Известие

Collapse
No announcement yet.

Имат ли право съседите...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тишина се пази от 22.00 ч. до 8.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. проверено е януари месец. През останалото време няма проблем да правиш каквото искаш (и ние имахме проблеми със съседи). Подаваш си една жалбица в полицията, че те заплашват и упражняват психически тормоз с тези постоянни и неоснователни забележки и готово. Само доколкото знам не можеш да си миеш колата с питейна вода. За друго в случая не може да се заяде.

Не ми е ясно каква саморазправа точно ще упражни бабето? Ще те замери с изкуственото си чене ли?

За гаража като си вземеш разрешително от общината не могат да ти кажат и копче. Другия вариант е документ за временна постройка да си извадиш.
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
      За гаража като си вземеш разрешително от общината не могат да ти кажат и копче.
      Щом ще е залепен за съседската къща, за да има разрешително, е необходимо първо съгласието на съседите.
      що се отнася до викането на полиция, те са длъжни да дойдат и да предупредят да не се вдига шум. Общо-взето дуро нищо не правят и ефектът е нулев. На сигнал за вдигане на шум извън 22:00 - 08:00 и 14:00 - 16:00 въобще няма да дойдат полицаите
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
        пукай пиратки тогава ...
        156 SW '02

Comment

Токич, мен ме заведоха в районното и ми написаха Разпореждане с глоба 50лв., по повод нарушаване спокойствието на живущите в жилищния блок, според нам-си-къв правилник за обществения ред
          Случката е от далечната 2001г. и е точно за музика в късния след обяд!
          Мисълта ми е, че не е невъзможно старците да те изненадат....
          sigpic

Comment

Мен ме притеснява , че колата ми се пада под прозореца им . Да не и направят нещо , че ше се караме ...
            Куку , колко късен следобед е бил ?
            Колегата Gligan : Дори има закон някакъв , забраняващ миенето на автомобил пред къщата ... иначе водата ми е от помпа ... та и водоструйка Най-много да умия бабето другия път .
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Ееее, точен час не помня, но със сигурност е след 17ч. - куките ме отведоха на смрачаване и се връщах от районното по тъмно.... и по джапанки
              sigpic

Comment

Наредбите и инструкции за всяка община са различни. Хубаво е да се разучи за вашия район какво може и какво не може. Но общи неща горе долу са, че наистина не може питейна вода да се ползва за миене на кола или да вдигаш прекаляно голяма врява примерно. А с това 14 до 16... Алооо Да не сме по Живково време. Такова животно, като обедна почивка отдавна няма.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                  А с това 14 до 16... Алооо Да не сме по Живково време. Такова животно, като обедна почивка отдавна няма.
                  В Руси може и да няма, но в голямото село си е ясно фиксирано в наредбата за опазване на обществения ред.

От 1400 до 1600 и прахосмукачка не можеш да пуснеш.

Например:

В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                    ...Тогава въпросното бабе ме заплаши със саморазправа и полиция...
                    Супер!
                    Заплахата за живот или здраве е криминална проява от ЧПХ - частно правен характер.
                    Отиваш в районен съд, подаваш жалба срещу лицето, че те е заплашвало със саморазправа, защото си слушал музика и т.н. - описваш ситуацията.
                    После дежурен прокурор ще разпореди мерки по чл.56, във връзка с чл.55 от ЗМВР към РДВР/РПУ, за да се направи проверка и съответното лице бъде запознат и предупреден. В полицията ще те питат дали искаш да завеждаш дело. Ти ще им отговориш, че въпросните изнервени лица само те заплашват и обиждат. Започнал си много сериозно да се "страхуваш" за своето и здравето на семейството ти. Кажи им, че искаш това да спре и нямаш много пари за дела ... те знаят после как да направят нещата
                    Ако имаш познат полицай, още по-добре
                    Само фактът, че са ги викнали и предупредили в полиция, ще ги накара тия лумпени да мълчат вовеки.
                    Щом искат да ги ш**б*ш законно, направи го
                    Нека си викнат после полиция в 17:30 без основание ... могат да ги глобят за разкарване на патрула

btw: Внимавай да не викнат общината, защото не можеш да миеш с питейна вода! Това го има в една наредба от сухите години и глобата е до 500 лв.

