Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за закъсняла регистрация в данъчното...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тук при нас в общ.Сопот гледат датата на регистриране в КАТ а не датата на нотариалния акт
    като се състави договора за покупко-продажба имаш 14дни в който трябва да регистрираш колата в КАТ иначе след това има някакви глоби(незнам какви са) и след като регистрираш колата в КАТ имаш срок от 2 месеца да идеш в даначното да я регистрираш след това пак има глоба(аз 2005 бях забравил да си регна мареата в даначното и го направих 6 месеца по късно и платих 20лв глоба)дано съм бил полезен
    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
    www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Мерси за инфото! На мен идеята ми беше, тъй като бях закъснял и с регистрацията в кат но минах с един фиш преди 1 месец точно, така да извъртя нещата, че и на мен да ми гледат датата на регистрация по талон, но ман няма да стане, защото искат и копие от договора. Гледат датата на регистрация в кат само за колите нов внос.
      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
        Мерси за инфото! На мен идеята ми беше, тъй като бях закъснял и с регистрацията в кат но минах с един фиш преди 1 месец точно, така да извъртя нещата, че и на мен да ми гледат датата на регистрация по талон, но ман няма да стане, защото искат и копие от договора. Гледат датата на регистрация в кат само за колите нов внос.
        ами след мареата съм регистрирал алфа146,фиат браво,фиат купе, голф3 (преди 2седмици) и винаги са ми писали датата на регистрация а договора го искат за да имат дакумент че е придобита собственоста законно 9поне тук е така не вярвам при теб да е по различно) като минеш през даначното пиши какво е станало
        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
        www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
          Тъй като последните 3-4 години закъснявам доста при регистрирането на закупени автомобили от мен и жена ми, мога да споделя опита си в Бургас как е ситуацията, която мисля не е по-различна от данъчното в София.
          Данък за превозно средство се дължи от момента на придобиване, това се доказва с дата на нотариално заверен договор , или фактура, и е без значение дали си я купил нов или стар внос, за това и в КАТ има глоба за закъснение на регистрация . Повечето търговци издават фактури за новия внос, но има и случаи с договор покупко-продажба. Лично аз съм закъснявал 4 пъти с повече от година да си регистрирам МПС в данъчното. Миналата година глобата ми бе определена от юриста на данъчното след като си платих всичките данъци с лихвата, но за глобата ми пристигна известие няколко месеца по-късно, беше 20лв. А размера е мисля от 20 до ..... много, не знам точно колко, но се определя от юрист. Декември 2009 регистрирах кола която закупих септември 2008 , служителката ми каза, че ако платя глоба закъснение от година и три месеца на каса с данъците в брой ще е 20лв, ако не - не се знае колко ще ме глобят. Естествено написа ми акта и пак се разминах с 20 лв. Така, че не е страшно дори и да закъснееш, стига да си платиш. Имал съм и по 2 години закъснения, но идва момент в който трябва да платиш, първо не можеш да я продадеш, второ не може и да я бракуваш без да си платил, а ако не я регистрираш ще стигнат до теб един ден по обратния ред. Този автомобил влязъл в страната виси като задължение на някой, сещайте се на кой - на вас купувачите, а задълженията държавата си ги прибира с лихви и глоби накуп. В тази криза си мисля, че бат ви Бойко ще се постарае да прибере всички неплатени данъци за да си закърпи бюджета, а лихвите и глобите ще му дойдат бонус .
          Last edited by Доко; d.m.y г., 21:15.

Comment

колега аз с мойта бях закъснял с 8 месеца и ме глобиха 20 лв само,и аз бях слушал за големи глоби и викам аи да ида па те ще кажат та 20 лева ще ти е глобата
            alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
            145 1.6 16v TS 99
            166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
              Кат и данъчно още не са вързани

Тук грешиш!!
              Lexus IS200

Comment

Мой близък приятел трябва да плаща данък и глоба в размер на над 140лв., защото е просрочил регистрацията на колата си с 14 месеца
                А става въпрос за "Нисан Микра"
                sigpic

Comment

Аз имам един малко по-различен въпрос.. става въпрос за кола, която не е регистрирана в данъчното нито от настоящия, нито от предишния собственик.. за да се продаде отново сега имало опция да се представи пред нотариуса вносна бележка от банка за внесени 10-20 лв на данъчното, само колкото да се мине при нотариуса. След като се продаде (сега отново) има ли възможност да търсят предишните собственици да неплащани данъци, въз основа на тази вносна бележка, въпреки че колата ще е с нов собстеник и нов номер?

