Известие

Collapse
No announcement yet.

Газови уредби... размисли и страсти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
    1. Нека нека...Ако всички караха на газ и имаха положително мнение за пропан бутана и другите горива, то сега нямаше цената да е 92ст. литъра, а 2.92лв. Така че тези теми могат да носят само + за собствениците на автомобили на газ, какъвто съм и аз

2. Който знае знае...който не е негов проблем, газовата бутилка не е по-опасна от пълен резервоар с бензин. Даже напротив! Пък и както казах това незнание може да донесе само + на знаещите..Същоооо както в политиката в България

3. Няма нищо по-хубаво от това да карам Cadillac Escalade 5.7 V8 и той да ми гори по 15лв-20лв. на 100км...А тия 300лв. които ще спестя от бензин за 1000км. ще ги дам за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ или ще купя и засадя 10 дръвчета
    Много точно го каза колега.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      И понеже емоционално засягаш изгарянето, една Алфа с две футболни легенди в нея изгаря зловещо, без да има газова уредба!
      За това са виновни алкохолните изпарения, излъчвани от водача на въпросното МПС, съчетани с бензина от резервоара на ЗИЛ-а
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

От 3 дена имам газов инжекцион и не съм на себе си от кеф, а това че си фен на печките ми беше ясно предварително.Дал Бог да има повече хора като теб да карат на дизел или само на бензин,че да е евтина газта (принципа на търсенето и предлагането).То и един приятел така ме убеждаваше ,че виш газовата е бомба в колата,ама като видя цената от 2,12 лв/л. и изпадна в шок и ужасДа не говорим, че на мен ми излиза за 100 км пробег по-евтино от него, а си карам 150 кончета,а той горкия 90 тракащи и смърдящи.

Comment

Първоначално публикувано от Ivan_Calibra Покажи съобщение
          От 3 дена имам газов инжекцион и не съм на себе си от кеф, а това че си фен на печките ми беше ясно предварително.Дал Бог да има повече хора като теб да карат на дизел или само на бензин,че да е евтина газта (принципа на търсенето и предлагането).То и един приятел така ме убеждаваше ,че виш газовата е бомба в колата,ама като видя цената от 2,12 лв/л. и изпадна в шок и ужасДа не говорим, че на мен ми излиза за 100 км пробег по-евтино от него, а си карам 150 кончета,а той горкия 90 тракащи и смърдящи.
          Колега карам си на дизел с разход 7 и нафта на 1,50лв (и това е градския разход). Нека да не "карам 150 кончета" и да са "тракащи и смърдящи" да не гася колата за да работи парното или климатика
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

Ае вие що си мислите, че утре няма и аз да се похваля с една газова бегачка? И мене мий детска мечта да си джиткам кат пич по 100 000 км. на ден за без кинта... дори неодимен магниблаблатизатор ше и сложа, че за още по-голям ефект в крайна сметка и аз не ги бера тия кинти от дърветата я

Ся тука се прая на много голям "бензина тфа онова, колонките, ние сме гъзарите, пичовете, не знам си кво що, а газта за леймърите" ама ще видите как следващата ми тема ще е "Газови уредби - дар от бога!" Само чакам да внеса газката тия дни и аз съм човека
            BMW E39 528i

Comment

Ахаа, ти пусна темата за да проучиш какво е мнението на обществото, за да не изпиташ срам, като си признаеш, че дори и печката във вас е на газ.
              Умен подход!
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

10-11/100км. разход в Пловдив x 0,98лв/кг--следователно 9,8 до10,78 лв/100км. При теб се получава 10,50 лв/100 км.Но извънградско като разход падаш жестоко-при 110км/ч.--6.1/100 газ, ай сега да те вида как ще паднеш на 3/100, ако зареждаш на бензиностанция.И рано или късно нафтата от 1,50 ще свърши (или ще поскъпне).

Comment

Първоначално публикувано от Ivan_Calibra Покажи съобщение
                  10-11/100км. разход в Пловдив x 0,98лв/кг--следователно 9,8 до10,78 лв/100км. При теб се получава 10,50 лв/100 км.Но извънградско като разход падаш жестоко-при 110км/ч.--6.1/100 газ, ай сега да те вида как ще паднеш на 3/100, ако зареждаш на бензиностанция.И рано или късно нафтата от 1,50 ще свърши (или ще поскъпне).
                  Това е след като поскъпна
                  Ми сметни 5-5,5/100 при 1,50 извънградско, но карам със 130-140км/ч и с климатик За дребни стотинки е по-евтино на газ, ама багажника де ти отива

Та това е въпрос на избор - всеки има виждане и за това кара с различно гориво. Всеки си има виждане на нещата. Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна
                  За евтина - ако дадеш начално повечко пари и си сложиш качествена и не е по-опасна и е доста икономична, ноооо въпрос на виждане
                  sigpic
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                    Първо да кажа - карал съм на газ, на бензин а сега карам нафта. Привъженик съм на нафтата и нямах намерение да пиша, сега се надявам да не го приемете като заяждане - просто и аз да си кажа мнението, но не за темата а за коментарите.

1. Следващия път дай пример с марка и модел тестови коли за да може да бъде обективно
                    2. Разликата в експлозията видя ли я? Бензин и дизел само ти ще изгориш, докато с газ ще повлечеш още някоя кола със себе си

Венци ти не знам колко пари даваш за 1000 км ама аз давам около 130-140лв. та не знам как ги пестиш тия 300лв.
                    Относно безопасността на безина - пълен резервоар е по-безпоасен от празен заради изпаренията (стига да не изтече де )

EDIT: А и забравих - не щЪ ескалейд искам мустанг

1. Много е изписано по въпроса защо на газ колата може да даде по- добри динамични показатели от на бензин, поразрови се, почети, за да не кажеш, че аз искам да те убедя в нещо.

2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други? Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:47 ----------

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                    Ае вие що си мислите, че утре няма и аз да се похваля с една газова бегачка? И мене мий детска мечта да си джиткам кат пич по 100 000 км. на ден за без кинта... дори неодимен магниблаблатизатор ше и сложа, че за още по-голям ефект в крайна сметка и аз не ги бера тия кинти от дърветата я

Ся тука се прая на много голям "бензина тфа онова, колонките, ние сме гъзарите, пичовете, не знам си кво що, а газта за леймърите" ама ще видите как следващата ми тема ще е "Газови уредби - дар от бога!" Само чакам да внеса газката тия дни и аз съм човека
                    Май и ти не знаеш какво искаш точно. Аз газова уредба няма да сложа само при следните условия- минавам по- малко от 10 000 км/година или частта, която давам от доходите си за гориво е под 5% месечно.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      1. Много е изписано по въпроса защо на газ колата може да даде по- добри динамични показатели от на бензин, поразрови се, почети, за да не кажеш, че аз искам да те убедя в нещо.

2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други? Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.
                      1. Не става въпрос за динамика, а за разположение на резервоар, време за запалване на тапицерия и сила на пламака.

2. Ми не бих седял ама гърми яко и щетите ще са доста повече за околните коли, постройки и т.н.
                      sigpic
                      BMW 316 Compact '95

Comment

Mного яка тема!
                        Отговорът на горивните терзания ще намерите в подписа ми!

Иначе нямам нищо против различните от бензина горива, карайте ако искате на чист метан, добит от снощния бобец, ваша си работа.
                        Last edited by Fear; d.m.y г., 09:05. Основание: Правопис...
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Това е след като поскъпна
                          Ми сметни 5-5,5/100 при 1,50 извънградско, но карам със 130-140км/ч и с климатик За дребни стотинки е по-евтино на газ, ама багажника де ти отива

