Известие

Collapse
No announcement yet.

за един апартамент

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за един апартамент

Колеги,тъй като обмислям да си дам апартамента под наем,имам малко въпроси. Трябват ли ми някакви специфични документи? Апартамента е в най скъпата част на сф-Докторската градинка ,85 кв.м. но трябва да се ремонтира,как вървят наемите,защото в нета са огромни разликите в цените? Ще се радвам да има колега от тук,който се занимава с това, ще изкара комисионна ,ако намери наемател .мисълта ми е да го наеме някой,да взимам първата година 150-200 евро по малко,за да си направи ремонта той. Съвети ?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

вкарай някоя фирма да го ремонтирапонеее един латекс да удари защото който влезе и види каква е мизерия ще запали с 200по бързо ще го дадеш ако има място за паркиранече там е малко...

п.с.ако не си много алчен ще го дадеш бързо
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Не познавам района и въобще пазара в София, навсякъде важи максимата, че ремонт за сметка на наема в общия случай не е работа. Личен опит.
      Много по-чист вариант е да си го ремонтираш, макар и с минимални средства, и да го обявиш на малко по-висока цена след това - пак личен опит
      Трафикантът е прав за освежаването - много по-атрактивни са такива жилища. Аз бях изумен направо, но видът на ново си казва думата.
      Успех
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Скоро ходих с един познат да гледа едно жилище, в най-якият квартал, вс едеално, ама вътре беше ебаси мизерията, отвориха входната врата и до там.
        Пооправи го. Едно ламинатче, латекс, банята в какво състояние е! И тогава го давай колега.
        Това да го ремонтира наемателя, си е равно на самоубийство. Нито ще стане като хората, нито пари ще видиш. Събери някой лев, ремонт и тогава наем, пък и все пак си е твое!

Скоро правих ремонт на банята, майстора и аз двамата го правихме, сложихме първо по 5 см фибран отдоло на вс стени, да стане по топло, посел едни испански плочки, едно друго, абе отива си 3 хилки една арна баня. Моята е 6 квадрата, затова и повечко плочка. Ламината отива около 1000 лв като материал на едро и по 5лв на квадрат още за работата. Но не е трудно, можеш и сам да си го наредиш. Правил съм го мн пъти преди 3-4 години и сам с един приятел си го направих!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Най-малкото, което ще е в пречка на наемателя, е че той трябва да има приготвена сума за да си ремонтира апартамента. Нещо, в което дъъълбоко се съмнявам. Ако пък наема му е с 50Е по-скъп, ще си е вид разсрочено плащане.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Колега , недей да инвестираш много кинти защото нямат избиване.Имама на Витошка с/у НДК апартамент . И цената за наем в момента е просто смешна. Ако наемателя ти излезе лятото и не си плати и парното ......... Трябва на някъкви студенти да го даваш за да могат да ти плащат по висок наем ,да си делят . Но тогава ще го направят на ........ . Вкарай си в договора клауза да ти плащат наема в апартамента за да можеш да си го виждаш.Че един приятел така отдаваше под наем и след това 3.5 години дела и не можеше да си влезе в собствения си апартамента.
            Last edited by 136; d.m.y г., 10:09.
            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Моя съвет е да си направиш сам лек ремонт, защото след като си тръгнат наемателите пак ще правиш.Ние дадохме една гарсониера в Младост и наемателите искаха метална врата.Аз се занимавах с въпроса , защото те кой знае какво щяха да сложат.Договор не сме правили , а им взехме един наем капаро(това е задължително според мен) и следиш дали си плащат сметките , защото знам няколко човека пострдали от некоректни наематели.
              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Та всеобщия извод е... РЕМОНТ
                Не следвай път - върви, където няма път и остави следа
                Рено Лагуна 1.8 1996 95hp
                Алфа Ромео 156 1.8 144hp(или нещо от тоя сорт беше)

Comment

Аз лично не бих се нанесъл в жилище, което има нужда от ремонт. Да се захващам да правя ремон с него....да да.. В момента има хиляди апартаменти под наем и избора е голям. Друг е въпроса ако нямаш парите в момента и ще ти дойде "нанагорно" да правиш ремонт
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

И все пак никой не отговори на въпросите ми. Апартамента е за боядисване,не е паднал. А и нама врати-личен избор. И предпочитам да стане офис,не да живеят в него.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

не ти трябва документация, само договора, който е стандартен

едно освежаване и си ти, тея ремонти за сметка на наем ги забрави - никой не му се занимава
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Знам за един човек дето си търси квартира срещу това да я ремонтира.Той си търсеше в Дружба мисля.Ако те интересува.............
                        мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
                          Знам за един човек дето си търси квартира срещу това да я ремонтира.Той си търсеше в Дружба мисля.Ако те интересува.............
                          Интересува ме всичко за пари,но щом си търси в дружба,няма да му изнася наема. Гледайки в нета ,съм определил към 850евра,като първата година да плаща 650,а с останалите близо 5к лева,да освежи апартамента.

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Който ще плаща поне 800 лева на месец наем, би трябвало да си направи ремонт, това е истината, за негова сметка, ние постъпихме така с апартамент в центъра.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              Интересува ме всичко за пари,но щом си търси в дружба,няма да му изнася наема. Гледайки в нета ,съм определил към 850евра,като първата година да плаща 650,а с останалите близо 5к лева,да освежи апартамента.
                              Не познавате парите вие... Разглеждал ли си какви апартаменти се дават за 850 Евро? Човек, който има възможност да плаща толкова пари за апартамент на месец няма да иска да живее в леко освежен апартамент.
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X