      Ex...
      Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

новите системи нямат нищо общо с тази вградена в Ситроен DS
        при него наистина самите фарове се завъртат

при новите обикновено включва ляв или десен халоген за да освети ниско долу, при фиат групата се нарича cornering lights

при фиат отчитам, като грешка, че не отчитат софтуерно поне скоростта на движение, защото е смешно при движение по магистралата да ти светва съответният халоген

при по новите има възможност да се изключва от разни менюта

Comment

Аз съм намислил една простотия, която може би ще направя като остана без работа. Та мисля да си направя халогена да мига когато включа ляв или съответно десен мигач. Доста полезно ще е вечер при изпреварване, наското видях един Мерцедес така, определено тегли окото вечер.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Според мен такава екстра е необходимост, ако на човек му се наложи да пътува нощно време през петрохан. например. Ако става дума за кола, която не е произведена с тази екстра, най-удачното решение е някаква заигравка с фаровете за мъгла. Обаче не само като се пусне мигач, защото за тесен планински път не става. Най-добре ще е да светва с навиването на волана.
            по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
              Според мен такава екстра е необходимост, ако на човек му се наложи да пътува нощно време през петрохан. например. Ако става дума за кола, която не е произведена с тази екстра, най-удачното решение е някаква заигравка с фаровете за мъгла. Обаче не само като се пусне мигач, защото за тесен планински път не става. Най-добре ще е да светва с навиването на волана.
              то така и е реализирано
              http://www.youtube.com/watch?v=rNtiJT-I2_Y

загледай около 1:06 минута ясно се вижда
              предполагам, че джулиета-та, след като е на база новото браво също ще има тази екстра

Comment

Да, колега, но това в Ланчата си е от завода (а те могат да го направят както си искат), аз говорех за идея от тип "направи си сам". Не че съм тръгнал да го правя, но ме заинтригува.

От друга страна трика с халогените е малко рискован в българските условия, където след всеки сляп завой дебне някой, който ще те спре и каже "Мойто момче, защо карахте с фарове за мъгла (пък даже единия не свети) и като ме видяхте ги изключихте, и какви са тия 20лв във вътрешния джоб на якето ви?"
                по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение

при фиат отчитам, като грешка, че не отчитат софтуерно поне скоростта на движение, защото е смешно при движение по магистралата да ти светва съответният халоген
                  Колега тук не си прав. Включват се само при скорости до 40 км/ч и не всички имат възможност за изключването им от бордовия компютър Казвам го от опит с Фиат Браво 2008 година. Колкото до ползата от тях - както каза по-горе един колега има при движение по планински път
                  Alfa Romeo 155 2.0 16V; FIAT Bravo 1.4 T-Jet 16V 150 PS
                  Овладяването на принципите на скептицизма не изисква научна степен – това е доказано на практика от успелите търговци на автомобили на старо. Карл Сейгън

Comment

Първоначално публикувано от Azatril Покажи съобщение
                    Колега тук не си прав. Включват се само при скорости до 40 км/ч и не всички имат възможност за изключването им от бордовия компютър Казвам го от опит с Фиат Браво 2008 година. Колкото до ползата от тях - както каза по-горе един колега има при движение по планински път
                    Нощно време на планински път полицаи няма. Включваш си халогените и - готово.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                      Нощно време на планински път полицаи няма. Включваш си халогените и - готово.
                      Те по принцип мисля че нощем на неосветено нямат особенно право да спират безпричинно орицата.....или поне аз не спирам......веднъж дваж....никой не скочи да ме гони.....
                      Между другото някой знае ли дали това е точно така, или просто съм нагъл късметлия....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Azatril Покажи съобщение
                        колега прав си
                        макар да не намерих точна скорост пишеше low speed

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                          колега прав си
                          макар да не намерих точна скорост пишеше low speed
                          Точната скорост при която се активират е между 10км/ч и 40км/ч.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Те по принцип мисля че нощем на неосветено нямат особенно право да спират безпричинно орицата.....или поне аз не спирам......веднъж дваж....никой не скочи да ме гони.....
                            Между другото някой знае ли дали това е точно така, или просто съм нагъл късметлия....
                            Ами по новините до колкото си спомням от 23:00-06:00 часа полицаите не могат да напускат населеното място...
                            Говоря за катаджии...не сте ли забелязали че като карати нощем вече няма никаде полицаии освен в градовете...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Ами по новините до колкото си спомням от 23:00-06:00 часа полицаите не могат да напускат населеното място...
                              Говоря за катаджии...не сте ли забелязали че като карати нощем вече няма никаде полицаии освен в градовете...
                              И аз така съм чувал, ама не съм виждал да го пише в закон. Може да имат някаква вътрешна разпоредба. Според закона, в тъмното имаш право да не им спреш, но си длъжен веднага след това да се обадиш на 166 и да съобщиш за това. Само че това май важи само за извън населено място. Този текст го вкараха заради магистралните грабежи с фалшиви униформи.

Най-вероятно имат вътрешна разпоредба да не кесят във време и на място, при които можеш да не им спреш, защото е излишно.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X