Известие

Collapse
No announcement yet.

Система за домашно видео-наблюдение...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Система за домашно видео-наблюдение...

Здравейте колеги
    преди няколко дни ми разбиха апартамента в Овча купел , минали са си пичовете през пазачите, през заключената входна врата, през моята метална псевдо-врата и така....сега се снабдих с още една врата, скоро вероятно ще имам и хубав сот, но ми се ще в домашни условия и с по-малки инвестиции да си направя система за видео наблюдение. Идеята ми е да сложа една малка камерка над входната врата която да записва на някакъв хард-диск нон-стоп. Някой правил ли е подобно нещо или евентуално да има познания та да даде малко акъл...каква камера, колко хард, какво още ще ми трябва и други подробности... благодаря предварително
    Поздрави
    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Като слагаш СОТ, направо им поискай и видеонаблюдение.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
      Като слагаш СОТ, направо им поискай и видеонаблюдение.
      много ще ми оскъпи системата, искам ако мога да го направя с подръчни средства от обикновен компютър като свържа камерка към него...нещо такова...

Comment

В къщата имам система с 8 камери и си спомням с окабеляването, монтажа, платката за PC-то ми излезе към 1600 лв. Мисля, че има възможност да си го направиш и с нормална PC usb камера и софтуер от нета. Незнам кое ще е по изгодно за теб, дали да си вземеш платка и камера за наблюдение или USB камерка.
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Понеже и мен горещо ме интересува подобен въпрос, бих искал да попитам, как всъщнос може да помогне тази камера и конкретно записа от нея, ако крадците откраднат и компютъра, върху който е записано видеото?
          Или ако видеото се записва на устройство с различно местонахождение, например, камерата в офиса записва в компютъра удома през интернет, но крадците просто отрежат кабела за интернета, преди да влязат?
          Като цяло въпроса ми е, какво точно може да гарантира подобно видеонаблюдение?!
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Понеже и мен горещо ме интересува подобен въпрос, бих искал да попитам, как всъщнос може да помогне тази камера и конкретно записа от нея, ако крадците откраднат и компютъра, върху който е записано видеото?
            Или ако видеото се записва на устройство с различно местонахождение, например, камерата в офиса записва в компютъра удома през интернет, но крадците просто отрежат кабела за интернета, преди да влязат?
            Като цяло въпроса ми е, какво точно може да гарантира подобно видеонаблюдение?!
            Ами не може да ти гарантира нищо...идеята ми е да е пред вратата за да видя ако някой се мъчи да влиза и не успее, да видя кога дошъл, колко пъти е идвал...евентуално кой е....затова идеята ми е да е вътре, само мини-камерката да е отвън....иначе ясно че ако влезе вътре вероятно ще гепят харда или там на каквото се записва. Иначе то ако влезе някой до вътре вече ще "разчитам" на СОТ-а...и евентуално на застраховка

Comment

Въпроса е хубав.В случая на колегата говорим за нещо като видеодомофон с постояно включена камера която записва,той ще си има и СОТ.Камерата очевидно не му трябва за да го пази, камерите не пазят За охраната на по сериозни обекти, нещата са малко по различни.
              Range Rover Vogue 4.4
              Rexton 270 cdi

Comment

Колега, чувал съм за камери с опция да се пускат при отваряне на врата и да се следят онлайн през сървър в нета, като при активация само да записват или при движение. Може дори да следиш винаги какво става в апартамента ти. Провери за шпионско оборудване в нета и веднага ще ти излезнат сайтове в бг.
                Arena Coast Customs

Comment

Както и че може да прави back up на отдалечен компютър...

Comment

Да, и аз питам за нещо подобно - просто ми е интересно, дали си струва подобна инвестиция, при наличието на СОТ, решетки и прочие
                    Другото кето се сещам - камерата трябва да бъде скрита, защото всеки който види, че в помещението има видеонаблюдение ще бъде максимално подготвен и става още по-лошо за собственика на жилището!
                    А ако става въпрос само за видеодомофон, то има такива звънци с вградени камери в тях и екран вътре в коридора, към който може да се направи записвачка
                    sigpic

Comment

Застраховка домашно имущество му се нарича.
                      СОТ са само за сплашване. Ако крадеца види СОТ лепенката ще отреже много лесно сигнала. Пак говорим за подготвеност.
                      В другия случай просто си застраховаш всичко ценно + пожари, наводнения и каквото се сетите и в крайна сметка годишно излиза по-евтино от колкото годишната СОТ такса.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Е те това си е отдалечени наблюдение. Remote система..Може да си гледаш дома или офиса от която и да е точка.За вкъщи има ефект да си наблщдавам кучетата, а в склада да следя работници, бусове, камиони.Удачно е, зависи с каква цел ще се ползва.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi

Comment

Има застраховка на имущество срещу 44лв. на година за 30'000лв. застрахователна сума.
                          За 25'000лв. е застраховано жилището срещу пожар, природни бедствия и прочие.
                          За 3'000лв. е застрахована черната техника в жилището.
                          За 2'000лв. се покрива гражданска отговорност към съседите
                          Аз лично имам такива застраховка на всички имоти, защото алтернативната застраховка струва около 5 пъти по-скъпо
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            Има застраховка на имущество срещу 44лв. на година за 30'000лв. застрахователна сума.
                            За 25'000лв. е застраховано жилището срещу пожар, природни бедствия и прочие.
                            За 3'000лв. е застрахована черната техника в жилището.
                            За 2'000лв. се покрива гражданска отговорност към съседите
                            Аз лично имам такива застраховка на всички имоти, защото алтернативната застраховка струва около 5 пъти по-скъпо
                            Мерси за съвета, застраховка ще си направя. Камерката ще е само една екстра...просто ако някой дебне или се опита да отключи и не успее, да знам че се е случило такова нещо...

Comment

Видеонаблюдение е хубаво, но служи само за ориентир при евентуален инцидент за полицията, спомага за издирването на извършителите. За целта трябва да е по качествена система, хубави камери се намират между 60-100 euro, платка за компютър около 60 euro с опция за дистанционно наблюдение. Естествено може да си сложиш една web cam но само ще виждаш силуета на крадеца. Приципно си е хубава екстра, особенно ако наблюдаваш и online.

Comment

Working...
                              X