Освен това акциза се плащаше веднъж, а тука ще те доят всяка година. Мама им. Много е нискатая граница 150 к. да я беха оставили на 163 както си беше....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Караш Алфа 156, двойка ТС - плащаш данък "Лукс"
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДобре де хубаво, нека има "акциз", данък лукс или нещо друго, но защо от 150 коня? Всяка модерна средностатистическа кола е над тия 150 коня, по дяволите.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Б Б води най-идиотската икономическа политика за последните 15 години защото:
1.всички яхти и самолети ще бъдат регистрирани в държави без данъци или в офшорни зони и той ще получи един голям ".!." вместо планираните приходи
2.явно общественото мнение за него не означава нищо-изобщо не го е еня дали даден закон е обществено приемлив и как ще бъде приет
3.откакто дойде на власт освен постоянното реване в стил "тея преди нас всичко откраднаха"(разбирай-" и за нас нищо не оставиха"-бележката моя)
4.човек с полицейско-пожарникарско мисленеограничен с "интелект" само в силовата сфера и успял благодарение на това си мислене(за съжаление не е единственият в периода на преход се нароиха много бухалкаджии).Сега на преден план отново излиза бухалката/тоягата,
само че този път в по изтънчен вид: икономичеко-финансова с която ще ни сурвакат както някога мутрите сурвакаха с бухалки този който не си плащаше за застраховка-напълно в стила на Б Б., сега бухалката ще са глобите за неплащне/закъснение на данъци/осигуровки.
5.до настоящия момент не предложиха никакви други мерки освен нови данъци, нови осигуровки, по-виски данъци, по-високи осигуровки, тоест министър -председател, финансов министър и правителство, без каквато и да е представа, понятие и визия за бъдещето икономическо развитие н а България.Ако единствената визия за бъдещето на България са високите данъци и осигуровки ЕБ....ти правителството.
6.изобщо не им пука и не вземат предвид тенденциите при автомобилопроизводиутелите от последните 20 години-по-малки кубатури и по-мощни двигатели.
И АЗ съм ГЛАСУВАЛ за Б Би на 3 месец вече съжалявах
.По-добре да бях гласувал за БСП
макар, че съм демократ по убеждения.
В Бг не е важно какво е името на партията, а какво прави.По-законите ще ги познаете(перефразирано от библията-"по делата им ще ги познаете").Според мен до сега БСП води най-дясната политика по отношение на данъци и осигуровки-най-малки данъци и осигуровки се плащаха по времето на БСП.
Не харесвам БСП защото са все дърти комуняги или тяхни деца и внуци, но contra factum argumentum non valet-са казали древните римляни.
Както и да е ще си почешем езиците/клавиатурите още 3.5 години, а след това Б Б заедно с партията си ще отиде в историятакато преди това ни види
.
Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 17:16.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе, че съм фен на Пожарогасителя, но в Плевен още от преди 2год. данъка на 155 коньова кола е 417лв. с отстъпката.нямам думи. 400 лв. данък за кола която е съвсем нормална. 150 к.с.!! Данъците са ни лукс, горивата са ни лукс, застраховките да не говоря и накрая не получаваш нищо насреща. единственото което получаваш са комплекси от лайнарите които са си купили мерцедеси и БМВ с твоите пари и после те притесняват докато си караш по пътя. било то натискане отзад, било то със някво мега нагло присветване по магистралите и какво ли още не.
ами тези същите говеда дето фучът покрай мен всеки ден с колите си за по 200 бона дали си плащат редовно данъците, които като стойност възлизат на една запазена 156
просто незнам какво да кажа
на моята Алфа данъка е 30 лв. и не го плащам. дори не съм регистриран в общината и няма и да го платя. когато започнат да оправят пътищата тогава може би ще си помисля да плащам. до тогава данъци и винетки НЕ!!In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
спокойствие момчета
не клатете лайната че започват да ни влизат в устите.
Затаете дъх макс 3 дена и поредното малоумно решение ще отпадне ..
Герб някакси води "народна" политика. Пуска партенки всеки ден и каквото мине и получи одобрение от хората то влиза в сила. Все повече взе да ми се струва че това е умишлено. Преди си мислех, че е от безсилие, безизходица или неумение. Ама нещо не ми се вярва това да се случва непрекъснато и постоянно и ако не е угодно да не се прекрати!
Няма толкова малоумен човек.
