Известие

Collapse
No announcement yet.

От коя верига бензиностанции зареждате гориво и сте останали доволни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
    Я някой да каже за ромпетрол верни ли са тия работи, че идва от румъния и е по-хубав от този по другите бензиностанции?
    Моята история с бензините е следната. Преди много години зареждах на Shell... полсе прехвърлих на Petrol... след това OMV (най-големия ташак)... в последствие прескочих на Лукойл, като там се задържах много време. Уви, миналата зима бензина ми замръзна и се хванах за главата. Вече ми беше от ясно по-ясно, че в тая държава хубав бензин просто няма! От приятели обаче дочух хубави думи за веригата бензиностанции на Rompetrol. Разбира се откакто откриха такава бензиностанция в Разград, аз само я подминавах. Подминавах я не заради друго, ами просто защото в моят речник, при зададена входяща дума "Ром" на изхода дешифровката си е чистокръвен "циганин"... а тая дума аз свързвам с много други неприятни неща. Та колкото и смешно да ви звучи, това е причината поради която подминавах с насмешка тази верига. Просто име което започва с думичката "Ром" не ми вдъхва никакво доверие... а да не говорим какви асоциации ми се въртяха тогава особено след като след "Ром" сложим и "петрол"... простоо от мен! Какво се случи в последствие обаче? Както вече споменах, добрите отзиви на приятели ме накараха да се поразровя в нет-а и да се запозная с въпросната верига. Веднага потърсих официален сайт и след като го намерих останах повече от приятно изненадан. Вместо да се натъкна на информация за сИганското братя у нас, аз попаднах на нещо съвсем различно... а именно една явно доста цивилизована и добре позната в другите европейски страни верига бензиностанции... направо шах и мат с пешката Последваха още проучвания по въпроса, като в крайна сметка си казах "ами нека пробвам". Та от това "ами нека пробвам" до ден днешен зареждам само и единствено там. Бензина си е 6 точки, за нафтата съм чувал дори още по-добри отзиви, горивата се внасят от Румъния, лично аз съм засичал на няколко пъти техните цистерни... като цяло никога не съм очаквал, че някой ден ще се пра на бензиностанция чието име започва с думата "Ром" и ще остана доволен от нея. Това обаче е факт! Бившата ми 145-ца след мизерията с Лукойл я обърнах само на Rompetrol, а бавареца откакто съм го внесъл друг бензин освен този на Rompetrol не е близвал! Отивам си на бензиностанцийката, бам 100 кинта в резервоара и аз съм човека.

Познавам хора които работят в Лукойл и OMV, свършват си смяната и отиват да заредят на Rompetrol. Това мисля, че е повече от показателно за какво става въпрос. А познатите ми от Rompetrol си зареждат само и единствено там.

Аз не работя в Rompetrol (а и изобщо в бензиностанции) и в момента нямам зацел да правя реклама (никой няма да ми плати)... просто изказвам впечатленията си от тази верига. До момента всичко с тях е 6 и се надявам така и да си остане за напред
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 21:02.
    BMW E39 528i

Comment

• Аз като бивш шофер на цистерна, мога да кажа, че повечето горива в североизточна България идват от Румъния. Шел, мел и доста малки и големи вериги пълнят на терминала на РОМПЕТРОЛ в Русе. Всяка фирма после има право да си сложи каквито си иска добавки в цистерните. Доста често, да не казвам винаги - зареждаме едно и също гориво в различните вериги бензиностанции.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

• Лукойл

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Аз като бивш шофер на цистерна, мога да кажа, че повечето горива в североизточна България идват от Румъния. Шел, мел и доста малки и големи вериги пълнят на терминала на РОМПЕТРОЛ в Русе. Всяка фирма после има право да си сложи каквито си иска добавки в цистерните. Доста често, да не казвам винаги - зареждаме едно и също гориво в различните вериги бензиностанции.
          Има нещо верно 90% работят с лукоил .
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            Аз като бивш шофер на цистерна, мога да кажа, че повечето горива в североизточна България идват от Румъния. Шел, мел и доста малки и големи вериги пълнят на терминала на РОМПЕТРОЛ в Русе. Всяка фирма после има право да си сложи каквито си иска добавки в цистерните. Доста често, да не казвам винаги - зареждаме едно и също гориво в различните вериги бензиностанции.
            Е ти сега направо разби илюзиите на хората

Истината е, че компаните работя на този принцип.

Има минимален внос на НЕлукйолско и НЕромпетролско гориво с кораби през Варна и Бургас. Това е, което знам аз.
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Бензинопстанциите който са на Ромпетрол зареждат директно от Русе. За Ромпетролите на франчаис не знам.

