Доколкото знам, шведските коли предначначени за собственият им пазар се произвеждат с постоянно включени фарове при работа на двигателя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеЯ да се самоцитирам, че като гледам, голяма част от защитниците на постоянното каране на фарове са малко "чукчи писатели":
Mного хора, включително и в тази тема говорят за същото. Дадоха ви и ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА.
Колко по-сериозни доводи искате?
Гледам, и светлоотразителите намесихте.
Нужно ли е да ви "светвам" (открийте иронията), че светлоотразителите "работят" само при сумрак или по-тъмно?
Който не вярва, да спре срещу някой знак или табела в ясен слънчев ден и да го освети с де що има фар по-колата - да видим, дали ще види някаква отразена светлина.
Я като се само цитираш и ми говориш за официални статистики би ли бил така добър да ми дадеш и статистика за автомобилите които са се движили през тези години.
Че жертвите и катастрофите се броят то е ясно и все на тях се акцентира , но сигурно от 2002 до 2008 г броят на колите по пътищата се е увеличил близо два пъти. ( а ако съдя по София сигурно и 5 пъти)
И понеже това аз го пиша наизуст дайте сега точни данни.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Естествено, че карането на фарове през деня няма да увеличи инцидентите. Работата е там, че няма и да ги намали, не знам защо ви е толкова трудно да го проумеете това.
Нямам желание да споря за глупости - ако е задължително да се кара с включени фарове, ще карам с включени фарове, както и правя през зимата. В противен случай ще ги включвам, когато сметна, че ще са от полза за мен и за останалите участници в движението.
Казах ви какви са МОИТЕ ЛИЧНИ аргументи, други хора имат същите наблюдения.
Продължавайте да се джафкате - от мен лека вечер.Last edited by Fear; d.m.y г., 22:20.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
На мен лично през деня при екстремни изпреварвания е много по-лесно да преценя на какво разстояние се намира отсрещния обект и с каква скорост се движи, когато е с включени фарове. През нощта нещата са съвсем друти.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеНе,не,не...
Нито в закона.
Нито в полицаите дори.
Проблемът е в липсата на мозък
Я ми обясни, защо искаш да ми ограничиш личната свобода?
Що не си сложите по една сирена да ви чуват по добре, щом не ви виждат без фаровеLast edited by Mind_Control; d.m.y г., 00:01.Lexus IS200
Comment
-
Всички които прекарват достатъно дълго време на колела знаят от собствен опит ,че карането на фарове през деня по скоро помага от колкото пречи .
Достатъчен аргумент е че пешеходците забелязват по лесно и от по далече коли с включени светлини.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеВсички които прекарват достатъно дълго време на колела знаят от собствен опит ,че карането на фарове през деня по скоро помага от колкото пречи .
Достатъчен аргумент е че пешеходците забелязват по лесно и от по далече коли с включени светлини.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеКолко по- отдалеч искаш да те забележи, като се движиш с 50 по булевардите и с 40 по междукварталните улички?
Пешеходеца особенно в градска среда може да изкочи и на такава дистанция че и с 40 км да се движеш да го убиеш
особенно важи за децата и пенсионерите .
Вероятноста да те забележи и да не се появи внезапно на пътя ти е по голяма ако караш с включени светлини .
На междуселищен път при изпреварване в далечината по-лесно се виждат и по-лесно се определя посоката на движение колите с включени фарове, особено когато слънцето е в очите ти при изгрев и при залез . Когато слънцето е в очите ти, заслепява повече от който да е фар, в тази ситуация аргумента че фаровете отсреща заслепяват и пречат е несъстоятелен .sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Малеее, тука голяма полемика се е заформила. Аз няма да се включа.
Мислех, че темата е просто да ни информира. За което искам да благодаря на колегите, които уточниха за датата 2ри, а не 1 март. Щото ако не бях прочел темата, вчера кат нищо щях да съм без фарове, а пък минах покрай поне 3 патрулки. Благодаря колеги.Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
-
Пак се сдъвкахте в информационна тема...
- Отмяната важи от 00.00ч. днес - 2 Март.
- Понеже сме рядко малоумно племе - трябва да е задължително на фарове 24х7, целогодишно, за да нямат оправдание ония дето пестят от електромер в проливните дъждове или точно преди мръкване когато очите ни са най-затруднени!
Останалото е мрънкане и скачане - ти ли шъ ми кайш нъ мьенье бряWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Колеги, ситуацита с коланите е друга. Там субективни фактори НЯМА! Освен разни като "не мога да дишам", "ограничава ми движенията" и подобни, които са нелепи.
За фаровете е по-различно - зрението и възприятията на всеки човек са различни и това е определящото.
При коланите предимно важат законите на физиката - те са еднакви за всички.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
Comment