Та пускат се 10-на мерки + 5-6 малоумни и народа роптае срещу 2-3. Останалите 7-8 влизат в сила и всеки си вика, "мале ако бяха приели другите"?ALFA 156 1.9JTD '98
ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеБ Б води най-идиотската икономическа политика за последните 15 години защото:
1.всички яхти и самолети ще бъдат регистрирани в държави без данъци или в офшорни зони и той ще получи един голям ".!." вместо планираните приходи
2.явно общественото мнение за него не означава нищо-изобщо не го е еня дали даден закон е обществено приемлив и как ще бъде приет
3.откакто дойде на власт освен постоянното реване в стил "тея преди нас всичко откраднаха"(разбирай-" и за нас нищо не оставиха"-бележката моя)
4.човек с полицейско-пожарникарско мисленеограничен с "интелект" само в силовата сфера и успял благодарение на това си мислене(за съжаление не е единственият в периода на преход се нароиха много бухалкаджии).Сега на преден план отново излиза бухалката/тоягата,
само че този път в по изтънчен вид: икономичеко-финансова с която ще ни сурвакат както някога мутрите сурвакаха с бухалки този който не си плащаше за застраховка-напълно в стила на Б Б., сега бухалката ще са глобите за неплащне/закъснение на данъци/осигуровки.
5.до настоящия момент не предложиха никакви други мерки освен нови данъци, нови осигуровки, по-виски данъци, по-високи осигуровки, тоест министър -председател, финансов министър и правителство, без каквато и да е представа, понятие и визия за бъдещето икономическо развитие н а България.Ако единствената визия за бъдещето на България са високите данъци и осигуровки ЕБ....ти правителството.
И АЗ съм ГЛАСУВАЛ за Б Би на 3 месец вече съжалявах.По-добре да бях гласувал за БСП
макар, че съм демократ по убеждения.
В Бг не е важно какво е името на партията, а какво прави.По-законите ще ги познаете(перефразирано от библията-"по делата им ще ги познаете").Според мен до сега БСП води най-дясната политика по отношение на данъци и осигуровки-най-малки данъци и осигуровки се плащаха по времето на БСП.
Не харесвам БСП защото са все дърти комуняги или тяхни деца и внуци, но contra factum argumentum non valet-са казали древните римляни.
Както и да е ще си почешем езиците/клавиатурите още 3.5 години, а след това Б Б заедно с партията си ще отиде в историята.
Comment
-
Интересно е какво обещаваше бат ви Бойко преди изборите:
"........Това личи от предизборната управленска програма на формацията. Тя продължава десните икономически идеи от последния местен вот: по-малко държава в икономиката, структурни реформи, ниски данъци, качествена и ефективна администрация, бюджетна прозрачност и благоразумие......", "......Освен запазване на борда и поддържане на балансиран бюджет партията прави и много важното обещание за намаляване на осигуровките с 5%, което определено ще се хареса на бизнеса....."
Ето: http://www.capital.bg/analizi/2009/0...beshtava_gerb/
Last edited by Доко; d.m.y г., 17:21.
Comment
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение..
на моята Алфа данъка е 30 лв. и не го плащам. дори не съм регистриран в общината и няма и да го платя. когато започнат да оправят пътищата тогава може би ще си помисля да плащам. до тогава данъци и винетки НЕ!!
Замисли се. Не е коректно. Имаш право да си недоволен и да изискваш само когато си коректен данъкоплатец, но не и да се хвалиш със закононарушенията си!
5-та година си плащам за Алфата първо по 225, от миналата година по 250лв.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от proper Покажи съобщениетова го приемам, като пряка обида и към мен и към всички, които си плащат данъка и ти караш на пътищата, които макар и оскъдно се ремонтират с нашите пари, а ти ползваш наготово.
Замисли се. Не е коректно. Имаш право да си недоволен и да изискваш само когато си коректен данъкоплатец, но не и да се хвалиш със закононарушенията си!
5-та година си плащам за Алфата първо по 225, от миналата година по 250лв.
Голям камък хвърли голяма дума не казвай.
Данъкът отива в общината, винетката отива за пътищата.
Общината разпределя(евентуално/може би ако се надяваш силно и имате късмет във вашата община) данъка за общинските пътища-вътре в града.
П.П. бих се съгласил с казаното ако държавните служители ги "сурвакаха" всеки път когато нарушат закона.в противен случай кучетата си лаят кервана си върви, тоест данъкоплатеца плаща, пътищата са си все в дупки...Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 17:30.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеВсе още не ми отговаряте на въпроса, колко според вас трябва да е данъка?!
