Известие

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лично по мое мнение, ако някой не загине в дърво - визирам, че тези катастрофи често пъти се дължат на системно каране с несъобразена скорост спрямо пътя.Ако не е дърво такъв шофьор може да се забие в друг човек или кола.

---------- Post added at 01:50 ---------- Previous post was at 01:49 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Мда - същите тея дето правят тия закони и прочее се грижат доста години да няма промяна в това статукво......
    Затова някаква промяна може да се получи само ако полицайте дето са оградили скапания парламент изведнъж не се завъртят с кръгом на 180 градуса, и вместо да спират народа да не нахлуе - да го пускат свободно вътре, а да не пускат тия отвътре да излизат навън.......
    Може да звучи някак си крайно, но положението е крайно от доста време......
    Не е крайно.По скоро въпросът е какво ще правим, след като влезем в парламента, изрием Тия и дойдат Ония.Кои са те, кой ще реши какви да бъдат и т.н?
    Ситуацията у нас е основно заради самите нас, като общество.Масата от народа, която формира положението в една страна позволява тази ситуация. Съответно статуквото е такова, каквото е заслужило обществото си с действието или бездействието си, включително и политиците в парламента.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:23.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Аз определения за хора които не познавам не давам.
      Къде видя такова нещо?
      Вместо да даваш коментар на коментара, кажи нещо смислено, а не в стил на поредния председател на комисията по безопасност на движението, на който единствената му работа е да казва на всяка втора реплика: " несъобразена скорост", "ограничение " и прочие, все в тоя дух!
      Ако имаш да казваш нещо по темата го кажи!
      Вместо да афишираш афинитета си към фекалии и флатуленции!
      Аз по темата нямам какво да кажа. Човекът е отрязъл дървото, не са го глобили - всичко си е казано! Но имам какво да кажа, когато някой се опитва да ни изкара на 'война по пътищата' и си го казах - не съм съгласен, че пътищата са бойно поле, на което някой може с чиста съвест да ме убие (мен и семейството ми), просто защото се 'борил' за 'колосалните' 5-10 минути по-рано пристигане.
      До сега в два поста (явно отправени към мен) освен определения и нападки, аз поне друго не видях. Сигурен съм, че си го знаеш, но все пак да припомня - по този начин не мисля, че можеш много добре да си защитиш тезата и/или да ме обориш.

Разбира се - но когато между тях и пътя има мантинела......иначе предполагам и ти си поредния дето няма нищо против да има дървета там, но ако по някаква дори и независеща от него причина излети от пътя, би дал мило и драго на пътя му да няма дърво......
      За мантинелата съм съгласен, въпреки че звучи малко ....странно от човек, който призовава за неплащане на данъци. Мисля, че такава дискусия вече е водена - до сега не съм чул дърво да е излязло внезапно на пътя. И скриването на истинския проблем, който в случая е 'меренето на мъжкото достойнство' и липсата на воля при всички правителства да усмирят малко 'диванетата', като унищожим всичко живо около пътя по никакъв начин няма да спре 'мъжкарите' да се хвърлят в реката, да прелетят през мантинелата, да се ударят в насрещно движещата се кола и т.н. Предполагам, че след като се справим с палавите дървета, ще помислим и за другите работи, но аз не съм много съгласен.
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Не са виновни хората които са ги засадили дърветата до пътя,просто са били други времена.Кой е имал възможност да кара с такава безотговорна скорост с тогавашния автопарк.Сещам се за една песен на Васил Найденов където летеше с 100км в час,ама сега времената са други и все пак си мисля че не трябва да се изсичат дърветата,просто всеки трябва да съобразява скоростта с обстановката на пътя.
        Last edited by scarface; d.m.y г., 09:06.
        sigpicalfa 164turbo s4
        части втора употреба за алфа всичко за 156
        http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
        0888556609 Коко Алексиев

Comment

Тука не съм съгласен с тебе!
          Пътищата не са за да се кефиш на пейзажа. За това са парковете. Когато караш, не трябва нищо да ти отвлича вниманието. Сам признаваш, че трябва да намалят скоростта и да си повишат вниманието, тоест са пречка.
          В днешния свят, комуникациите са от съществено значение. По пътя тече истинска битка за време. Или пристигаш навреме или друг те изпреварва и оставаш с пръст в уста. Това е битка за оцеляване и там на бойното поле на никой не му пука за естетиката, а на първо място е сигурността на хората.
          Това, което си написал е лудост Май, живееш в миналия век. В момента информацията е най- ценната стока, а за нея не са ти необходими пътища, а оптична свързаност Всичко се прави по интернет- от сделки за 1$ през ибей до сделки за милиарди. Пътя е важен са камионите, които са ограничени на 90 така или иначе.

---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:05 ----------

Така може да говори само човек, който не знае и никога не се е борил за време, работно място и все в тоя ред на мисли. Така по принцип говорят чиновниците, които си седят по цял ден на топлото местенце и хич не ги интересува, че освен администрация има и производство, а то е свързано със срокове на доставки и ритмичност.
          Темата е дълга, но за съжаление у нас все още мисленето е робско!
          Това, което си описал е типично за българина поради една единствена причина- неправилно разпределение на времето.

Аз по прицнип те уважавам, като съфорумник, но моля те не си води войната по пътя, където аз си карам детето и му показвам красотите на България! Ако трябва го кажи и на шефа ти, който те кара да бързаш и не познава технологичните процеси.
          Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 14:19.
          Lexus IS200

Comment

Според мен нито дърветата нито "войната по пътищата" са основни фактори за жертвите от ПТП. И дърветата си седят, и манталитетът на българския шофьор не се е променил в последните 3 години, но жертвите от ПТП намаляха драстично с 40%. Основните фактори според мен, са свързани с инфраструктурата, т.е. с дължината на магистралите и с това колко сигурни коли, т.е. по-нови произведени след 2003-2005г. се карат.
            Кризата за мен не е причина за намаляването на смъртността, защото трафикът и броят на катастрофите е същия. БВП също е по-висок от 2009г.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Да, най доброто решение е по добри пътища и добра превенция от страна на КАТ.Като казвам превенция имам предвид сигурно наказание за опасното каране, а не дремане по храстите и изнудване.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Working...
              X