If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Предстои ми смяна на канона и искам да си взема нещо по към професионалните апарати . Искам да е с по-голям зоом и т.н . Ако може да ми предложите от къде да го взема и какъв модел да е . Отворен съм към предложения. За цената ще видим
Аз съм фен на Панасоник, имат с оптичен зум 18 всякакви настройки, включително и изцяло ръчни, ако не те мързи.Оптиката е Лайка, имат и оптична стабилизация, много по добра от цифровата, патент на Панасоник.Ето ти модела
Като казваш по-професионално какво точно имаш предвид - така наречените "сапунерки" или огледално-рефлексен (dSLR)?
По-професионално от огледално-рефлексния на дали ще намериш, но там големия зуум е звързан с доста сериозна инвестиция. Но все пак преди да започнем да предлагаме по-добре отговори на въпроса, че иначе ще стане едно сравнение между двата в рамките на 2 страници и чак тогава ще започнат да се появяват разни марки и модели
Много добър мой приятел се занимава с ремонт на цифрови фотоапарати и според него Панасоник и Канон са най-качествено изработените апарати от този клас.
Метални зъбни колела например.
Като претеглиш спрямо качество, цена, характеристики Панасоник нямат конкурент.
Слагам тавана около 400 , защото всяко нещо трябва да има цена . Предния ми беше канон от иксус серията за около 700 лв. и се предаде пред един сок . Не искам да му робувам
BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
Слагам тавана около 400 , защото всяко нещо трябва да има цена . Предния ми беше канон от иксус серията за около 700 лв. и се предаде пред един сок . Не искам да му робувам
Колега здравей!
Занимавам се с фотография от 5 години и през ръцете ми са минали сума ти камери.
Ако си зарибен на огледално рефлексните камери, то започваме да говорим при цени над 1800 за качествена техника. Има и нисък клас като д3000 д5000 на никон. Но при тези апарати е важно както матрица, характеристики на самото тяло, така и качеството на стъклото (обектива). Има различни обективи на различна цена с различно качество...
Иди в магазин Фотосинтезис. Там има голямо разнообразие на любителски и огледално-рефлексни апарати.
Важно е да знаеш, че в света на този вид техника съществуват само няколко марки: Nikon, Canon, Olympus i Pentax, като първите две са абслолютни доминатори във всички класове от любителски до професионални. http://magazin.photosynthesis.bg/off...101008007.html
този канон е много удачен избор...
а ако искаш огледално-рефлексен от нисък клас, но все пак със сменяема оптика търси по фотографските форуми. ако желаеш ще ти помогна
Жалко. Точно щях да ти предложа Олимпус Е410 или 420 Огледално-рефлексен апарат за немного пари. Аз го взех за 1500 комплекта, но вече ги има за по 700-800 с два обектива. Сравнително лек, евтин за класа си и прави страхотни снимки. Жена ми си купи сапунерка Никон уж с най-бързия процесор за около 400-500 лв. Прилика между двата няма.
Comment