Известие

Collapse
No announcement yet.

Система за домашно видео-наблюдение...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    ВО, те ти изплащат 3000лв. и не ги интересува, колко ти струва телевизора, компютъра, домашния телефон и прочие
    Освен това, ако ти си купил телевизор за 2000лв., то той не струва толкова у вас, а в магазина.
    Да не говорим, че масово телевизорите на хората са с цена около 1000лв.
    Застраховката е сметната така, че да ти помогне максимално на приемлива и достъпна цена, а не да си на печалба от нея
    Ами точно с тази цел не съм си правил застраховката на "стандартната" рекламна цена от 44лв както ти разправяш.
    Аз съм подписал нещо като пълно каско при колите. Нали знаеш, че и при тях си има клауза А, клауза Б и т.н. според това, което покрива.
    За тази цел съм си дал и фактурите и серийните номера на всички уреди, които съм застраховал на реалната покупна цена. Естествено, че ако нещо стане сигурно ще ме врътнат с нещо от рода на овехтяване или от този род, но както казах всичко ще бъде максимално близо до покупната цена. Застраховал съм си дори и печката и пералнята примерно
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

ВО, чакай сега, това за което аз говоря е мааааалко по-различно, защото 44лв. не е "стандарт", а е НАЙ-скъпия вариант на тази застраховка
      Продукта е направен точно по този начин, с единствената цел да покрие основните нужди на масовите потребитали, а не да ти вземат пари за застраховка на микровълновата, сешоара, епилатора и абсорбатора, които са ти последна грижа, ако ти падне блока и крадците ги подминават все едно са зазидани в стените
      Ако седнем и посмятаме малко, ще се убедиш, че в 70% от жилищата на българските граждани няма интересна за крадците техника на стойност над 3000лв. и с тази застраховка се търси привличане именно на масовия потребител
      Естествено, че има изключения и много хора си купват телевизори, домашно кино, стерео уредби и компютри за много пари, но както е казал поета: "Имаш крава - пиеш мляко. Нямаш крава - пиеш бира!"
      sigpic

Comment

ВО, чакай сега, това за което аз говоря е мааааалко по-различно, защото 44лв. не е "стандарт", а е НАЙ-скъпия вариант на тази застраховка
        Продукта е направен точно по този начин, с единствената цел да покрие основните нужди на масовите потребитали, а не да ти вземат пари за застраховка на микровълновата, сешоара, епилатора и абсорбатора, които са ти последна грижа, ако ти падне блока и крадците ги подминават все едно са зазидани в стените
        Ако седнем и посмятаме малко, ще се убедиш, че в 70% от жилищата на българските граждани няма интересна за крадците техника на стойност над 3000лв. и с тази застраховка се търси привличане именно на масовия потребител
        Естествено, че има изключения и много хора си купват телевизори, домашно кино, стерео уредби и компютри за много пари, но както е казал поета: "Имаш крава - пиеш мляко. Нямаш крава - пиеш бира!"
        Да де, ама не мога на 100% да схвана идеята на мнението ти срещу моето. Тоест казваш, че няма такава застраховка, или казваш, че не си струва или и аз не знам какво.
        Аз само искам да кажа, че е много по-далавера да си направиш "пълно каско" за жилището, вместо да плащаш на СОТ да те пази. Ако нещо стане и примерно само ти разбият вратата за 500лв разходи, СОТ свирне и крадеца избяга, пак си с годишна такса на СОТ назад и отделно на всичко си с 500лв назад за нова врата, ключалка или там каквото трябва. Отделно, че получаваш "бонус" за евентуалните проблеми, които ще се дадат и до някъде пари за тях. Това е като с автомобила - всеки си мисли, че няма да му се случи да му го откраднат, ама ако му го откраднат и дори и 50% да му възстановят парите пак си щастлив. Особено при по-скъпите такива.
        Аз предпочитам вместо да дам годишна такса на СОТ да ме пазят да знам, че ако стане земетресение или ме окрадат или ме запалят ще си възстановя доста от парите. СОТ нищо няма да направи, освен да загубиш техниката, която са ти сложили в апартамента и да трябва да купуваш нова, след възстановяването от пожар например.
        Аз предпочитам вечер като ми се скъса гъвкавата връзка на пералнята например, застрахователите да дойдат и да си платят всичко на съседите отдолу аз да не се занимавам с нищо, да си нямам проблеми и всичко да им се възстанови до колкото е възможно. И това го получавам срещу месечната такса на СОТ, която не плащам а я инвестирам в друг вид услуга.
        Просто трябва да се замислим над тези неща.
        Ако имах средства и да не ми се налага да избирам, сигурно и СОТ щях да си пусна, ама както се казва гледаш си интересите, сравняваш, правиш анализи и преценяваш кое е най-доброто, което може да получиш за парите си.
        За това повдигнах темата за застраховки вместо да слагаш камери и т.н.
        Защото всеки не си дава сметката колко много материал е това да гледаш записи и да преценяваш. Всеки си мисли, че едва ли не ще светне някаква червена лампа на някой, който се бил заглеждал във вратата или от този род.
        Кел файда като видиш кой ти е откраднал покъщината, за която си събирал пари и ти е била открадната.
        Ама както казах дори и няма да видиш кой ти е откраднал вещите, защото няма да имаш възможността да провериш всичко поради доста причини.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Не сме се разбрали, явно
          Абсолютно съм съгласен, че вместо СОТ, е по-добре да има застраховка, а най-добре е и двете, ако позволяват финансите
          Има смисъл от застраховките и то голям, ОБАЧЕ ми прави впечатление, че българина е странна птица - застрахова си колата задължително, чуди се как да си опази жилището и вещите, ОБАЧЕ не си прави застраховка живот, нито медицинска застраховка, нито пенсионна застраховка - че кое е по-важно от здравето и живота?!
          sigpic

