If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всъщност никак не е далеч от истината търтея. Той е избрал правилната марка, вЕрвайте ми...
И конкретно по темата, то сапунерите вече всички са еднакви горе-долу, Mim го каза най-точно от всички дотук, така че колегата да си харесва нещо и после да се похвали.
сони може и да е хубава марка, ама фотоапаратите им са пълно дърво
Дърво, дърво обаче е практична и здрава машинка с лесноразбираем интерфейс, сервизна мрежа - абе изпипана работа.
Може напоследък да са ги развалили и аз да не съм в час.
Логичният въпрос е - защо ли са най-скъпите. Може би не е случайно.
Дърво, дърво обаче е практична и здрава машинка с лесноразбираем интерфейс, сервизна мрежа - абе изпипана работа.
Може напоследък да са ги развалили и аз да не съм в час.
Логичният въпрос е - защо ли са най-скъпите. Може би не е случайно.
Според мен трябва да избира точно м/у канон и панасоник и от части SONY, но на тях матриците им доста мажат.
В този ценови клас нищо друго не си заслужава спрямо тях.
Nikon е много добра марка,НО за DSLR.
Канона е малко над бюджета ти (430лв), има 10х зуум със стабилизация, 10 мпиксела е добре - нито са малко, нито са в повече (ако беше 12 или 14 мпиксела предполагам, че картината щеше да е по-кофти, особено при по-голям зуум)
Нещо и мене ме засърбяха ръстите на тая тема.Няма да разисквам матрици,марки,стабилизатори и прочие,защото това изобщо не ме интересува.Кой какво е написал в упътването и в рекламата,няма никакво значение.Ползвал съм различни марки,като Никон,Самсунг,Олимпус и други с камери от 6 до един звяр с 12 Мпиксела и много екстри.Въпроса обаче се свежда до това,какво се вижда на екрана или на снимката.Всеки един от гореизброените си има по един или два недостатъка,които са ме отказали да ги използвам.Хората си мислят,че колкото повече пиксели има,толова по-добри снимки ще направят.Логично, но не съвсем.Има много други фактори,които се забелязват,чак като направиме сравнението.6 Мпикселовия Никон,в условия на светлина с нисък интезитет,прави видимо по-лоши снимки от телефона ми с 3,2 Мпикс. камера.12 Мпикс. Олимпус също,като го ловя,че снима след звука на затвора.На практика само пълни паметта с голям формат снимки, без видим ефект.
Цялото ми бръщолевене има за цел да каже,че апарат,както и жена не се избират по каталог,а трябва да се изпробват и докажат!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Над 4 мегапискелите почти нямат никакъв смисъл, ако не правите рекламни плакати в стил Азис - 6 на 5 метра да речем.
За типа апарати който ползваме, по нисък е достатъчно добра оптика, добър софтуер и около 4-5 мегапискела.Затова препоръчвам панасоник или олимпус, има и други марки, ама това е моето мнение.Панасоника прави суперапарати от 200-1000 лева.Имат и DSLR модели но там хвата е по друга
Comment