Та това е въпрос на избор - всеки има виждане и за това кара с различно гориво. Всеки си има виждане на нещата. Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна
                          За евтина - ако дадеш начално повечко пари и си сложиш качествена и не е по-опасна и е доста икономична, ноооо въпрос на виждане
                          Единственият минус на газта е това, че заема част от багажното пространство. Друг доста по-незначителен (но и него да спомена) е, че свещите си отиват малко по-бързо. Но като разход и пари в градско газта е съизмерима с дизела, а за извънградско е по-евтина. Това е елементарната истина. И двата варианта (газ и дизел) си имат плюсове и минуси и всеки си решава кое повече го устройва. Относно безопасността - всяко едно нещо може да бъде достатъчно опасно или безопасно и това зависи от много други фактори, като качество, монтаж и експлоатация. В крайна сметка един газифициран автомобил не е по-опасен от нормален бензинов. Все ми се струва, че в "тъпа" Европа отдавна да нямаше LPG, ако съществуваше поне и едно много малко съмнение в това отношение. А то даже има автомобили с фабрично монтирани уредби. Странно, защо ли? Така че тази тема е ужасно безсмислена и отдавна изчерпана като съдържание. Ако някой иска да води дебат за газ срещу дизел, нека да я преименува, за да потегли в другатата посока.
                          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:35.
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Чета си аз тука, и гледам разни мнения, но това което ми прави впечатление е ,че тези които са против газта са младежи на по 20 години, и явно грозденцето им е киселко още, а математиката толкова им куца, че трябва да се връщат не в първи клас ,а в предучилищна подготовка. Да не говоря за техническите им познания включително и на пича пуснал темата. Та беше споменат един Ескалейд който не е 5 и нещо, а цели 6200 кубика с около 460+ коня и вече 50000 км си разтъпква на газ като бебче, който изгаря от Бургас до София по-малко пари от мойто ГТВ-1.8 на бензин. Дали не ми беше тъпо докато карах на бензин Алфата а? Един съвет от мен, избийте си всички насадени пубертетски комлекси и почнете да мислите рационално, ще се чувствате по-щастливи. Всъщност времето ще Ви научи на всичко, и сами ще стигнете до извода, че колкото по-богати ставате(дано това да стане), толкова по-добре ще си правите сметката (математиката). Въпрос на преоритети, примерно може да имаш часовник за 10000 euro и да караш Ескалейд на газ. Автомобилите не са всичко, те са временно средство за придвижване и удоволствие.
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 19:49.

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                              Ахаа, ти пусна темата за да проучиш какво е мнението на обществото, за да не изпиташ срам, като си признаеш, че дори и печката във вас е на газ.
                              Умен подход!
                              Заеби печката колега, вкъщи газовата лампа е на мода все още

Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна
                              Бе 6 точки е газта, слушай ко ти пеят колегите - равна няма

2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други?
                              Само малоумник записващ видео с телефона си може да седи до горяща кола Пък и я си представи, че въпросната кола не се запали на тестовия полигон, ами на паркинга пред блока, точно под терасата ти... дали пожарната ще съумее да дойде за тия 12-13 минути, преди бидона да гръмне отнасяйки всичко що е прозорец в околноста Сигурно ще ти е и още по-забавно ако случайно точно твоята красива Алфа е паркирана до него... 100 на 100 ще експлоадираш от щастие заедно с газовия бидон

Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.
                              Ех да можеше и моя маркуч да хвърля на толкова метри, до ся да съм минал бройката и на Митьо Пищова

Май и ти не знаеш какво искаш точно.
                              Картофки със сиренце, пилешки дробчета по селски, овчарска салатка, 4-5 чеснови хлебчета и бутилка туборг половинка

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Mного яка тема!
                              Отговорът на горивните терзания ще намерите в подписа ми!

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Да не говоря за техническите им познания включително и на пича пуснал темата.
                              Ауч! Полека другарю Седларов, че съм много чувствителен на тема "моите" технически познания - особено при автомобилите. Нека избягваме подобни коментари, че ще спра да се лигавя и вместо да говоря глупости, ще я подкарам инженерната... а това никак няма да е забавно за тези които не са от моята порода
                              Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 20:25.
                              BMW E39 528i

Comment

Всеки е свободен сам да кара на ккавото си иска, определенията че едното е по опасно от другото е абсолютно невярно, просто е удобно да се ползва за оправдание......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X