Колеги,тъй като обмислям да си дам апартамента под наем,имам малко въпроси. Трябват ли ми някакви специфични документи? Апартамента е в най скъпата част на сф-Докторската градинка ,85 кв.м. но трябва да се ремонтира,как вървят наемите,защото в нета са огромни разликите в цените? Ще се радвам да има колега от тук,който се занимава с това, ще изкара комисионна ,ако намери наемател .мисълта ми е да го наеме някой,да взимам първата година 150-200 евро по малко,за да си направи ремонта той. Съвети ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
за един апартамент
Collapse
X
-
Не познавам района и въобще пазара в София, навсякъде важи максимата, че ремонт за сметка на наема в общия случай не е работа. Личен опит.
Много по-чист вариант е да си го ремонтираш, макар и с минимални средства, и да го обявиш на малко по-висока цена след това - пак личен опит
Трафикантът е прав за освежаването - много по-атрактивни са такива жилища. Аз бях изумен направо, но видът на ново си казва думата.
Успех_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Скоро ходих с един познат да гледа едно жилище, в най-якият квартал, вс едеално, ама вътре беше ебаси мизерията, отвориха входната врата и до там.
Пооправи го. Едно ламинатче, латекс, банята в какво състояние е! И тогава го давай колега.
Това да го ремонтира наемателя, си е равно на самоубийство. Нито ще стане като хората, нито пари ще видиш. Събери някой лев, ремонт и тогава наем, пък и все пак си е твое!
Скоро правих ремонт на банята, майстора и аз двамата го правихме, сложихме първо по 5 см фибран отдоло на вс стени, да стане по топло, посел едни испански плочки, едно друго, абе отива си 3 хилки една арна баня. Моята е 6 квадрата, затова и повечко плочка. Ламината отива около 1000 лв като материал на едро и по 5лв на квадрат още за работата. Но не е трудно, можеш и сам да си го наредиш. Правил съм го мн пъти преди 3-4 години и сам с един приятел си го направих!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Най-малкото, което ще е в пречка на наемателя, е че той трябва да има приготвена сума за да си ремонтира апартамента. Нещо, в което дъъълбоко се съмнявам. Ако пък наема му е с 50Е по-скъп, ще си е вид разсрочено плащане.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Колега , недей да инвестираш много кинти защото нямат избиване.Имама на Витошка с/у НДК апартамент . И цената за наем в момента е просто смешна. Ако наемателя ти излезе лятото и не си плати и парното ......... Трябва на някъкви студенти да го даваш за да могат да ти плащат по висок наем ,да си делят . Но тогава ще го направят на ........ . Вкарай си в договора клауза да ти плащат наема в апартамента за да можеш да си го виждаш.Че един приятел така отдаваше под наем и след това 3.5 години дела и не можеше да си влезе в собствения си апартамента.Last edited by 136; d.m.y г., 10:09.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Моя съвет е да си направиш сам лек ремонт, защото след като си тръгнат наемателите пак ще правиш.Ние дадохме една гарсониера в Младост и наемателите искаха метална врата.Аз се занимавах с въпроса , защото те кой знае какво щяха да сложат.Договор не сме правили , а им взехме един наем капаро(това е задължително според мен) и следиш дали си плащат сметките , защото знам няколко човека пострдали от некоректни наематели.
Comment
-
Аз лично не бих се нанесъл в жилище, което има нужда от ремонт. Да се захващам да правя ремон с него....да да.. В момента има хиляди апартаменти под наем и избора е голям. Друг е въпроса ако нямаш парите в момента и ще ти дойде "нанагорно" да правиш ремонтAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщениеЗнам за един човек дето си търси квартира срещу това да я ремонтира.Той си търсеше в Дружба мисля.Ако те интересува.............
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеИнтересува ме всичко за пари,но щом си търси в дружба,няма да му изнася наема. Гледайки в нета ,съм определил към 850евра,като първата година да плаща 650,а с останалите близо 5к лева,да освежи апартамента.Lexus IS200
Comment
Comment