Известие

Collapse
No announcement yet.

Реквием за една Алфа!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Амин за колицата, колега
    Много хубаво разказано, и много тъжно ! Хубаво е, че нищо ти няма, и че колата дори до последния си миг ти е служила. Както написаха и по-горе колегите - достойна за Алфа е смъртта на пътя, а не сред бурените в някой двор...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Вчера се събудих от странен сън!
      Сънувах необикновенно големи стволове!Чудех се, кой ли кретен ги е отрязал тия дървета!? С какъв акъл!
      Не заспах до сутринта, а аз съм известен поспаланко.
      Сутринта тръгна за работа по обичайния маршрут, тоест по бучинските дупки и криво-ляво се дотътрих до околовръстното на София!
      Алфи усети, че дупките свършиха и изръмжа доволно!
      Тамън да му сложа 5-та, щото бях вече с около120 и разбрах съня!
      Вещаеше щета и загуба.
      Махнах си моментално крака от педала за газта, а Алфи някак укорително с гласа си ми отвърна!
      И лентата се завъртя!
      От нищото, или по-точно от калта изкочи едно БМВ и кацна напреко на пътя, на не повече от 8-9 метра.
      Не можех да направя нищо!
      Преминаха на забавен кадър , първия ми ловен излет, първата целувака...
      А отсреща сковани от страх и ужас ме гледаха две очи, които се уголемяваха все повече!
      Алфи се вряза като камикадзе, с ясното съзнание, че е по-добре да свърши така, отколкото осран от пуйки и кокошки в някой заден двор!
      Не почувствах удар!
      Всъщност не чувствах нищо!
      После..
      После очаквах болката,но не ме болеше нищо!
      Всъщност нищо ми нямаше!Щеше да ме боли после. като осъзная какво е станало
      На идиота, на който Алфи му вкара колонката до средата на купето също му нямаше нищо, акъла най-вече!
      С размазана предница и покривено купе, Алфи сякаш беше заспал доволно своя вечен сън!
      С ясното съзнание, че ме е спасил за последен път!
      Вечна му памет и мир на тенекиите му!
      Амин!
      Инатлива глава трудно се чупи а
      Сега е момента да запретнем ръкави и да ти съберем една идеална заместничка на грохналата, дано Алфи е подписал разрешение за донорство след смъртта си.
      Важното е, че ти си наред( много разтегливо понятие)!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
        Сега е момента да запретнем ръкави и да ти съберем една идеална заместничка на грохналата, дано Алфи е подписал разрешение за донорство след смъртта си.
        красиво написано но жалко....
        Преди няколко години имах почти същата случка на един столичен булевард зад волана на спринта от подписа ми. Вектрата появила се на червено перпендикулярно на мен отиде директно за скраб.Чувството е учасно . Болката е в гърдите а не в тялото
        Тогава просто не се замислих. След два дни, колата беше в реанимация и след още две седмици отново я карах. Не питайте как се намират, калници, брони, фарове и подобни за този автомобил ...
        Убеден съм че съвсем скоро и ти отново ще чуваш музиката на алфа двигателя..
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

абе важното е че си се отървал ти без поражения. взимай парите от гражданската и ти пожелавам някоя 1,7 я перманентче я 16 вентила . нали знаеш какво значи ALFA - Always Looking For Another ......
          а тия със скапаните бмв-та в последно време са почнали да карат все едно пътя е техен и по подразбиране са с предимство.
          точка