п.с. Имам някъде жалба и мога да ти изпратя малко сламки, ако вече не е късно ... все пак 70+ не е малко
                    sigpic

Comment

Гледате само от едната страна.Представете си за миг,че имате малко дете,или че гледате болен човек.Живеете в блок,с много съседи.Нали няма да ви е много приятно,ако извън разрешените часове ви се дъни музика нон стоп,или пък някой съсед реши да си облицова апартамента с гвоздеи Трябва да има взаимно уважение и съобразяване
                      В малките градове,където всички се познават сигурно е анархия,предполагам...
                      Във Варна,полицаите идват,предупреждават и след 3-тото псещение пишат актове.Доколкото знам ,сега по закона за етажната собственост нещата могат да се развият много кофти,за съседите,които си позволяват волности
                      В крайна сметка,всичко опира до самосъзанние
                      п.п.
                      Тока,това са стари хора...Някои за това живеят,да се сдъвчат с някого
                      Всички ще остареем и не се знае колко изпращели ще бъдем
                      Не се връзвай на бабето,щом смяташ че си прав
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Додо ... не съм заядлив човек , и за това не мисля да се оплаквам от тях . Аз съм на принципа всеки да си живее живота , както му е кеф ... само аз да не страдам прекалено много от това ( или ако искаш сери на масата , само гледай да не ми пръска в чинията ) .
                        Въпросните хора хич не са за жалене ... имат 3 щерки женени за италиянци ... не са бедни . Държат се арогантно , защото се имат за много над другите . Аз музика силно никога не съм им пускал . Дори като си прибирам колата я спирам , за да не пречи на никой . Те самите иначе не спазват каквито и да е норми ... сутрин от 7 часа врещат по двора , както и цял следобяд . Не мисля , че е моя работа да им правя забележки , за това и не го правя .
                        Колкото до миенето на колата , правя го с помпа .
                        Та така ... мисля си , че темата се поизчерпа
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Вики, точно преди 2-3 месеца имахме порблем в кооперацийката с някакви студентстващи селяндурчета. Викаха полиция, обаче ефект нямаше. Казах на хазайката, че ще напишем една жалбичка по каналния ред, през управителя на етажната собственост, и тъкмо мислех да им хвърля един бой на пишлеметата за профилактика и то взеха, че се изнесоха.
                          Когато е въпрос на отношения в етажната собственост е едно, но когато става дума за съседни имоти, там последните изменения в закона не помагат много май
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Разбирам те прекрасно,аз също имах разправии с подобни гост позьори от село
                            Направих всичко възможно,за да се изнесат
                            п.п.
                            сега се сетих още нещо.
                            От скоро (заради този нов закон)
                            всички живущи трябва да се записват в домовата книга.
                            Друго,за да има адресна регистрация,в общината трябва да иде заедно със собственика.
                            Собственика на жилището, няма интерес да има жалби срешу него (колко такива имат договори за наем ..сещай се )
                            Last edited by viki; d.m.y г., 11:30.
                            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                              Колеги , цял живот си имам проблем ( както и цялата улица ) с едни гадни съседи . Става въпрос за около 70 годишни пенсионери , които се карат постоянно с всеки .
                              Значи взимаш една ламарина и чукче и когато знаеш че спът, им ги мяташ в двора и викаш полиция с оплакването че пенсията вдига шум и ти пречи да нанкаш от 2 до 4, изобщо има толкова разнообразни и приятни контра мерки на всичко това, че чак ако почна да пиша ще отиде доста време.....баси, как аз нямам такива съседи......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                В Руси може и да няма, но в голямото село си е ясно фиксирано в наредбата за опазване на обществения ред.

От 1400 до 1600 и прахосмукачка не можеш да пуснеш.

Например:

В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.
                                Проверих и наистина забелязах, че през 2009 отново е приета тази глупост. Останах с впечатление, че е тотално премахната и завинаги. И все пак тази наредба не лови човека за когото говорим , защото ако наистина както казва е пуснал музиката съвсем тихо, тогава това си е според изискванията на съответните хигиенни норми
                                Last edited by RoMAN; d.m.y г., 15:04.

Comment

Working...
                                X