Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо карам Алфа Ромео!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

някой е ровил в нафталина. некрофилия е да пишеш в тема в която не е писано от близо 5 години дори не знаех че я има

но аз да си кажа. бях млад и зелен за мен алфа беше една от най грозните марки в света, наред с мултиплато в последствие

един колега си купи алфа 159 2.4 200 кобили в разцвета на силите си. кажи речи нова, на 65к км реални от първи собственик. бая му се смях на избора. виках му как може да си купиш кола дето има женски полов орган между 6 ташака за предница. един ден трябваше да ме закара до младост от орлов мост. да отбележа само , че тоя колега караше с 200 по цариградско и на слалом между колите. сърцето ми отиде в петите, от атеист станах вярващ, оцапах гащите и дънките. слязох блед като манастирски айран. викам си на акъл, дееба тая п***а може да лети!

в последствие тоя колега реши да я продава и да си купи по мощтна , нещо с WRX 320 коня

и просто на вечеря го подхвърлих на жена ми. тя не спала цяла нощ. сутринта ме буди в 6 без 15 и ми вика , защо да не я купим ние. викам и ти луда ли си, тая грозотия. обаче се замислих, викам айде грозна ама върви. пък на мен ми трябваше и без това по-голяма кола от акласата... предложих му на колегата да я взема.

и така, почнаха едни няколко месеца събиране на кинти почнах, да чета за нея, сложих си я на десктоп за да свиквам, и почнах постепенно да си променям мнението за колата. обърнах го на 180 градуса. сега вече съм убеден на 2000% в тая кола, за мен вече няма друга кола.

и за жена ми не бях убеден в началото, но те на 10 години сме вече зедно в едно и друго и съм щастлив на максимум.

така че понякога човек греши в първоначалните си преценки и мнения.

но алфа е кола като жена, ако я обичаш няма да те предаде и ще си щастлив винаги с нея
    Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Аз никога не съм харесвал алфите.Моята е купих с цел препродажба,156 1.8ТС 2002 година в перфектно техническо състояние с газов инжекцион от най-висок клас.Като я карах към България,доста ми хареса колата.Повече от 2300 лева,нямаше кой да ми даде.Което е подигравка,за това което предлага алфа 156.И газовия инжекцион е виале 550 евро на цилиндър!Карал съм и пасати и аудита от 2002 година,обаче алфа 156 е с хиляда обиколки напред пред тези масово търсени коли.И недоумявах как може за тия дървета аудита и пасати хората да дават по 4-5000 лева,а за алфа да няма кой да даде и 2500 лева.За това реших,че под тия пари,няма шанс да я продам и ще си я карам аз.Туинспарка били дараци и се трошили.Дрън-дрън.На мойта за два месеца и врътнах 15 000км и единствено имах проблеми със задържане на ляво задно колело,което си оправих почти без пари.Е пуснах и някоя връзка де за целта
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
        Защо карам Алфа Ромео?! ... всичко се корени там някъде в детството, свързано е с някакво усещане за свобода и т.н. донякъде заради това, че съм дизайнер но ако трябва да го кажа с две думи - Защото винаги съм обичал истинските и стойностни неща затова
        Вижте го колко е тъп тоя бе дизайнер бил ама какъв дизайнер си ти бееее аланкооолу караш Алфа що немаш кинти за АМГ аааа

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:05.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            А-а-а, то пък ти си цвете! Що не си признаеш, че караш AMG, щот та мързи да вървиш пеш!?
            ми аз карам АМГ щото некой ми краднА жигулата
            освен туй ходя пеш днес походих към 50 метра пеш и срещнах моя човек Роман с Поршето и ма повози до млекарницата да си купя кашкавал и ме върна до нас

Comment

Карам Алфъъъ шот неъм кинти за Тризъбец.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

А пък карам Алфа, за да не ходя пеша и да си мислят останалите, че карам скапана кола)....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:06.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз ако реша да си взимам някога дизел,ще е алфа.156 115-те коня,принципно бих искал 140,но още не съм срещал 156 140 коня седан.Само комбита.
                    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Нямаше да се намесвам, ама все пак тази тема е на 5 години.
                      Лично аз карам АЛФА , защото...
                      1. Тя е най-грозната.
                      2. Тя не върви.
                      3. Тя е скъпа за поддържка.
                      4. Тя гори много.
                      5. Тя е по-зле от гоуф дизел.
                      6. Тя е крехка.
                      7. ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ДОСТОЙНА.

По този въпрос няма какво повече да се каже. Тя е the one and only.
                      ALFA? Is there anything else?

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Разгеле! Най после - един да си признае!
                        Бе, ти да не си зодия риби бре!?
                        Аха...ти взе та позна....астролог си ти Иване..)
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Щот в автосалона от едната страна имаше гоуф от другата беенве дет не запали...всъщност за алфа чух за първи път през 71-ва, лятото май...
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

За зодия Риби ако четеш хороскопите можеш да си теглиш ножа веднага и за съм тая зодия и карам четвъртата си Алфа
                            Alfa Romeo 155 1.7 TS-ex
                            Alfa Romeo 155 1.9 TD-ex
                            Alfa Romeo 155 1.8 MY 95 Sport-ex
                            Alfa Romeo 156 2.0 JTS Ti

Comment

Що ли наистина.......
                              Имаше един образ в моето детство.... Тано Кариди. Щом седнех пред черно белия ни телевизор да го гледам, все чаках да видя оная ми ти 164-ка с която го возеха. и те така си остана.... Мина време Изпаднаха ми в движение едни 1500 марки и първата 33-ка, която загледах, беше моята... около 96 година беше май. След това минах през разни други щури коли, ама 164-ката като си взех , голяма радост беше ... Та от тогава ми е, въпреки че 164-ката я карах точно един месец, щот я заключиха в 8-мо 2005 година, ама пък два месеца по-късно взех селеспийда. И така до ден днешен, вече и ги има дори.
                              Ама следващата не знам каква ще е, или нЕкое 2.5 В6, или нЕкоя немска и пазена 164 супер от последните години 97-98 , ако изпадне на добри пари де .
                              П.П. а и не мога да я продам вече тоя... нема само кой номера да ми плати :)
                              Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 19:50.

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз карам тази кола, защото, когато за пръв път видях или по-скоро забелязах едно GTV, се влюбих от пръв поглед в тази кола. А дори не знаех, че това е Алфа.
                                Това се случи едно лято в Смолян а GTV - то беше синьо-зелен металик.....

После сe оказа, че GTV - то ми е малко и се метнах на 166.

По една ирония на съдбата, когато 1 година по-късно бях отново в Смолян вече със 166 цата бях паркирал пред Лидъл и пазарувах. Когато излязох, същото GTV беше паркирало до мен.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X