Известие

Collapse
No announcement yet.

От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове

От днес отпада задължението да се кара с включени къси светлини през светлата част от деня.
    Да не се оставяме от незнание да ни магерят 'слънчогледите'

Отпада от 2 март
    Last edited by търтей; d.m.y г., 11:39.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение

От днес отпада задължението да се кара с включени къси светлини през светлата част от деня.
    Да не се оставяме от незнание да ни магерят 'слънчогледите'
    Благодаря за информацията...Въобще бях забравил...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ОТ УТРЕ. ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ КОМПЕТЕНТНО ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА БЕ. НЯКОЙ ЩЕ ПОСТРАДА ЗАРАДИ ВАС!

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:

1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;

2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Четохме на друго място
        Извинявам се на всички, които се почувстваха заблудени и можеха да пострадат.
        Някой би ли изтълкувал постнатата извадка от ЗЗДП и по конкретно т.2 - ''...до 1 Март"
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Баш ме боли курец, аз си карам винаги на фарове.

А защо отмениха задължителното целогодишно каране на фарове нямам разумно обяснение.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

От 2005 година карам целогодишно на фарове. Предпочитам да ме виждат! Предпочитам и аз да виждам другите отдалеч!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
              От 2005 година карам целогодишно на фарове. Предпочитам да ме виждат! Предпочитам и аз да виждам другите отдалеч!
              Точно.

П.П. Според мен най-добре да не се превръща темата в "За и против целогодишното каране на фарове", защото тоя спор е воден и е почти безмислен.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Няма спор.Има закон.

След като ЕП прие закон движението с включени къси светлини и през светлата част на денонощието ще стане задължително целогодишно за всички страни от ЕС от 7 февруари 2011 година.
                цък

Тези,които го прескачат ,вадейки от 10 кладенеца вода ,са ясни
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

От 2011г. Щом сме в ЕС нямаме избор да не караме на включени къси. Аз по принцип не пестя от ток, колко ше ми навърти тоя ксенон 2х35W, най-много да платим + 2лв повече ток.
                  145 QV ex.
                  146 Boxer TOTAL ex.
                  147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                    Няма спор.Има закон.

цък

Тези,които го прескачат ,вадейки от 10 кладенеца вода ,са ясни
                    Много се радвам! И без това не съм ги гасил никога.
                    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                    Автогаз сервиз-
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                      Toва сме го дъвкали вече.
                      Дали те виждат (добре) не зависи от това дали са ти включени светлините, а от зрението на този, който трябва да те види.
                      Става въпрос за през деня, разбира се - по тъмно и аз съм за използването на фарове.

Пояснявам, че аз съм такъв случай - на дълъг път и през деня, когато колата в насрещното е с пуснати фарове ми е много по-трудно да преценя, на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи.

Моля, тези неща да се взимат предвид, когато се говори толкова смело за задължително каране на фарове целогодишно.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6
                      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Аз също карам винаги на фарове така ми е кеф..!?
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Ами аз пък не съм съгласен, като забравя да си включа фаровете да ме глобяват, особено в хубав слънчев ден. А и реално ползата от тях е съмнителна особено в града. Ако си кьорав, си кьорав и толкова.
                          Lexus IS200

Comment

Без фарове е по-добре. Писна ми от разни селяни дето карат на дълги през деня.
                            Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                            Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Безкрайно добра новина - аз не ги паля денем, който е кьорав и прожектор да имам, пак няма да ме види, а запалените фарове често бъркат възприятията на насрещния при изпреварване колко далече точно е колата с запалените фарове....плюс това отпада една от възможностите куките да се гушат....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X