Известие

Collapse
No announcement yet.

Имат ли право съседите...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

..колега извинявам се ,че ще се отклоня малко от темата,но само искам да те питам-с какво си миеш колата?!С маркуч и вода от чешмата предполагам?!
    Искам само да ти кажа ,че следващия път ,като я миеш внимавай.По закон нямаш право да си миеш колата с "чешмяна" вода !
    Успех
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
      Дори има закон някакъв , забраняващ миенето на автомобил пред къщата ... иначе водата ми е от помпа.
      Колегата вече 2 пъти написа,че не ползва питейна вода.
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Стана ми интересна тази тема и почовърках нардбата за обществения ред в Община Пазарджик. Не я изчетох цялата обаче, но забелязох това:

Раздел ІІ

ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, СПОКОЙСТВИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ И СПАЗВАНЕ НА МОРАЛНО-ЕТИЧНИТЕ НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ
        (изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №1

Чл. 2. (изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №1 За осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите, се забранява:
        1. поведение, нарушаващо морала и добрите нрави на обществени места;
        2. (изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №18 ) нарушаване на тишината на открити обществени места, в административните и жилищните сгради и в близост до тях, като: викане, пеене, свирене, използване на озвучителна и музикална техника, локални източници на шум, апарати и машини, форсиране на двигатели на автомобили и мотоциклети или други подобни действия;

Не се споменава за часове и за норма на шума...Може да пише някъде по надолу но аз лично не видях...Бабката може да се закачи за това. По надолу в наредбата е оппределена глоба от 100 до 500 лв за това нарушение. Пази се от бабки....не са безобидни...
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Тя тая е работила в съда преди 2 века като е била млада ...
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

относно гаража..........според зут: се третира като допълващо застрояване и огради............
            Чл. 42. (1) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройките на допълващото застрояване се разполагат свободно или допрени до основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с допълващо застрояване в съседен имот.

(2) (Предишна ал. 1, изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройки на допълващото застрояване, с изключение на гаражи, работилници и обекти за търговия и услуги, не могат да се разполагат на уличната регулационна линия или между нея и сградите на основното застрояване. Постройки на допълващото застрояване могат да се изграждат на вътрешната граница на урегулирания поземлен имот, ако калканните им стени покриват калканни стени на заварени или новопредвидени постройки в съседния урегулиран поземлен имот или плътни огради.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) При свободно разполагане постройките на допълващото застрояване са с височина до 3,6 м и на разстояние от вътрешните граници на урегулирания поземлен имот най-малко 3 м, а когато са с височина до 2,5 м, са най-малко на 1,5 м от южната, югозападната и югоизточната граница към съседния урегулиран поземлен имот при отклонение от южната посока до 45 градуса.

(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Свободно разположените полуподземни постройки с превишение до 1,2 м над прилежащия терен се допускат на разстояние не по-малко от 1,5 м от вътрешната граница на урегулирания поземлен имот.

Чл. 43. (1) За нови сгради необходимите места за гариране и/или паркиране задължително се осигуряват в границите на урегулирания поземлен имот.

(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Изключения от разпоредбата по ал. 1 се допускат от органа, който следва да издаде разрешението за строеж, когато нормативно необходимите места за гариране и/или паркиране не могат да бъдат осигурени в границите на урегулирания поземлен имот поради технически или нормативни причини, като: размери и/или наклон на урегулирания поземлен имот, хидрогеоложки условия, санитарно-охранителни зони и други при условия, определени в наредбата по чл. 13, ал. 1.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Във вилни и жилищни зони с ниско, средно и високо застрояване могат да се изграждат гаражи като допълващо застрояване.
            ...................

мисля че може да я пребориш бабата.........

а колегата алфафен е прав за чешмяната вода............само от сондаж входящ и изходящ това важи за автомивките самоче
            Last edited by alex052; d.m.y г., 20:00.
            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
              Избери едно парче с як бас и до 22:00 яко музиката, ама така, че да се разподскачат керемидите на съседите. Ако ще Цветан Цветанов да извикат, ти си си в правото.
              Тц, тука не позна.. нямаш право да бичиш музиката и да нарушаваш обществения ред и добрите норми ако ще и да не е в задължителните часове за почивка.
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Тц, тука не позна.. нямаш право да бичиш музиката и да нарушаваш обществения ред и добрите норми ако ще и да не е в задължителните часове за почивка.
                Няма право на обществени места.

Comment

Хубу де, ако пенсиите са твърде нагли и безмислено ти тровят живота, не виждам какъв е проблема да изслушаш на висок децибел "Бензин" на Рамщайн, те ако щат и ФБР да викнат, няма да заварят нищо необичайно, все пак тва нещо и с доказване става.....както виждам и останалите ти комшии не ги тачат, така че не мисля че ще е проблем......такива хайвани са такива, щото трябва да им се покаже че света не се върти около тях.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И аз съм имал преди проблеми със съседите ,поради тази причина - шума и силната музика .
                    Това беше 2000 -2001 година ,понеже живея до самото районно и тогава ченгетата бяха други -от хората ,които са ме отгледали от дете ме светнаха на един много ефикасен метод.. А именно
                    Слушаш музика ,независимо колко е часа .
                    Но ,за да запазим приличие ,примерно слушаш в 1605 в сряда . Баба Яга ти вика Милицията ,те ти звънят на вратата и те предупреждават . След което си отиват. Слушаш си пак музика ,те се връщат и се опитват да ти напишат АКТ .
                    Задаваш само ЕДИН въпрос , а именно "ВИЕ ДЕЦИБЕЛОМЕР ИМАТЕ ЛИ ,ЗА ДА УСТАНОВИТЕ КОЛКО ДЕЦИБЕЛА ???като напишат ли ти акт посочваш като възражения това ,че не е УСТАНОВЕН нивото на шума със съответния уред . Два такива акта оборих в съда . Просто полицията няма уредите за установяване по реда .
                    Отделно ,в София са само ДВА такива (по последни данни от преди 4 години) единия в Пожарната ,единия в СДВР .
                    От там нататък казваш на милиционерите да ходят да си играят на бакшиши и това е !

