Известие

Collapse
No announcement yet.

Пускане на жалба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако става дума за сг експресбанк нашата фирма е към нея за заплати и преференциални проценти за кредити.
    Та миналата година получих писмо от банката в което ме уведомяват ,че ала бала криза миза ми се дига с 2 пункта лихвата и така.....
    Разпитах колеги и те това казаха кой какъвто договор е подписвал - на едни не им е пипана лихвата други и те с 2 пункта.
    Отдавам го на факта ,че сме голяма фирма и гледат да са коректни да не изядат дървото
    И съм теглил на 8% лихва сега е 10%.
    Не съм и питал сега на колко ще ми е ако рефинансирам.
    Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
    Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Ключ на темата...60 лв назад и жалба срещу лешпера да му е за урок, че... "забравих да ти пусна писмо"!!!
      ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

П.П. За тези които не знаят - банката взима имущество на два пъти по-ниска цена от реалната (за да може да го продаде било то на печалба или не) и в крайна сметка не само те ограбва, но ти пак си оставаш длъжник към нея![/QUOTE]

Е те тук мога да споря с теб . Банка може да ти вземе имуществото (недвижимото) само и единствено ,ако то е ипотекирано.
        Също така не може да ти вземе оръдията на труда( с които си изкарваш хляба) както и Основни движими предмети като например Един телевизор ,ЕДНА пералня ,ЕДНА печка , всичко ,което е по ЕДНО . Смята се ,че вземат ли ти нещо такова ,се занижавал стандарта ти на живот .
        Интересувал съм се , много по този въпрос . Дори вчера разбрах това ,че самия кредит потребителски има давност - 5 години от момента на изискуемостта му.Демек 5 год ,след като са ти се обадили .
        Понеже са отворени обаче , завеждат дело с/у теб ,което се прекратява в момента ,в който погасиш минимална сума по кредита си. Тоест така можеш да изплащаш няколко живота. Не знам само какво се получава с наследниците ти ,ако ти остане кредит .Така или иначе ,дори и да те осъдят (както се случи с един мой близък ) , нищо не могат да ти направят (Личен свидетел съм ) как беше уведомен за очакването на съдия изпълнител и как нищо не успяха да му вземат ,освен едно касетофонче - бобено зърно ,за което нямаше документи . А в тях има техника за десетки хиляди левове .
        Всъщност ,не му взеха касетофончето , той го счупи в краката на съдииката. Е ,сега не може да напуска страната ,но това е вече друга бира

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ако погледнем от друга гледна точка - банката иска само това което и дължи клиента.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Ако погледнем от друга гледна точка - банката иска само това което и дължи клиента.
            Тук се съгласих ... с едно леееко вмятане ,че като примерно ти вземат нещо (което макар и адски трудно ,не е невъзможно) , го оценяват на една десета от реалната цена.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              Тук се съгласих ... с едно леееко вмятане ,че като примерно ти вземат нещо (което макар и адски трудно ,не е невъзможно) , го оценяват на една десета от реалната цена.
              Стремежа е оценката на имота да е реална - другото е дисконт. Ти също можеш да си продадеш имота и да върнеш парите или някаква цесия.
              sigpic

Comment

Да бе банката винаги взима това което има да си вземе И винаги оценката която правят на имуществото ти е на 100% справедлива т.е. никога не биха оценили нещо което реално струва 10 000 лв. (да речем) на 7-8 000 например...... те банките никога не биха направили подобно нещо
                BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                  Да бе банката винаги взима това което има да си вземе И винаги оценката която правят на имуществото ти е на 100% справедлива т.е. никога не биха оценили нещо което реално струва 10 000 лв. (да речем) на 7-8 000 например...... те банките никога не биха направили подобно нещо
                  Ако си оценител на недвижими имоти бих си поговорил с теб - тогава би могъл да ме разбереш.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    П.П. За тези които не знаят - банката взима имущество на два пъти по-ниска цена от реалната (за да може да го продаде било то на печалба или не) и в крайна сметка не само те ограбва, но ти пак си оставаш длъжник към нея!

