Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога Ферари за пръв път печели F1

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщение
    Никой не написа досега нещо много съществено, а именно, че първото участие на Ферари във Ф1 е с кола на Ланчия, които се отказват и Ферари взима на готово колите им и влиза във Ф1.
    Вярно, ама не съвсем Тая кола дето си я постнал е Lancia D50 и наистина е купена от Скудериа Ферари, след отказването на Ланча от Ф1. И наистина след купуването Ферари са се сътезавали с нея в Ф1.

Само, че въпросната покупка на колата на Ланча става през 1955, а това е пет години след първото участие във Формула 1 и седем години след първото участие на Ферари в Гран При сътезание (преди основаването на шампионата също са се провеждали Гран При и Ферари са участвали за пръв път през 1948 ).

А колата с която Ферари за пръв път са участвали си е тяхна и се казва Ferrari 125 F1, базирана на Ferrari Tipo 125 Ето я на снимка:

И с риск да се повторя, не знам какво ви бърка в очите толкова това Ферари Алфа са марка с история, Ланча също (даже според мен една от марките с най-значима история в моторния спорт), ама защо се опитвате да ги направите по-велики за сметка на Ферари, като те и така са си добре, не знам
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 00:11.
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
      Вярно, ама не съвсем)
      Прав си, моя грешка!

И трите марки са със страхотна история, просто 2 от тях нямат нова, това е....
      sigpic
      === 75 1.8 T '86 ===
      === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщение
        И трите марки са със страхотна история, просто 2 от тях нямат нова, това е....
        Е тва е малко кофти наистина Алфа поне въртяха до преди 3-4 години във WTCC, ама и от там се изнесоха, което е жалко. Малко ме е яд мен, че последните години Ферари останаха единствената италианска марка сериозно ангажирана в светвния автомобилен спорт (не само Ф1, а по принцип), щото макар и да са най-големите в историята, не са единствения носител на италианския дух и разбирания за автомобилите, ама кво да се прави... явно ще трябва да чакаме по-добри времена
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
        X