Упражнението е лично изпробвано от мен и е адски ефективно

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                      И аз съм имал преди проблеми със съседите ,поради тази причина - шума и силната музика .
                      Това беше 2000 -2001 година ,понеже живея до самото районно и тогава ченгетата бяха други -от хората ,които са ме отгледали от дете ме светнаха на един много ефикасен метод.. А именно
                      Слушаш музика ,независимо колко е часа .
                      Но ,за да запазим приличие ,примерно слушаш в 1605 в сряда . Баба Яга ти вика Милицията ,те ти звънят на вратата и те предупреждават . След което си отиват. Слушаш си пак музика ,те се връщат и се опитват да ти напишат АКТ .
                      Задаваш само ЕДИН въпрос , а именно "ВИЕ ДЕЦИБЕЛОМЕР ИМАТЕ ЛИ ,ЗА ДА УСТАНОВИТЕ КОЛКО ДЕЦИБЕЛА ???като напишат ли ти акт посочваш като възражения това ,че не е УСТАНОВЕН нивото на шума със съответния уред . Два такива акта оборих в съда . Просто полицията няма уредите за установяване по реда .
                      Отделно ,в София са само ДВА такива (по последни данни от преди 4 години) единия в Пожарната ,единия в СДВР .
                      От там нататък казваш на милиционерите да ходят да си играят на бакшиши и това е !
                      Да си тийн,разбирам да се гордееш с подобни постъпки,ама не си...
                      Когато живееш в общност,съобразяването с другите е необходимо условие,за да се чувстват добре всички
                      За мен лично, е напълно естествено да се съобразявам, в края на краищата не живеем сами, хубаво е да имаш добри съседи, да си в добри отношения с тях, и да можете да разчитате един на друг, ако се налага.Също така,
                      не мисля,че трябват много усилия,за да се поддържат добрите отношения: тишина, чистота и по едно добър ден
                      п.п.
                      Да,тънка е границата между толерантност и това да ти се качат на главата,но (не за първи път казвам ),че всичко опира до възпитание и самосъзнание
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Оказва се че повечето хора мислят само за себе си и гледат на проблема само от едната му страна. Ами ако всеки си прави каквото си иска без да се съобразява с околните докъде ще стигнем. Ако всеки си направи временна постройка за да си покрие колата, на какво ще заприличат кварталите ни. После ще се питаме защо в чужбина е по-уредено, по-чисто и по-спокойно. Ами защото хората спазват законите и не търсят за всяко нещо познат от полицията или общината. Май би било по-лесно да ги спазваме тия закони, вместо да се опитваме да ги заобикаляме.
                        За да живеем в цивилизовано общество трябва да се уважаваме един друг.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 13:12.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Май би било по-лесно да ги спазваме тий законите, вместо да се опитваме да ги заобикаляме.
                          За да живеем в цивилизовано общество трябва да се уважаваме един друг.
                          А баш!
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

"Съкове" има навсякъде и те винаги имат право, така че по-добре да се спазват правилата.
                            Такива съседи като видят, че се съобразяваш с тях се чувстват значими и понякога "великодушно" те оставят да си пошумиш, стига да не ти става навик.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                              Да си тийн,разбирам да се гордееш с подобни постъпки,ама не си...
                              Когато живееш в общност,съобразяването с другите е необходимо условие,за да се чувстват добре всички
                              За мен лично, е напълно естествено да се съобразявам, в края на краищата не живеем сами, хубаво е да имаш добри съседи, да си в добри отношения с тях, и да можете да разчитате един на друг, ако се налага.Също така,
                              не мисля,че трябват много усилия,за да се поддържат добрите отношения: тишина, чистота и по едно добър ден
                              п.п.
                              Да,тънка е границата между толерантност и това да ти се качат на главата,но (не за първи път казвам ),че всичко опира до възпитание и самосъзнание
                              Еми Вики ,та аз преди десет години си бях чист пуберитет.Плюс това,никъде не съм писал да не се съобразяваш със съседите си, но ,както ти се съобразяваш с тях ,така и те с теб трябва да се съобразяват ....нали

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Тока и при мен са такива все съседите 70++ ужас По цял ден само обикалят из стълбищата и се чудят с кого да се заядат . Светът им е крив и си го изкарват на някого . Аз един път така осъмнах с пукнато стъкло , щото бях спрял 2 коли по-назад от обичайното ми място тогава
                                Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                                ..Искам само да ти кажа ,че следващия път ,като я миеш внимавай.По закон нямаш право да си миеш колата с "чешмяна" вода !
                                Успех
                                Това нe го бях чувал . Аз като все си мия стъклата с вода от кофа значи не нарушавам закона , но ако извадя маркуча го нарувашам Може да съм събирал дъждовна Интересно ми е колко автомивки и разни ОМВ/Петрол с монетите спазват това
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Working...
                                X