Известие

Collapse
No announcement yet.

Потребителски кредит - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Потребителски кредит - от къде?

Има ли някой колега от форума който е на "ти" с банки, кредити и тн. т.е. някой вътре в нещата и добре запознат с тая материя? Питам понеже ми трябват едни 4 хилядарки доста спешничко и тъй като нямам толкова заможни приятелчета които да ми заемат, се насочих към опцията за кредит от банка. Ето тук обаче аз попадам в непрогледна мъгла и затова бих се радвал ако се намери някой запознат с нещата, който да ме светне от къде в момента е най-добре да се дръпне един такъв кредит. То е ясно, че кредита е зло и накрая банката печели, но като ше зло поне да е по-малкото зло... По принцип в днешно време и в тая криза само луд може да се обвърже с кредит от банка, но в момента май нямам друг избор за това помагайте
    BMW E39 528i

Доста от банките в момента не отпускат кредити или с други думи ти отказват. Но за да ти откажат, трябва да ти разгледат документите, което си струва пари, в порядъка 100-200лв. Т.е. поддавайки документи, те знаят, че ще ти откажат, но не го споделят за да си вземат таксата за разглеждане. Мисля, че най-голяма възможност имаш в Уникредит Булбанк. За целта ще ти трябва трудов договор за последните 6 месеца, с определени доходи.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Ако имаш доказани доходи, включително и осигуровки на тази база, добра кредитна история в кредитния регистър може да получиш кредит.Ако пък нямаш проблеми с горепосоченото, всяка банка би ти отпуснала кредит.
      Банки с голям брой кредити са ДСК, Пощенска /има я и под ново име Юробанк И ЕФ Джи/, ОББ, Алфабанк, Пиреос, СИ Банк...
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Ами имам постоянен трудов договор, доказани доходи и плащани осигуровки през последните няколко години. За кредитна история нищо немога да кажа понеже досега не ми се е налагало и не съм взимал кредити. Като цяло предполагам, че имам доста добри шансове да ми отпуснат кредит, но въпроса е към коя банка да се насоча защото доколкото разбрах май не е хубаво да се взима креди от която банка му падне на човек. Та затова исках да разбера дали има някой тук който е добре запознат с тия неща, за да даде някаква насока, щото аз съм
        BMW E39 528i

Comment

Ако имаш трудов договор, те съветвам първо да погледнеш в банката, където ти привеждат заплатата - повечето банки имат големи отстъпки в лихвата ако заплатата ти отива директно при тях...
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Независимо коя е банката, чети всичко, общи условия, погасителен план, договор... всичко, особено дребния шрифт.
            Да не се окаже, че промоцията е била прИмоциА
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Прав е колегата morfius. Даже не е грешно първо да започнеш от най-дребният шрифт . А иначе има един сайт "Моите пари" (надявам се да не го счетата за реклама модераторите), който аз лично ползвам редовно за сравнения м/у отделните банки относно кредити, лизинги, срочни депозити и т.н. Нещо като финансов консултант е.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                Ами имам постоянен трудов договор, доказани доходи и плащани осигуровки през последните няколко години. За кредитна история нищо немога да кажа понеже досега не ми се е налагало и не съм взимал кредити. Като цяло предполагам, че имам доста добри шансове да ми отпуснат кредит, но въпроса е към коя банка да се насоча защото доколкото разбрах май не е хубаво да се взима креди от която банка му падне на човек. Та затова исках да разбера дали има някой тук който е добре запознат с тия неща, за да даде някаква насока, щото аз съм
                Кредитната история у нас, е в смисъл, че нямаш лоши кредити, а иначе от банка не е лошо да се вземе кредит, още повече че от месец май ще влезе в сила новия закон за потребителския кредит, който дава по-големи права на клиента.
                Но от банка кредит е най добре, по лошо е от кредитна институция, фин. къща някоя и никога не припарвай до заложна къща.А като цяло условията по банките са сравнително сходни.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                  Ако имаш трудов договор, те съветвам първо да погледнеш в банката, където ти привеждат заплатата - повечето банки имат големи отстъпки в лихвата ако заплатата ти отива директно при тях...
                  Ами аз трудов договор си имам само дето не ми превеждат парите а ми ги дават на ръка и това е още едно нещо за което се замислих, а именно, че всички хора с кредити които познавам имат карти на които им превеждат парите и от които банката си спира за кредита. Та не знам как точно седят нещата с тия карти, но ако ме накарат да си издам такава и заплатата ми да минава през нея никак няма да съм щастлив... не за друго ама шефа ми е точен и винаги плаща на 1-во число, докато с тия карти май стават некви забавяния което никак не е весело.