Пак повтарям обаче, не е в това въпроса. Въпроса е, че тоя данък лукс е пълна простотия, щото не е справедлив. Въпроса не е колко пари ще ти вземат, а от кого ще ги вземат. 156 2.0 ТС не е луксозна кола, 155 2.0 също. И конските сили не са изобщо показател за тая работа, че си голям играч и трябва да плащаш повече от другите - те половината от новите семейни седани са над 150 коня, няма нужда колата да е луксозна или със спортен характер, дори и най-масовите марки предлагат такива коли и това не са топ-версиите. Същия данък щели да го прилагат и върху къщите. Ми ти можеш да имаш някой имот наследен от преди 3 поколения дето е над 250 кв/м, ама да си гол като пушка пък имота ти в момента да не е изгоден за продажба. От къв зор ще ти вземат на тебе данък лукс. Просто тая измислица не е справедлива и няма социална логика в нея. Да не говорим, че точно тия които трябва да платят "данък лукс" ще си покрият имотите и няма да го платят... така, че според мен идеята издиша
Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщениене клатете лайната че започват да ни влизат в устите.
Затаете дъх макс 3 дена и поредното малоумно решение ще отпадне ..Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Ние да не сме на имола, че да ме "тестват" непрекъснато.Мен ме тестват откакто съм се родил-бях ученик в т.нар.сендовски/експериментални училища, дойде демокрацията 20г. тестове от различни правителства..
На Бат Б това ще му е последния тест-идват местни избори, след тях президентски стига толкова тестове дойде ми до гуша.ИСКАМ спокоен живот като един европеец в скандинавските страни, Франция или друга бяла европейска държава.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
"Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че останалите 20% от антикризисните мерки, за които към момента кабинетът няма консенсус със синдикати и работодатели, включват по-иновативни идеи, които досега не са били чувани и за които е нужен анализ."
Чак ме е страх да ги чуя.Колегата Доко много хубаво е намерил обещанията на БиБи. Сещам се, че при едно заметресиние по северното черноморие беше обещал едни пари, за да си оправят хорицата домовете ама ни пари ни нищо.А това беше отдавна.Всяко нещо си има граници и лимит, тея го достигнаха.
Как се смята данък незнам,знам че на едната ми кола е 800 лв на другата 600лв.Не мисля, че кубиците и конските сили на даден автомобил трябва да определят това дали да попада в графа "лукс"..Мен ме дразнят таратайките по улиците. 15 годишните таралясници движещи се с гумите си от завода с данък 20 лв на година...Данък на лихвата на влога, това е върха на сладоледа..А това за имотите, черешката. По друг начин се реагира във времена на криза.. Но все пак да видим накрая какво ще решат и дали тези безумия ще са факт...Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеГолям камък хвърли голяма дума не казвай.
Данъкът отива в общината, винетката отива за пътищата.
Общината разпределя(евентуално/може би ако се надяваш силно и имате късмет във вашата община) данъка за общинските пътища-вътре в града.
П.П. бих се съгласил с казаното ако държавните служители ги "сурвакаха" всеки път когато нарушат закона.в противен случай кучетата си лаят кервана си върви, тоест данъкоплатеца плаща, пътищата са си все в дупки...
Много ми е кеф да гледам, как реват и негодуват за данъците хора, които директно заявяват, че изобщо не са си регистрирали колите в общината.....Евала, има ли смисъл да се коментира изобщо....
и по добавката ти: значи правилният призив е да подпукат държавните служители да са изрядни и да се спазват законите и парите да отиват по предназначение, а не да не се плащат данъци.
С една анархия няма да оправиш друга....и то с чакане, от само себе си да се оправи.
Едно по едно по правилата и накрая дай Боже да станем нормална страна.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от proper Покажи съобщениеПриятелю нали не си мислиш, че с радост и песен на уста тичам да си платя данъка??? Но го правя, защото смятам, че е редно. Това са правилата в обществото. На който му се живее в общество трябва да ги спазва.....гората е наблизо, като алтернатива....
Много ми е кеф да гледам, как реват и негодуват за данъците хора, които директно заявяват, че изобщо не са си регистрирали колите в общината.....Евала, има ли смисъл да се коментира изобщо....
и по добавката ти: значи правилният призив е да подпукат държавните служители да са изрядни и да се спазват законите и парите да отиват по предназначение, а не да не се плащат данъци.
С една анархия няма да оправиш друга....и то с чакане, от само себе си да се оправи.
Едно по едно по правилата и накрая дай Боже да станем нормална страна.
И моето мнение е същото, само , че не обвинявам колегата, разбирам го.
Всеки има свой начин на протест, това е неговия.
И аз си плащам чинно, но не виждам ефект, защото няма и кой да "търси сметка" за платеното от данъкоплатеца.Не стоят по този начин нещата дори в една съседна Гърция-виж какво става от няколко месеца там.
Ти като не си доволен по какъв конкретен начин протестираш?Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
Comment