Comment

Не сме се разбрали, явно
            Абсолютно съм съгласен, че вместо СОТ, е по-добре да има застраховка, а най-добре е и двете, ако позволяват финансите
            Има смисъл от застраховките и то голям, ОБАЧЕ ми прави впечатление, че българина е странна птица - застрахова си колата задължително, чуди се как да си опази жилището и вещите, ОБАЧЕ не си прави застраховка живот, нито медицинска застраховка, нито пенсионна застраховка - че кое е по-важно от здравето и живота?!
            Мдаааа, така е за съжаление.
            В моя случай е много болезнено, защото срещата със застрахователката и огледа за инсталация на СОТ системата ми бяха насрочени за понеделник, а в четвъртък преди това ми разбиха апартамента...просто за няколко дни стана сакатлъка. При това нито на застрахователя нито на момчето от СОТ бях казал за какъв адрес става дума, тоест - изключвам ги като заподозрени...
            Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Не мога да не взема отношение щом стана дума и за застраховане, няма как и аз съм разбиван, апартанет, кола, вилата ни, но конкретно за застраховка домашно имущество избора е голям, най-добре е да имате застраховка, сега варианта стандартна полица само като суми отразени също става, но за мен истинската и изпипана застраховка е това което каза колегата BO, сигурен съм, че става въпрос за ДЗИ, но това не е толкова важно, човек решил да си прави и да дава пари иска да знае и какво получава като условия, да сега не съм средно статистически щом в моята стая имам уреди за повече от 3 000лв., но поне съм спокоен, ако са закупени и застраховани до 1г. цената по касовата бележка е и сумата за която са застраховани на 100%, всяка следваща година има овехтяване и % от тази цена, да записват се марка, модел, сер. номер, за съжаление съм се възползвал два пъти и не е имало проблеми с изплащането, така, че това е едно добро решение и не много скъпо, но зависи кой клаузи са избрани, може да е на вноски.

СОТ е хубаво нещо, но тук трябват още пари, ако имам възможност няма да се замислям и ще сложа.

За видео наблюдение съм съгласен, няма да помогне много, но при тези технологии сега, където можеш дистанционно да следиш и виждаш какво става в дома ти бих се възползвал и аз, скоро ще ми се наложи и на мен да проучвам кое, как и колко струва така, че темата ще ми е интересна и дано колегата сподели колко му е излезнало всичко и дали е доволен от резултата.

Успех.
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

Българина и "странна птица"

напълно нормален си е.
                Аре пробвай се да не си застраховаш новата кола.
                Първо НЕ Е ВЪЗМОЖНО(ако не е твоя - на лизинг) и второ ще страдаш много. Гарантивам ти, че за 1 месец макс ще ти я откраднат - където и да я държиш.
                за какво да си застрахова живота - никаква далавера няма - има НИКАКВА доходност от застраховки, българина си е беден в 90%, за кво да дава кинти в нещо в което няма грам ДАЛАВЕРА!
                ALFA 156 1.9JTD '98
                ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Така е.... a утре може и българина да го няма или поне част от него, ама какво от това, нали колата е добре и има телевизор
                  sigpic

Comment

а па тея сот-ове са мега комична ситуация

на 4 места имаме и една вечер влизам в единия офис, ама обърках паролата

раздрънча се кат животно, не можеше да се стои, след 1 минута звънят на СТАЦИОНАРНИЯ ТЕЛЕФОН в офиса

сот: - здравейте, от охранителната фирма сме
                    аз: - добър вечер
                    сот: - има ли някакви проблеми ?
                    аз: - не всичко е наред
                    сот: - ок, добре, защото алармата се е активирала и искахме да проверим дали всичко е нормално.
                    аз: - всичко е точно
                    сот: - ок, лека вечер

в тоя момент аз затварям и осъзнавам какво се е случило....

дори не е смешно, а невероятно трагично
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      а па тея сот-ове са мега комична ситуация

на 4 места имаме и една вечер влизам в единия офис, ама обърках паролата

раздрънча се кат животно, не можеше да се стои, след 1 минута звънят на СТАЦИОНАРНИЯ ТЕЛЕФОН в офиса

сот: - здравейте, от охранителната фирма сме
                      аз: - добър вечер
                      сот: - има ли някакви проблеми ?
                      аз: - не всичко е наред
                      сот: - ок, добре, защото алармата се е активирала и искахме да проверим дали всичко е нормално.
                      аз: - всичко е точно
                      сот: - ок, лека вечер

в тоя момент аз затварям и осъзнавам какво се е случило....

дори не е смешно, а невероятно трагично
                      Пълна пародия!!!
                      sigpic
                      Subaru Legacy 3.0 H6
                      Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                      0888 511 533 - Бонев

Comment

Мен нали ме обраха преди две нови години.... със СОТ!
                        sigpic

Comment

Доста интересна тема. КОлегата Swapper тази есен се канеше да си вземе за вилата система със сим карта и датчици (не помня дали си я активира). Датчиците не са сензорни защото е ясно че може мишле да влезе във вилата и да побърка сензорите. СИстемата работи мноо просто.Като се отвори врата датчиците веднага пращат сигнал към системата която веднага праща СМС на номер зададен предварително. После той си решава на кого да се обажда и кво да прави. Винаги можеш да звъннеш на 166 и да кажеш че си съсед и виждаш как обират вилата на съседа. Същото можете да приложите и вие колеги
                          Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Това са магнитни датчици, колега.
                            Магнитните датчици сами подсказват с името си, как могат да бъдат неутрализирани
                            sigpic

Comment

момци всичко може да се направи в днешно време въпросът е колко сте готови да платите за това
                              155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4