Известие

Collapse
No announcement yet.

Полиране на стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Полиране на стъкло

Днеска четах в едни сайтове за различни препарати (windscreen polish общо казано) които премахват драскотини по стъклото. Някой пробвал ли е, да сподели какъв е ефекта ако има ....

Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
    Днеска четах в едни сайтове за различни препарати (windscreen polish общо казано) които премахват драскотини по стъклото. Някой пробвал ли е, да сподели какъв е ефекта ако има ....
    Единственият начин да ги премахнеш е каско и после чук
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Има и по лесен начин, на първата автомивка и с най- финния полиращ препарат и с машина. Мойте стъкла всичките са минали през полиране, стават като нови само, че не знам какъв препарат ползваха на автомивката.
      Last edited by Доко; d.m.y г., 21:28.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Има и по лесен начин, на първата автомивка и с най- финния полиращ препарат и с машина. Мойте стъкла всичките са минали през полиране, стават като нови само, че не знам какъв препарат ползваха на автомивката.
        не ми се занимава с каското и с чука гледах един клип как с машинка и специален препарат става като ново обаче уж изтънявало стъклото, не знам си какво.. за това исках да разбера какви са отзивите ако някой е полирал сам и с какъв препарат

Comment

Възможно е да има значение колко сериозни и от какво са причинени пораженията. Има колега от форума, който се занимава професионално с това - питал съм го лично. При мен случая беше арка, получила се от лоша чистачка. Е, няма оправяне с каквато и да е паста и машина. Който му се занимава, нека си търка.
          Линкче за мераклиите и успех

Comment

Прави сметка за да изтънее стъклото, какъв е матеряла, който ще го остърже и то така равномерно, това са глупости.Ако има нещо, то отнеме микрони
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Възможно е да има значение колко сериозни и от какво са причинени пораженията. Има колега от форума, който се занимава професионално с това - питал съм го лично. При мен случая беше арка, получила се от лоша чистачка. Е, няма оправяне с каквато и да е паста и машина. Който му се занимава, нека си търка.
              Линкче за мераклиите и успех
              арка от чистачките и при мен има.. но освен нея има и хиляда други драскотини дето дразнчт много, не знам как е каран тоя автомобил... както и да е, значи няма смисъл, щом не помагат за по-дълбоки драскотини...

Comment

Колега, не искам да те отчайвам, ама всичките описани методи за премахване на драскотини от стъкло, завършват по един и същи начин:

"If there is no significant difference, consider contacting a glass company to replace or rebuff the glass"

Comment

При мен проблема беше,че всички стъкла бяха на петна от някакъв киселинен дъжд, бяха ужастни и много упорити, полираха ги няколко часа,но май нямаха драскотини. Трябва да се пробва, според мен е възможно да се полират и дребни драскотини, а това с изтъняването на стъклата с препарат е невъзможно, трябва евентуално с паста с по големи абразивни частици да се обработи, но ако пробваш с такава директно матираш стъклото и вариянтите са два. Първи: сменяш стъклото. Втори: разказва ти се играта да търкаш. Ползва се полиращ препарат, а с него ще премахнеш евентуално много финни драскотини и то трудно. Ефекта след полиране е вероятно да не се набиват на очи драскотините и ще виждаш като с ново и чисто стъкло
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 22:05.

Comment

отказах се вече знам, че когато има пукнатина се оправя и мислех, че е възможно да се постигне същич ефект с някой препарат но уви... Ориентировъчни цени на предно стъкло някой ако е сменял знае ли за 156-ца?

Comment

109 лв със смяната, китайско някакво, за което чух мн мн добри неща, и уж оригиналното 200лв. Моето след месец по каското ще го сменят, преди няколко се счупи леко от камъче, и го залепиха, няма проблеми, но ще го сменя с ново!
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

не се отказвай така лесно!трябва ти цериев окис полиршайба и бормашина. за по-плитки драскотини няма грешка! ако си от софия ще ти намеря церий. за шайба трябва да потърся от къде да се вземе
                        155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

Първоначално публикувано от nikkysix Покажи съобщение
                          не се отказвай така лесно!трябва ти цериев окис полиршайба и бормашина. за по-плитки драскотини няма грешка! ако си от софия ще ти намеря церий. за шайба трябва да потърся от къде да се вземе
                          много ти благодаря колега, но не съм от софия... а и при тази цена която спомена колегата за стотина лева (за китайското) май е най-добре наистина да го сменя....

Comment

Working...
                          X