Известие

Collapse
No announcement yet.

Конфискуваха ми колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Ей това е най-голямата смешка която съм чел. Честно ще умра от смях, брат това сънувал ли си го или си го гледал по някой третокласен екшън.

Пробвай да си сложиш фалшиви номера и покарай така известно време,да видиш дали ще продължава да ти бъде смешно.
    2011 Giulietta MA-ex
    1995 155 1.8 TS 8V
    2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от wrc Покажи съобщение
      Пробвай да си сложиш фалшиви номера и покарай така известно време,да видиш дали ще продължава да ти бъде смешно.
      Имам усещането, че ще си кара, и ще му бъде смешно, и то дълго време.
      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Момчета, голям проблем можете да имате, ако с автомобила извършвате престъпление, автомобила ИЛИ номерата са обявени за откраднати, не спрете на сигнал на полицията, НО в случай, че в момента протича СПО. Всичко друго е рутинна процедура. По принцип ако рискуваш по-добре е да караш без номера или с изтекли транзитни или чуждестранни, но сложиш ли чужди номера наказанието е по-голямо. Това за "бързаци" и разни камери засичащи фалшиви номера са глупости. Всяка вечер към полицията има предадени сили на жандармерията, и те са ви бял кахър нищо, че се возят в бусове и са много, техните правомощия са орязани, а и без да се обиждат но са с доста ниска правна и нормативна подготовка.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Кво е това СПО? Спешъл Полис Оперейшън?
          Ако няма СПО мога ли да не им спирам????
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Кво е това СПО? Спешъл Полис Оперейшън?
            Ако няма СПО мога ли да не им спирам????
            Специално за Пловдивската дирекция, но предполагам, че и на всякъде е така от години има заповед която забранява да се гонят коли които са спирани само за проверка, но това не означава, че не могат да се предприемат заградителни мероприятия- например по-надолу по пътя ако няма друг изход да се прегради пътя с автомобил или с лента, също така могат да те последват с полицейският автомобил и да карат след теб докато не спреш, но без да те притискат и явно да те гонят . Но обикновено ако не спреш ще те призоват в последствие и ще ти напишат акт. При СПО (правилно си го разбрал) обаче в зависимост от плана могат да те преследват, че даже и да те гърмят.
            Last edited by BLUE1; d.m.y г., 23:56.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Ми като са с цивилна кола без обозначения даже и буркан нямаше мога ли да не им спирам? И имат ли право да ме гонят?

B&B Racing | bb-racingteam.com
              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

жандармерията, и те са ви бял кахър нищо, че се возят в бусове и са много, техните правомощия са орязани, а и без да се обиждат но са с доста ниска правна и нормативна подготовка.
                да добре

а да си чувал лафа с господ, чък норис и жандармерист не се ебавай сърбал съм им ограничените правомощия

въобще без адвокат на място е добре човек да не си отваря много устата, да не става по-зле
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Жандармерията няма правомощия по КАТ и не могат да те спрат. Ако са те спрели и са ти съставили акт то със сигурност това е направил катаджията или полицай, който е с тях. Жандармерията има охранителни функции и не се използва за друго. Ако правиш паралел с жандармерията преди 1944 година или с тази в Р Турция мога да ти кажа, че нямат нищо общо. Пък и за какво ти е адвокат когато те спират за проверка?
                  За съжаление на колегата пуснал темата , ще му кажа, че щом е карал кола със сменена регистрационна табела ще трябва доста да почака за да си я прибере, но категорични мнения може да има само при повече информация.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Понеже ми стана интересно,все пак какво става с колата на колегата?
                    Да си кажа и аз (тъй-като имам 2 коли задържани из районните на София) от повече от 6-7 години.
                    Едната -в четвърто ми я конфискуваха 1998 год ,с мотив,че е извършено престъпление с нея.До ден днешен ,нито от делото ,нито от колата няма вест. Наистина ,тогава бяха други времена,ноооо.. Колата беше фв корадо,и стоя на развигор ,докато не останаха само ламарините от него... отписах го още преди 10 години.
                    Другата кола ми я задържат 2005 год в осмо, пак по подозрение в извършване на престъпление.
                    От тогава до ден днешен( днес бях на дело в СРС-отложи се ОТНОВО) от колата нямам ни вест ни кост. Хубавото е ,че ,когато я задържаха, много подробно описаха в протокол ,от който имам копие ,състоянието на колата ,а именно ,че е била с три таза, че е със спукана задна броня,че и липсва запалката от таблото ,дори мериха с мирометър грайфера на гумите. Написаха ,че съм си взел колоните ,касетофона и акумулатора.
                    За нея имам все пак някаква надежда.Вече пет години не я пускат ,въпреки че пиша молби ,3 пъти прекратяват делото (по 195 ал1 т1 и 3 )връщат го за доразследване, пишат един и същ обв акт и делото не тръгва ,или като тръгне се прекратява отново. Е те тва ни е скапаната държава.
                    Колата е 164 -ка

