Колеги въпроса ми е следния: Ако купя автомобил и вместо договор за покупко продажба, продавача ми направи пълномощно за МПС-то. Има ли някакъв срок в който трябва да регистрирам колата на мое име или мога да си я карам така за неопределен период. Питам защото било имало нови разпоредби, в които пишело че в двуседмичен срок трябвало да се регистрира колата на твое има независимо дали си с пълномощно или договор.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Валидност на пълномощно
Collapse
X
-
Не се занимаваи с глупости.По добре си я пиши на твое име.Патил съм от такива истории.Само с глупости се занимаваш.Недаи си боже някои да те чукне да видиш ко става с застрахователните агенти елатук вари там.........Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщениеКолеги въпроса ми е следния: Ако купя автомобил и вместо договор за покупко продажба, продавача ми направи пълномощно за МПС-то. Има ли някакъв срок в който трябва да регистрирам колата на мое име или мога да си я карам така за неопределен период. Питам защото било имало нови разпоредби, в които пишело че в двуседмичен срок трябвало да се регистрира колата на твое има независимо дали си с пълномощно или договор.
А за такава разпоредба - да регистрираш колата на твое име като си с пълномощно да я караш, аз не знам.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщениеПродавача и той разполага с пълномощно за колата. Той също я управлява с пълномощно.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Едно пълномощно може да се формулира по всякакъв начин.Пишете какви права, ти искаш да имаш, и си готов.Пишете го безсрочно.Пълномощното не те задължава с нищо, срокове и т.н.Ако има условия и задължения, се прави договор.sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
-
А при условие, че не е посочен някакъв приод на валидност пълномощните (независимо дали е за управление на МПС, за административни дела или просто ви давам позволението си да ми събирате пощата) не са ли със срок 6 месеца? На мен нещо такова ми е останало в главата.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Колега, пълномощните са таралеж в гащите, особено при положение, че ти ще си преупълномощен. Ако стане нещо ходи търси реалния собственик. Дори ако я купуваш от някой който е с генерално пълномощно има риск- собственика може да е дал пълномощно, но ако е женен и жената не е дала пълномощно, какво правиш? Собственика след като е дал пълномощно може да я е заложил и тн.
Не са се свършили колите, та да купуваш с риск!GTV
Comment
-
Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщениеКолеги въпроса ми е следния: Ако купя автомобил и вместо договор за покупко продажба, продавача ми направи пълномощно за МПС-то. Има ли някакъв срок в който трябва да регистрирам колата на мое име или мога да си я карам така за неопределен период. Питам защото било имало нови разпоредби, в които пишело че в двуседмичен срок трябвало да се регистрира колата на твое има независимо дали си с пълномощно или договор.
Не знам дали има нови разпоредби или не.Посъветвай се и с юрист.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment