If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От днес отпада задължението да се кара с включени къси светлини през светлата част от деня.
Да не се оставяме от незнание да ни магерят 'слънчогледите'
От днес отпада задължението да се кара с включени къси светлини през светлата част от деня.
Да не се оставяме от незнание да ни магерят 'слънчогледите'
Благодаря за информацията...Въобще бях забравил...
Четохме на друго място
Извинявам се на всички, които се почувстваха заблудени и можеха да пострадат.
Някой би ли изтълкувал постнатата извадка от ЗЗДП и по конкретно т.2 - ''...до 1 Март"
А защо отмениха задължителното целогодишно каране на фарове нямам разумно обяснение.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
След като ЕП прие закон движението с включени къси светлини и през светлата част на денонощието ще стане задължително целогодишно за всички страни от ЕС от 7 февруари 2011 година.
От 2011г. Щом сме в ЕС нямаме избор да не караме на включени къси. Аз по принцип не пестя от ток, колко ше ми навърти тоя ксенон 2х35W, най-много да платим + 2лв повече ток.
145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top Lancia Dedra 200016
От 2005 година карам целогодишно на фарове. Предпочитам да ме виждат! Предпочитам и аз да виждам другите отдалеч!
Toва сме го дъвкали вече.
Дали те виждат (добре) не зависи от това дали са ти включени светлините, а от зрението на този, който трябва да те види.
Става въпрос за през деня, разбира се - по тъмно и аз съм за използването на фарове.
Пояснявам, че аз съм такъв случай - на дълъг път и през деня, когато колата в насрещното е с пуснати фарове ми е много по-трудно да преценя, на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи.
Моля, тези неща да се взимат предвид, когато се говори толкова смело за задължително каране на фарове целогодишно.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Ами аз пък не съм съгласен, като забравя да си включа фаровете да ме глобяват, особено в хубав слънчев ден. А и реално ползата от тях е съмнителна особено в града. Ако си кьорав, си кьорав и толкова.
Безкрайно добра новина - аз не ги паля денем, който е кьорав и прожектор да имам, пак няма да ме види, а запалените фарове често бъркат възприятията на насрещния при изпреварване колко далече точно е колата с запалените фарове....плюс това отпада една от възможностите куките да се гушат....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Comment