Е те тук мога да споря с теб . Банка може да ти вземе имуществото (недвижимото) само и единствено ,ако то е ипотекирано.
                    Също така не може да ти вземе оръдията на труда( с които си изкарваш хляба) както и Основни движими предмети като например Един телевизор ,ЕДНА пералня ,ЕДНА печка , всичко ,което е по ЕДНО . Смята се ,че вземат ли ти нещо такова ,се занижавал стандарта ти на живот .
                    Интересувал съм се , много по този въпрос . Дори вчера разбрах това ,че самия кредит потребителски има давност - 5 години от момента на изискуемостта му.Демек 5 год ,след като са ти се обадили .
                    Понеже са отворени обаче , завеждат дело с/у теб ,което се прекратява в момента ,в който погасиш минимална сума по кредита си. Тоест така можеш да изплащаш няколко живота. Не знам само какво се получава с наследниците ти ,ако ти остане кредит .Така или иначе ,дори и да те осъдят (както се случи с един мой близък ) , нищо не могат да ти направят (Личен свидетел съм ) как беше уведомен за очакването на съдия изпълнител и как нищо не успяха да му вземат ,освен едно касетофонче - бобено зърно ,за което нямаше документи . А в тях има техника за десетки хиляди левове .
                    Всъщност ,не му взеха касетофончето , той го счупи в краката на съдииката. Е ,сега не може да напуска страната ,но това е вече друга бира[/QUOTE]
                    Лошото е, че в това време ти текат наказателни лихви !!
                    Съдия изпълнителят рано или късно ще си събере вземанията колкото по късно толкова сумата ще е по-голяма.

Comment

Първоначално публикувано от koleff Покажи съобщение
                      Лошото е, че в това време ти текат наказателни лихви !!
                      Съдия изпълнителят рано или късно ще си събере вземанията колкото по късно толкова сумата ще е по-голяма.
                      Абсолютно Просто си избийте от ума мислите, че банките работят в интерес на клиента и за неговото добро... банките работят за пари, "за много лиии?" - "за много... повече!"

---------- Post added at 08:25 ---------- Previous post was at 08:23 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Ако си оценител на недвижими имоти бих си поговорил с теб - тогава би могъл да ме разбереш.
                      Аз не съм - жената на шефа е. И тъй като и аз в момента се занимавам с едни кредитни истории ми се наложи доста да се поразровя в тая област... ама нещата които научавам далеч не ме радват
                      BMW E39 528i

Comment

Банките не са благотворителни дружества.
                        Парите са една стока, която се купува и продава и чрез нея се печели - се едно, че е фирма занимаваща се с търговия.
                        sigpic

Comment

Не съм много сигурна, но в Комисията за финансов надзор не може ли да се подаде жалба?
                          GTV 2.0 TS '95
                          Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от dudeslav Покажи съобщение
                            Искам само да ме извадят от тоя шибан регистър и оня редкия дето е пропуснал да ме уведоми да си го отнесе...Щото едва ли съм само аз...Тея 55 лв така или иначе ще си ги платя
                            Никой не е длъжен да те уведомява!
                            Това, че никой никога не си чете договора, или го чете чак когато има проблем, не е проблем на банката.
                            Банката е една фирма, която иска да печели, ако ти ми дадеш 20 000лв и аз не искам да ти ги върна... дали ще ти е все едно...
                            Това, че българина, няма грам финансова култура е друга тема.
                            Не е болка за умирачка кредитния регистър. Щом кредита ти е редовен и сумата е малка няма да имаш проблеми. Води се т.нар. "Техническо просрочие" .
                            Кредитния регистър, пази информацията 5 години назад. Ако продължиш да се пънеш и не платиш тази сума , ако ще и 10000 жалби да пишеш ще се променя само класификацията в ЦКР и ще излиза че имаш необслужван/нередовен и т.н. кредит, което е лошо за теб, а не за банката.

Съжалявам за малко острия език, но нещата седят така.
                            При такива проблеми, е най важно, максимално бързо да се направи плащане, за да е редовен кредита. Ако грешката е в дадената банка, тя ще направи необходимата проверка и ще върне - да кажем грешно взетите пари. А щом не ти харесват условията в настоящата ти банка - банки бол....
                            Last edited by cyberhill; d.m.y г., 14:24.

Comment

Working...
                            X