Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с кръста ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Този дятка , както се нарича си има име и някой ги наричат чекръкчии дриги масажисти
    факта е че хората който разбират от това се наричат кинезитерапефти
    Кумеца ми е такъв и аз си имам проблеми със гърба от 6 години , лошото е мойто не се лекува а само се поддържа

на колегата препоръчвам , нека първо да направи един ренген за да се види дали няма усложнения със прешнените или междупрешленните дискове , да няма някъде херниране
    2 ако няма никакви показания на ренгена , нека отиде на кинезитерапефт да види дали няма блокирали прешлени , факт че че блокировките се получават от много неща , дори и ит ходилата като се тръгне та до стойката на връта
    другото за шибани заболявания на гръбначния , за който не ми се говори щото за си ебали мамата
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Само ще помоля псевдо културистите,да уточняват,че проблеми могат да възникнат при неправилно изпълнение на упражненията !
      А да,и при изсилването да се вдигат неадекватни килограми без нужната подготовка.Така тренират 90% от хората по залите ...за жалост
      При правилна техника,упражненията с тежести помагати се препоръчват.
      Смея да твърдя,че силовите упражнения имат силно положителен ефект върху организма като цяло.

Колега Orm,консултирай се със спортен лекар.
      п.п.
      В НСА проф. Павел Добрев , тренира възрастни хора (60-70 годишни!!!) с проблеми в кръста /дископатии, ишиаси,дискови хернии и т.н и постига чудни резултати
      Има издадени книжки,доста добри
      цък

цък
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Са ше се обиждаме на културизъм ли?!
        sigpic

Comment

Не,не Моля те
          Хайде да го кажа така-упражненията сами по себе си не са причина за сакатлъци
          Писнало ми е да чета,че тренирането с тежести спирало растежа,че водело да проблеми с кръста и т.н Хората са гениални ,когато трябва да измислят оправдания за собствените си грешки...
          Отклонихме се от темата,за което се извинявам
          Колегата да иде на лекар
          Last edited by viki; d.m.y г., 19:47.
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Аз съм млад по принцип но болката в гърбът и мен ме тормози и от всичко което прочетох това с този от стара загора е маи най добре като вариянт поне аз бих пробвал.
            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Колеги,пътя е следния:направление от JP за невролог;неврологът определя ниво на увреждане и изпраща за образно изследване;специалистът по образна диагностика установява локализацията и типа на увреждането и ви връща при невролога,който решава какво лечение ще се приложи.Причини за болка много.Лечения,най-различни,в зависимост от причината.Успеваемост-вариабилна.А когато отивате при хирург,какво друго лечение освен оперативно очаквате да ви предложи.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от yo Покажи съобщение
                ЕЙ тва в твоя човек! Тоз дядка работи в моя блок и е факир,вярвай ми, от цяла България идват хората!

Тва с рентгена и лекарите са пълни глупости! и аз се бях сецнал нещо от фитнес,отидох на лекар, инжекции,лекарства, мазила,нерви и непоносима болка,след 300лв назад напсувах всичките лекари!Вече почти не можех да седя на краката си и отидох при тоя...след 10 мин си тръгнах като прероден, нямах никви болки и ми струваше само 20лв.

Лекарите
                Мда, в един умрял гараж си ръчка човечеца, един ми го препоръча, не отидох, втори пак ми го каза, на третия отидох, и чак не вярвах на кръста си като се изправих.......
                На лекар стъпвам само ако ме закарат в безсъзнание, или ако никой никъде другаде не може да ме оправи, отвратен съм от нашето здравеопазване......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Мда, в един умрял гараж си ръчка човечеца, един ми го препоръча, не отидох, втори пак ми го каза, на третия отидох, и чак не вярвах на кръста си като се изправих.......
                  На лекар стъпвам само ако ме закарат в безсъзнание, или ако никой никъде другаде не може да ме оправи, отвратен съм от нашето здравеопазване......
                  Е те там е грешката на целокупното народонаселение.Га стигне коня у ряката да се подрапа под капата.Проблема е,че в тези случаи услугите са фифти-фифти лекарски-попски.Иначе няма защо да се оплаквате от здравеопазването.То не се различава по нищо от всички сфери на нашето битие.
                  Ако за толкова години реформа не сте разбрали,лечебните заведения са търговски дружества,а здравните работници,техни служители.
                  С какво според вас търгуват тези търговски дружества?
                  Грубо,а?

