Известие

Collapse
No announcement yet.

Валидност на пълномощно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Валидност на пълномощно

Колеги въпроса ми е следния: Ако купя автомобил и вместо договор за покупко продажба, продавача ми направи пълномощно за МПС-то. Има ли някакъв срок в който трябва да регистрирам колата на мое име или мога да си я карам така за неопределен период. Питам защото било имало нови разпоредби, в които пишело че в двуседмичен срок трябвало да се регистрира колата на твое има независимо дали си с пълномощно или договор.
    Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
    LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
    Alfa 75 2.0
    EX

По-добре си я прехвърли на твое име
    Мисля, че този двуседмичен срок е при договор за покупко-продажба

Comment

Не се занимаваи с глупости.По добре си я пиши на твое име.Патил съм от такива истории.Само с глупости се занимаваш.Недаи си боже някои да те чукне да видиш ко става с застрахователните агенти елатук вари там.........
      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
        Колеги въпроса ми е следния: Ако купя автомобил и вместо договор за покупко продажба, продавача ми направи пълномощно за МПС-то. Има ли някакъв срок в който трябва да регистрирам колата на мое име или мога да си я карам така за неопределен период. Питам защото било имало нови разпоредби, в които пишело че в двуседмичен срок трябвало да се регистрира колата на твое има независимо дали си с пълномощно или договор.
        Ако не се уговори срок на пълномощното се приема, че то е валидно безсрочно или докато не бъде оттеглено.
        А за такава разпоредба - да регистрираш колата на твое име като си с пълномощно да я караш, аз не знам.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Собственикът трябва да си декларира собственоста.
          Пълномощното обикновено ти дава право само да я управляваш, освен указани условия изрично упоменати.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Продавача и той разполага с пълномощно за колата. Той също я управлява с пълномощно.
            Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
            LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
            Alfa 75 2.0
            EX

Comment

Продавача и той разполага с пълномощно за колата. Той също я управлява с пълномощно.
              А упълномощен ли е да я продава?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Е, ми тогава виж, кой е собственикът в регистрационния талон - той трябва да ти я продаде, освен ако в пълномощното, което е дал на твоя продавач, не е указано, че може да продава колата.
                sigpic

Comment

Едно пълномощно може да се формулира по всякакъв начин.Пишете какви права, ти искаш да имаш, и си готов.Пишете го безсрочно.Пълномощното не те задължава с нищо, срокове и т.н.Ако има условия и задължения, се прави договор.
                  sigpic
                  "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

А при условие, че не е посочен някакъв приод на валидност пълномощните (независимо дали е за управление на МПС, за административни дела или просто ви давам позволението си да ми събирате пощата) не са ли със срок 6 месеца? На мен нещо такова ми е останало в главата.
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Просто чети какво сме ти написали или най-добре върви при един добросъвестен нотариус и той ще ти ги повтори всичките тези неща бавно и внимателно.
                      sigpic

Comment

Колега, пълномощните са таралеж в гащите, особено при положение, че ти ще си преупълномощен. Ако стане нещо ходи търси реалния собственик. Дори ако я купуваш от някой който е с генерално пълномощно има риск- собственика може да е дал пълномощно, но ако е женен и жената не е дала пълномощно, какво правиш? Собственика след като е дал пълномощно може да я е заложил и тн.
                        Не са се свършили колите, та да купуваш с риск!
                        GTV

Comment

Ако не е указан срок, пълномощното би следвало да е безсрочно.Ако искаш изрично подчертайте в споразумението, че срока е безсрочен.
                          Не знам дали има нови разпоредби или не.Посъветвай се и с юрист.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Working...
                          X