Comment

Първоначално публикувано от 0214 Покажи съобщение
                    Аз имам един малко по-различен въпрос.. става въпрос за кола, която не е регистрирана в данъчното нито от настоящия, нито от предишния собственик.. за да се продаде отново сега имало опция да се представи пред нотариуса вносна бележка от банка за внесени 10-20 лв на данъчното, само колкото да се мине при нотариуса. След като се продаде (сега отново) има ли възможност да търсят предишните собственици да неплащани данъци, въз основа на тази вносна бележка, въпреки че колата ще е с нов собстеник и нов номер?
                    Поне досега нямаше такива случаи, познавам няколко души които действат по тази система от сума ти време.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Дядо ми ей така имаше една Волга. И не я бракувал, а само я спрял от движение и седя няколко години в плевнята на село. Миналата година решава да е даде на вторични, но от там му казват, че трябва да я бракува преди това. Отива д я бракува и му искат да плати няква сума от 1000 и колко лева данъци които не е плащал и още колко левя бяха глоба не помня. Незнам как се е оправил... но все някога проблем ще има.

Аз за това винаги си плащам данъците преди срока и ползвам отстъпката от 5 % мисля че беше.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Крайно време е да се свърши с безплатния обяд в тази държава, и от всички хитреци да си съберат дължимите пари (с лихвитe) които по някакъв начин са спестили на държавата.Един не си регистрирал колата,друг плаща данък за 75 коня при кола 200.Трети не си прехвърлят колите и така пак не плащат данъци, пък и правят нарушения щото знаят че глобата най вероятно няма да дойде при тях. Е надявам се да не ме запсувате ама тва е личното ми мнение.
                        А това с 5 % вече май не съществува,както и данъците вече не се плащат след март а целогодишно.
                        Last edited by monimsl; d.m.y г., 16:39.
                        146 JTD-2000г.
                        Punto 1.2

Comment

Първоначално публикувано от monimsl Покажи съобщение
                          Крайно време е да се свърши с безплатния обяд в тази държава, и от всички хитреци да си съберат дължимите пари (с лихвитe) които по някакъв начин са спестили на държавата.Един не си регистрирал колата,друг плаща данък за 75 коня при кола 200.Трети не си прехвърлят колите и така пак не плащат данъци, пък и правят нарушения щото знаят че глобота най вероятно няма да дойде при тях. Е надявам се да не ме запсувате ама тва е личното ми мнение.
                          А това с 5 % вече май не съществува,както и данъците вече не се плащат след март а целогодишно.
                          От кога? Миналата година си го имаше.
                          Lexus IS200

Comment

Крайно време е да се свърши с безплатния обяд в тази държава, и от всички хитреци да си съберат дължимите пари (с лихвитe) които по някакъв начин са спестили на държавата.Един не си регистрирал колата,друг плаща данък за 75 коня при кола 200.Трети не си прехвърлят колите и така пак не плащат данъци, пък и правят нарушения щото знаят че глобота най вероятно няма да дойде при тях. Е надявам се да не ме запсувате ама тва е личното ми мнение.
                            Тъкмо бях събрал пари за данъка и....трябваше да сменям носачи.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Да бе колега ама преди това е крайно време да спрат да ни клатят с глупави закони и наредби! Неможе да имаш данъчно облекчение ако си с катализатор само до 101 к.с(какво ако си повече коне катализатора не работи ли...), неможе да няма облекчения за каращите на газ и метан най-вече(защото в цяла западна европа е така) и накрая въпреки че всички ние караме стари коли, неможе копувайки си кола която има евро 3 да речем, да плащаш по-голям данък от хората като мен, които карат коли на по 15 и нагоре години, или поне данъка трябва да е по-нисък за хора със стари коли ако ползват газ и метан, защото наистина е по екологично(като застана зад на баща ми вентото ми мирише на изпарена вода , а не на серни оксиди какво ли още не).

П.П. Офф топик ама не сдържах , ако някой мод реши да ми изтрие мнението.
                              Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                              Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

като се сетя тя моята не е регистрирана никога и така вече 6 година
                                знам че държавни вземания губят давност след 3 тата година ( парични ) имотните за до 5

какво следва , със вносна бележка да я продам на приятелката ми тя да е регистрира и да я брракувам или
                                аз да си я бракувам
                                какво искат във кат да я отпишат като документи някой знае ли
                                Volvo S80 2.0 T5 180hp
                                Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                                Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Working...
                                X