Comment

• Омръзна ми да редувам разни едни и същи бензиност. и затова заредих на Литекс.Егаси работата на мотора той работеше все едно карам извънградско в планината по баир,чува се едно специфично от към възд.филтър все едно го нямя на 35 процента.95обикновен без добавки.Разход и вървеж са на линия.Аз с такива отзиви останах.Остава само още една верига която не съм посещавал.
                Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

• Гласувах в анкетата за Еко, но повече никога няма да заредя от тях. По принцип рядко пиша във форума, но този път не се сдържах. На 21.08. бях планирал пътуване до едно село на Егейско море за лятната почивка на семейството ми. Тъй като ми е известен проблема с газ станциите в южната ни съседка предният ден отидох както винаги на бензиностанцията на Еко и заредих пълна бутилка газ- както винаги като не им кажа я заредиха много над допустимото, а след това на колонката за бензина казах на момчето да пълни до горе 100 октаново гориво. Въпреки предупреждението да не препълва резервоара поради факта, че заради ГИ не използвам оригиналната капачка на резервоара и има опасност от оливане, пича го нахака до дупка. Както и да е оставих едни 200 лева за гориво и рано на следващата сутрин отпрашихме за морето. До къщата в която се настанихме карах на газ, но като паркирах пред нея заради наклона бензина започна да олива от резервоара. Още тогава ми направи впечатление, че мирише странно като на нафталин. А няколко часа по-късно не можех по никакъв начин да изтрия следите от т.н. бензин оставени по калника на колата. След това започнах да карам само на бензин , а колата ми все по-трудно почна да пали и вървеше все по-зле. На газ вървеше добре още повече, че намерих газстанция където газта беше 60 цента, а колнката изключваше точно на 36 литра. Докато се върна в България положението стана плачевно, колата палеше много зле, двигателя работеше неравно и прекъсваше и така отидох в сервиза на мой познат за да видим какъв е проблема. Естествено дюзите бяха запушени, две от тях бяха с някакви смолисти налепи със същият цвят който остана по калника от прелелият бензин. 27 литра 100 октанов бензин замина в канала, а аз се набутах за чистене на дюзи. Та така с качествените горива на Еко.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Shell V-Power Racing - може за е скъпо, но си заслужава парите.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Shell V-Power Racing - може за е скъпо, но си заслужава парите.
                      За него и аз знам, че си заслужава от човек в Шел...другото е бъркоч! BLUE1 не знам как стават тия неща на Еко...при мен всичко си е точно, дава ми нисък разход, върви яко...
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                        За него и аз знам, че си заслужава от човек в Шел...другото е бъркоч! BLUE1 не знам как стават тия неща на Еко...при мен всичко си е точно, дава ми нисък разход, върви яко...
                        От както са на пазара бензин зареждах само от Еко, но този инцидент много ми развали мнението за тях- между другото 100 октановият им бензин е не по-малко скъп от на Шел Ви пауъра. Когато източихме бензина цветът му беше червеникав и много се различаваше от цвета на щелският който бях закупил. Според монтьора при който бях бензина е много стар.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          От както са на пазара бензин зареждах само от Еко, но този инцидент много ми развали мнението за тях- между другото 100 октановият им бензин е не по-малко скъп от на Шел Ви пауъра. Когато източихме бензина цветът му беше червеникав и много се различаваше от цвета на щелският който бях закупил. Според монтьора при който бях бензина е много стар.
                          Даа - явно това обяснява нещата...
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Ако бях на твое място щях поне един e-mail да им изпратя със съобщаване на всичко което си написал на нас - просто да знаят. Не знам при ЕКО-то да ли се вижда, както при ШЕЛ-а на коя дата, от кой пункг и колко гориво е зареждано от съответната карта.
                            Мисля, че и тук беше споменавано, че по-добре да се зарежда от пунктовете където има по-голям оборот, защото горивата са по-пресни, подлежат по-често на контрол и обслужването е по-добро.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Само Shell V-Power Diesel, за мене това е едно от малкото качествени горива в България, както и Shell V-Power Racing (на предишната ми кола). От човек който работи там знам, че имат сериозни доставки от Солунското пристанище.
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                              Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

• OMV и ROMPETROL!! Lukoil и аз имам карта за отстъпка, но не зареждам там.. правете си сметката. Нито във Варна, нито във Обзор където зареждам или на пътя не спирам на LUKOIL... Нито нафта, нито бензин - кофти е! С ROMPETROL и ЕКО 100так минавам най-много километри...
                                Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                                146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                                X