Та мисълта ми е ,че не се ли направи нещо много бързо ,колкото повече колата кисне там ,толкова поече ти изтиват шансовете да си я вземеш обратно.
                    Аааа да,2000 година ми крадат един нисан силвия скай.
                    Писнах отново в четвърто, но на 10 ден с тогавашната ми приятелка го намираме скрит м/у два блока в лозенец. Викам куките да го свалят от издирване и хоп ... чудо... 5 месеца ми задържат колата с мотивите ,че трабвало да се вземат следи от колата?!?!? те ти оправия

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Жандармерията няма правомощия по КАТ и не могат да те спрат. Ако са те спрели и са ти съставили акт то със сигурност това е направил катаджията или полицай, който е с тях. Жандармерията има охранителни функции и не се използва за друго. Ако правиш паралел с жандармерията преди 1944 година или с тази в Р Турция мога да ти кажа, че нямат нищо общо. Пък и за какво ти е адвокат когато те спират за проверка?
                      За съжаление на колегата пуснал темата , ще му кажа, че щом е карал кола със сменена регистрационна табела ще трябва доста да почака за да си я прибере, но категорични мнения може да има само при повече информация.
                      оти мислиш, че говорим само за автомобили в движение ?

или пък че са ми писали актове

аз ти говоря за обстойни проверки посред нощите и висене по тениска на -10 градуса и подобни извращения да им е**** майката

ама както и да е , размиваме темата
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

бом бок е тая държава
                        ся другата седмица и аз съм на дело само че като свидетел
                        за една астра
                        пак така странно задържана писахме до прокурора
                        молба да я върнат ама .......
                        стои вече половин година в мвр то
                        хубуу поне че и источих водата че иначе ептен ,,,
                        alfa 164 t.s ex
                        tipo 2,0 16v turbo ex
                        opel astra amnesia ex
                        megane 2 ex
                        alfa 159 jtd ех
                        audi A6/S TQ 330+
                        audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                        alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                          Понеже ми стана интересно,все пак какво става с колата на колегата?
                          Да си кажа и аз (тъй-като имам 2 коли задържани из районните на София) от повече от 6-7 години.
                          Едната -в четвърто ми я конфискуваха 1998 год ,с мотив,че е извършено престъпление с нея.До ден днешен ,нито от делото ,нито от колата няма вест. Наистина ,тогава бяха други времена,ноооо.. Колата беше фв корадо,и стоя на развигор ,докато не останаха само ламарините от него... отписах го още преди 10 години.
                          Другата кола ми я задържат 2005 год в осмо, пак по подозрение в извършване на престъпление.
                          От тогава до ден днешен( днес бях на дело в СРС-отложи се ОТНОВО) от колата нямам ни вест ни кост. Хубавото е ,че ,когато я задържаха, много подробно описаха в протокол ,от който имам копие ,състоянието на колата ,а именно ,че е била с три таза, че е със спукана задна броня,че и липсва запалката от таблото ,дори мериха с мирометър грайфера на гумите. Написаха ,че съм си взел колоните ,касетофона и акумулатора.
                          За нея имам все пак някаква надежда.Вече пет години не я пускат ,въпреки че пиша молби ,3 пъти прекратяват делото (по 195 ал1 т1 и 3 )връщат го за доразследване, пишат един и същ обв акт и делото не тръгва ,или като тръгне се прекратява отново. Е те тва ни е скапаната държава.
                          Колата е 164 -ка

Та мисълта ми е ,че не се ли направи нещо много бързо ,колкото повече колата кисне там ,толкова поече ти изтиват шансовете да си я вземеш обратно.
                          Аааа да,2000 година ми крадат един нисан силвия скай.
                          Писнах отново в четвърто, но на 10 ден с тогавашната ми приятелка го намираме скрит м/у два блока в лозенец. Викам куките да го свалят от издирване и хоп ... чудо... 5 месеца ми задържат колата с мотивите ,че трабвало да се вземат следи от колата?!?!? те ти оправия
                          Поне си си свалил колоните а на мен инструментите и обувките са ми в нея даже и вчера ходихме и ги мързеше копелетата и не ги дадоха....

Comment

E мислите ли че, това е случайно?
                            Точно затова някои са готови да плащат откуп за кола, която е открадната.Преди година някъде се прокрадна една промяна в закона /по времето на СерГей и компания/, но бързо отпадна в пленарна зала.Сега може би ще има надежда, да се смени това от новия парламент или пък някой накрая осъди България в Европейския съд и това доведе до промяна в тоя загубен закон, явно изнясащ на автомафията, пърдон селските бандюги, които у нас са наречени мафия.То и в Италия пак не че са графове де, ама нашите са ептен бостанджии
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:26.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Наща държава много ме кефи, телефоните вършат работа, в понеделник казаха да хода да си я взема...

Comment

Браво
                                145 1.6 ТС '97 ех.
                                145 1.9 JTD '00
                                307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                                X