If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ма Влади, това е отдавна известна икономическа закономерност - кривата на Лафер. Мисля че се учи във втори курс, не помня вече точно.
В първи курс
Аз по принцип съм съгласен с proper, че който не плаща не трябва и да се оплаква и много пъти съм го казвал. Ама има и случаи в които няма какво да кажа. Сега pinko си е плащал всичко с години и нищо не е получил - накрая може да си ходи до тях само с джип и те ще му обложат с данък "лукс"... как ще убедиш такъв човек, че трябва да продължи да пълни хазната
И това за кривата е вярно наистина. Колкото повече увеличаваш данъка толкова повече хора спират да плащат. Номера е да нацелиш комбинацията от двата параметъра - ставката и събираемостта, така че резултата да е най-висок... без значение всички ли са платили - ако има повече пари в хазната и да има минали метър, всичко е ОК
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
На тези момчета не им ли идва на ума, че ако се разделят с част от сумата, като антикризисна мярка т.е опростят една част от неплатените данъци, ще напълнят по-бързо хазната и по-ефективно.
Примерно ако се издължат до определено число , като колкото наближава крайния срок на "данъчната амнистия" толкова по-малък процент да се приспада! Така всички задлъжнели са на сметка да се опитат да погасят възможно по-скоро, колкото може повече изостанали задължения .
Вярно държавата ще загуби хипотетично голяма сума пари но на практика не толкова голяма защото по всичко личи, че една част от задълженията са не събираеми ,а разходите за принудително сбиране ще надхвърлят или доближат числото на приходите и ще се рзмият във времето и инфлацията .
Б.Б да ни остави на мира нас обикновенните хора и да си потърси данаците на хора като Христолов(2мил.лв)и боклучарите от титан и 100% ще се попълнат дупките по на столицата да не кажа цялата страна.
Ми то хер Флик и ББ променят решенията си на всеки два часа
Пинко, като знаеш, да беше казал по-рано, че Б Б ще назначи Хер ФЛИК от Гестапо финансов министър. Ако знаех ББ щеше да види един голям за изборите от мен.
Сега ме излъга за изборите и след тях назначи Хер Флик за финансов министър.
Единственото ми "успокоение" е че още началото си показа характера, та няма да го мисля за изборите.
Ето това е решението. Но не бива да забравяме нещо много важно. Когато си идаме трябва да се прехласваме и да викаме "ех, колко ми липсва и колко ми е хубаво тук". След което си хващаме куфарчето и...черта
Ето това е решението. Но не бива да забравяме нещо много важно. Когато си идаме трябва да се прехласваме и да викаме "ех, колко ми липсва и колко ми е хубаво тук". След което си хващаме куфарчето и...черта
Тъй де, ама на кого ще идваме на гости? Щото имам чувството, че по тази логика нйама да има много останали... пък и тези, които останат ще се стопят като сняг през пролетта заради първите цифри в ЕГН-то.
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
сигурно е радио клип, не видео
или и клиповете са им сбъркани като политиката
Младежи, и рекламата по радиото отново се казва "рекламен клип", нищо че няма видео.
Но това не е от значение- лошото е че харчат парите на дакъкоплатците за реклами, а всичко това говори за безизходица и абсолютна липса на идея, какво да се прави...
Тъй де, ама на кого ще идваме на гости? Щото имам чувството, че по тази логика нйама да има много останали... пък и тези, които останат ще се стопят като сняг през пролетта заради първите цифри в ЕГН-то.
Както се пее в една песен "а те се раждат нови и нови, и нови". Та ще останат разни приятели на приятели, които в последствие ще ти станат и тови приятели и така от приятел на приятел все ще има на кой да го обясняваш това. Това да ти е проблема само
Б.Б да ни остави на мира нас обикновенните хора и да си потърси данаците на хора като Христолов(2мил.лв)и боклучарите от титан и 100% ще се попълнат дупките по на столицата да не кажа цялата страна.
Пак на футбол го избиваш, бе младеж Или викаш, агент Тара е изряден плред ББ
Comment