Известие

Collapse
No announcement yet.

От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Доколкото знам, шведските коли предначначени за собственият им пазар се произвеждат с постоянно включени фарове при работа на двигателя.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

В Швеция пият друга бира - да говорим за местните ширини ...

Comment

Те закономерностите са еднакви, а те също много обичат бира.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Я да се самоцитирам, че като гледам, голяма част от защитниците на постоянното каране на фарове са малко "чукчи писатели":

Mного хора, включително и в тази тема говорят за същото. Дадоха ви и ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА.
          Колко по-сериозни доводи искате?

Гледам, и светлоотразителите намесихте.
          Нужно ли е да ви "светвам" (открийте иронията), че светлоотразителите "работят" само при сумрак или по-тъмно?
          Който не вярва, да спре срещу някой знак или табела в ясен слънчев ден и да го освети с де що има фар по-колата - да видим, дали ще види някаква отразена светлина.

Я като се само цитираш и ми говориш за официални статистики би ли бил така добър да ми дадеш и статистика за автомобилите които са се движили през тези години.
          Че жертвите и катастрофите се броят то е ясно и все на тях се акцентира , но сигурно от 2002 до 2008 г броят на колите по пътищата се е увеличил близо два пъти. ( а ако съдя по София сигурно и 5 пъти )
          И понеже това аз го пиша наизуст дайте сега точни данни.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Естествено, че карането на фарове през деня няма да увеличи инцидентите. Работата е там, че няма и да ги намали, не знам защо ви е толкова трудно да го проумеете това.

Нямам желание да споря за глупости - ако е задължително да се кара с включени фарове, ще карам с включени фарове, както и правя през зимата. В противен случай ще ги включвам, когато сметна, че ще са от полза за мен и за останалите участници в движението.

Казах ви какви са МОИТЕ ЛИЧНИ аргументи, други хора имат същите наблюдения.

Продължавайте да се джафкате - от мен лека вечер.
            Last edited by Fear; d.m.y г., 22:20.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

На мен лично през деня при екстремни изпреварвания е много по-лесно да преценя на какво разстояние се намира отсрещния обект и с каква скорост се движи, когато е с включени фарове. През нощта нещата са съвсем друти.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                Не,не,не...
                Нито в закона.
                Нито в полицаите дори.
                Проблемът е в липсата на мозък
                Ти пък като си включваш светлините си много умна...

Я ми обясни, защо искаш да ми ограничиш личната свобода?

Що не си сложите по една сирена да ви чуват по добре, щом не ви виждат без фарове
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 00:01.
                Lexus IS200

Comment

Всички които прекарват достатъно дълго време на колела знаят от собствен опит ,че карането на фарове през деня по скоро помага от колкото пречи .
                  Достатъчен аргумент е че пешеходците забелязват по лесно и от по далече коли с включени светлини.
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    Всички които прекарват достатъно дълго време на колела знаят от собствен опит ,че карането на фарове през деня по скоро помага от колкото пречи .
                    Достатъчен аргумент е че пешеходците забелязват по лесно и от по далече коли с включени светлини.
                    Колко по- отдалеч искаш да те забележи, като се движиш с 50 по булевардите и с 40 по междукварталните улички?
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Колко по- отдалеч искаш да те забележи, като се движиш с 50 по булевардите и с 40 по междукварталните улички?
                      Това е несериозен въпрос въпреки това ще ти отговоря съвсем сериозно .
                      Пешеходеца особенно в градска среда може да изкочи и на такава дистанция че и с 40 км да се движеш да го убиеш
                      особенно важи за децата и пенсионерите .
                      Вероятноста да те забележи и да не се появи внезапно на пътя ти е по голяма ако караш с включени светлини .
                      На междуселищен път при изпреварване в далечината по-лесно се виждат и по-лесно се определя посоката на движение колите с включени фарове, особено когато слънцето е в очите ти при изгрев и при залез . Когато слънцето е в очите ти, заслепява повече от който да е фар, в тази ситуация аргумента че фаровете отсреща заслепяват и пречат е несъстоятелен .
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Малеее, тука голяма полемика се е заформила. Аз няма да се включа.

Мислех, че темата е просто да ни информира. За което искам да благодаря на колегите, които уточниха за датата 2ри, а не 1 март. Щото ако не бях прочел темата, вчера кат нищо щях да съм без фарове, а пък минах покрай поне 3 патрулки. Благодаря колеги.
                        Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Пак се сдъвкахте в информационна тема...
                          - Отмяната важи от 00.00ч. днес - 2 Март.
                          - Понеже сме рядко малоумно племе - трябва да е задължително на фарове 24х7, целогодишно, за да нямат оправдание ония дето пестят от електромер в проливните дъждове или точно преди мръкване когато очите ни са най-затруднени!
                          Останалото е мрънкане и скачане - ти ли шъ ми кайш нъ мьенье бря
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

гледам днес някои бързат в дъжда и сивата гняс да карат без фарове
                            видимост клоняща към 0 за разни сиви субекти на фона на сиво небе и сив път
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Явно,трябва да стане като с коланите - задължителни. То винаги ще се намерат дървени философи, вадещи от девет кладенци вода.
                              sigpic

Comment

Колеги, ситуацита с коланите е друга. Там субективни фактори НЯМА! Освен разни като "не мога да дишам", "ограничава ми движенията" и подобни, които са нелепи.
                                За фаровете е по-различно - зрението и възприятията на всеки човек са различни и това е определящото.

При коланите предимно важат законите на физиката - те са еднакви за всички.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X