Comment

Лоша работа ! една секунда и всичко може да иде по дяволите ! Слава-богу че не сте се изтрепали !
            Коли се купуват,животи не .Пожелавам ти бързо да се сдобиеш с друга кола .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Сънувах необикновенно големи стволове!Чудех се, кой ли кретен ги е отрязал тия дървета!? С какъв акъл!
              Сутринта тръгна за работа по обичайния маршрут, тоест по бучинските дупки и криво-ляво се дотътрих до околовръстното на София!
              Алфи усети, че дупките свършиха и изръмжа доволно!
              Тамън да му сложа 5-та, щото бях вече с около120 и разбрах съня!
              Вещаеше щета и загуба.
              Махнах си моментално крака от педала за газта, а Алфи някак укорително с гласа си ми отвърна!
              И лентата се завъртя!
              От нищото, или по-точно от калта изкочи едно БМВ и кацна напреко на пътя, на не повече от 8-9 метра.
              Не можех да направя нищо!
              Преминаха на забавен кадър , първия ми ловен излет, първата целувака...
              А отсреща сковани от страх и ужас ме гледаха две очи, които се уголемяваха все повече!
              Алфи се вряза като камикадзе, с ясното съзнание, че е по-добре да свърши така, отколкото осран от пуйки и кокошки в някой заден двор!
              Не почувствах удар!
              Всъщност не чувствах нищо!
              После..
              После очаквах болката,но не ме болеше нищо!
              Всъщност нищо ми нямаше!Щеше да ме боли после. като осъзная какво е станало
              На идиота, на който Алфи му вкара колонката до средата на купето също му нямаше нищо, акъла най-вече!
              С размазана предница и покривено купе, Алфи сякаш беше заспал доволно своя вечен сън!
              Амин!
              Брат, кви работи разправяш?!?
              Докато четях историята, имах чуството, че чета интересен роман! Едва в края осъзнах, че това е истинска случка ... Много тъжна история, но се радвам, че няма човешки жертви. Искрено се надявам бързо да се съвземеш от неприятния инцидент! ... А колкото до Алфи - като един боен кон, се е изправил с тялото си срещу копията на неприятеля, за да спаси живота на своя стопанин ... Достойно!

Радвам се, че си сред нас
              Поздрави
              Иво

Comment

...
                Амин!
                Адаш, съжалявам за случилото се!
                Важното е, че ти си здрав и другият не е пострадал!
                Знам колко обичаше Алфи и сигурно както каза някой по горе болката от инцидента не е в тялото! И съм сигурен, че Алфи е отвърнала с този последен жест на саможертва на твоята привързаност към нея.
                Обаче повече се възхищавам на самообладанието ти в този момент и философският ти поглед към случилото се.
                Защото ако бях аз не ми се мисли какво щеше да му се случи на тоя в BMW-то (въпреки да знам, че след това щях да съжалявам и да си поема последствията)!
                Още веднъж приятелю и за Алфи
                Амин!
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

Колега, слава богу, пострадали няма.
                  В такива случаи това е най-важното.
                  Инак много поетичен реквием, вярвам, че си го е заслужил Алфи, не само с последните си мигове.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Лошо, даже много лошо. Покрай тая случка ще страдат доста хора. Сещам се, че колата скоро я гласеше за по млад шофьор.
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

Съжалявам много за случилото се нещастие ,но ти правя Евала за това ,че си запазил самообладание. Аз нямаше да се сдържа ,а съм адски спокоен човек.
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                        Усещам че си замислил нещо,незнам какво е ма ще помагам!
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Благодаря ви за подкрепата, колеги!
                          Действително, Алфи си беше цяла една епоха за мене!Преживял съм с него доста неща!Спал съм в него къде ли не и никога не ми е извъртял някой номер и да ме остави на пътя!
                          Но стига толкова тъга и да теглиме чертата!
                          Първо, купето не става за нищо!
                          Имам приятел, който е вълшебник, но не си заслужава да го ангажирам с простотии!
                          А и все пак, една алфа не може да върви с гъза на пред, като породист загар или тъмно-сиво голфче!
                          Достойнството преди всичко!
                          Учудващото е, че мотора и системите му работят перфектно!
                          Взел съм писменното му уверение, нотариално заверено разбира се, за донорство и вече кроя планове!
                          Сега карам Ренетка на жена ми.Не друса, има перфектен мотор, не духа и не свири вятъра през вратите, но си е безсолна, като стара любовница!
                          Взора е към две, красиво подредени тройки, символ на ентусиазма и търсаческия дух, гарниран с лек хумор!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Сипвам си едно, веднага, за твое здраве! Наздраве, приятел! Надявам се скоро да си имаш нова Алфа, с която да споделяш неповторимите мигове.

Поздрави

Comment

Кофти случка, колега.
                              Но ще кажа едно: като чета как пишеш за колата си ми се приисква да си купя 33 и аз....
                              Желая ти скоро да осъществиш замсленото! Успех и... наздраве!
                              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                              x145 1.6 boxer

Comment

като стане нещо с моята кола всички казват "карай ламарина,нали ти добре"...така е но трябва да се преодолее Алфи,а това на всички ни е ясно че не много лесно ...
                                поздрави колега и успех
                                sigpic

Comment

Working...
                                X