Що се отнася до дребните шрифтове и тн. в условия и договори мисля, че колкото и да ги чета в крайна сметка пак ще съм принуден да се съглася с тях ако искам да ми дадат парите... или греша

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:27 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Но от банка кредит е най добре
                  Е то със сигурност ще е банка... тия заложни къщи мъщи и тн. са ми пределно ясни. Пък и в крайна сметка аз тоя кредит няма да го взема заради мен, а по-скоро колкото да помогна на едно приятелче... но и затова ще стане въпрос скоро време в некоя друга тема. Сега по-важното е да опрая кредита.
                  BMW E39 528i

Comment

Картата бави с 2 до 24 часа, в зависимост дали е в същата банка с която оперира работодателя ти или е в друга банка.
                    Няма проблем да погасяваш кеш, това е просто промоция за хора които получават заплати по сметки в банка.
                    На някои банки условията са различни, все на някои ще трябва да се съгласиш, но на кои зависи само от теб... за това казвам да четеш внимателно.
                    Даже калкулаторите и условията ги има в нета, можеш да прочетеш това онова предварително.

Като имам предвид различни условия мога да дам пример с банка която таксува 3 евра за он-лайн банкиране без да предупреди клиента, колега се оказа неприятно изненадан преди няколко месеца, докато друга банка в която съм няма такава такса изобщо.
                    Имена не казвам да не става реклама/антиреклама.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

То лошо няма от антиреклама на мошеници
                      BMW E39 528i

Comment

Има един вид кредит, наречен овърдрафт. Отпускат ти стойността на 5 х нетната ти работна заплата. Проучи и този вариант.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Днес попаднах на служители в една банка (нали сме без реклама) които се занимават с ипотечно кредитиране. Та те обещаха да ме свържат с техни колеги които отпускат потребителски кредити, за да ме светнат дали ще стане моята работа. Иначе и те потвърдиха, че в момента банките много много трудно отпускат кредити на лица в сферата на частния бизнес... оказа се, че тези които са на държавен пост нямали чак такива проблеми. Абе надявам се скоро да намеря отговорите които търся. Единственото сигурно за сега е, че цялото нещо няма да стане толкова лесно колкото на мен ми се искаше... но това няма значение - каузата е важна в моя случай
                          BMW E39 528i

Comment

Да кажа и аз нещо по-темата.Колега още в началото ги питай за такси и комисионни че точно там най-много лъжат.Имат такса годишно обслужване,обслужване на сметка и ако те одобрят пак ще ти вземат такса усвояване.Общо взето и безлихвен кредит да ти дадът пак са на печалба.Ако ти кажат лихва примерно 14% и като си калкулираш разходите по кредита реално лихвата ти скача примерно до 18%,а в момента на кредитните карти е такава лихвата.Договора който ще подпишеш в банката и да го четеш той винаги е в тяхна полза дори някъде накрая с много малък шрифт пише че банката си запазва правото да променя условията по договора когато реши.Като цяло се получава нещо такова.Крайния избор е твой и не бързай.помисли си добре преди това.
                            алфа 156 1.8тс16v

Comment

то не се получава нещо такова ами си е чисто такова А що се отнася до дребните шрифтове и тяхното съдържание, в крайна сметка си длъжен да се съгласиш с условията ако искаш да ти дадат парите... това е най-тъпото, просто дори нещо да не ти харесва в договора, ти си длъжен да го подпишеш ако искаш да вземеш кредита... работата си е чисто ама ко да се прай...
                              BMW E39 528i

Comment

Working...
                              X