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Ако за толкова години реформа не сте разбрали,лечебните заведения са търговски дружества,а здравните работници,техни служители.
                    С какво според вас търгуват тези търговски дружества?
                    Грубо,а?
                    Не е грубо, защото точно така работят някои от най-добрите здравеопазвания в света.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Трябва постепенно натоваране - да речем няколко игри боулинг с 14-16 килограмови топки или някакви други игри с топки с противоположния пол, които биха раздвижили кръста.

Много по-приятно е отколкото да блъскаш някакви тежести - в боулинг залата има бира и други разни по-приятни изкушения.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        Колеги,пътя е следния:направление от JP за невролог;неврологът определя ниво на увреждане и изпраща за образно изследване;специалистът по образна диагностика установява локализацията и типа на увреждането и ви връща при невролога,който решава какво лечение ще се приложи.Причини за болка много.Лечения,най-различни,в зависимост от причината.Успеваемост-вариабилна.А когато отивате при хирург,какво друго лечение освен оперативно очаквате да ви предложи.
                        Мен ако питаш колкото повече "общи" специалисти толкова по-голям шанс за грешка. Предполагам, че ще се съгласиш поне с твърдението, че грешки в тази област на науката са недопустими!
                        Моят съвет е колегата да си намери тясно специализиран кинезитерапевт. Аз мога да му препоръчам доц. Н Попов, който може да бъде открит в сградата на НСА на ул. „Гургулят” 1. Макар и като специалист главно в раменната област мисля, че ще даде адекватно решение или в краен случай може да те пренасочи към подходяшите хора. Иначе не бива да се подминават и уменията на така наречените чекръкчии!

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Трябва постепенно натоваране - да речем няколко игри боулинг с 14-16 килограмови топки или някакви други игри с топки с противоположния пол, които биха раздвижили кръста.

Много по-приятно е отколкото да блъскаш някакви тежести - в боулинг залата има бира и други разни по-приятни изкушения.
                        Това с противоположния пол....нали си наясно, че също вреди на кръста и предполагам си чувал за болестта на плейбоя?
                        Last edited by detelazurno; d.m.y г., 21:25.
                        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Не е грубо, защото точно така работят някои от най-добрите здравеопазвания в света.
                          На Българинът му звучи грубо това,че здравето му е обект на търговски взаимоотношения(всички се хванали за някаква "Хипократова клетва",дето и не я знаят),както да кажем ремонта на колата.При това иде реч за много скъп сервиз.Проблемът е,че не може да направиш на улицата ремонт,за който се изисква специализиран сервиз,приведено към тази семантика.
                          Между другото,нито осигурителната ни система,нито здрвната имат дори законово подобие на добрите световни.Няма и така наречената "политическа воля" това да се промени.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                            Това с противоположния пол....нали си наясно, че също вреди на кръста и предполагам си чувал за болестта на плейбоя?
                            Не съм чувал за тази болест но имах предвид с цялата си сериозност, че не трябва да се прекалява с натоварванията.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Не съм чувал за тази болест но имах предвид с цялата си сериозност, че не трябва да се прекалява с натоварванията.
                              Аз просто се шегувах, но съм напълно съгласен с теб. Аз именно с умерени натоварвания си оправих извадено рамо!
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                                Мен ако питаш колкото повече "общи" специалисти толкова по-голям шанс за грешка. Предполагам, че ще се съгласиш поне с твърдението, че грешки в тази област на науката са недопустими!
                                Моят съвет е колегата да си намери тясно специализиран кинезитерапевт. Аз мога да му препоръчам доц. Н Попов, който може да бъде открит в сградата на НСА на ул. „Гургулят” 1. Макар и като специалист главно в раменната област мисля, че ще даде адекватно решение или в краен случай може да те пренасочи към подходяшите хора. Иначе не бива да се подминават и уменията на така наречените чекръкчии!

Ролята на "общите" е да насочат,както съм написал,а не да лекуват.Описал съм правилния подход,другото е безцелно и неползотворно лутане.След установяването на проблемът може да се прадприеме адекватно лечение.В него може да имат голямо участие и физио- и кинезитерапевти.Би ли си закарал колата на тенекеджия,ако има нужда от електричар?
                                Безгрешен е само Бог и тези,които не работят.

Comment

Working...
                                X