Известие

Collapse
No announcement yet.

Газови уредби... размисли и страсти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
    Познавам го момчето... на дали копира от нет-а
    Добре де, някой ти казал...сам каза,че нямаш опит с газови уредби. Не ми се пише аргументирано, че темата ще придобие много филосовски характер, а и ще е дълго, а пиша от тел. По скоро мога да пусна нова тема довечера, ако съм на вълната още.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Колко хубаво си го казал - "Заради тези си виждания съм избрал нафта" Това е тънкия момент, всеки си има виждания, аз не целя да променям на никой убежденията, изтъквам собствени аргументи. ...
      Казах го отдавна, просто се повторих
      Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
      ...
      За евтина - ако дадеш начално повечко пари и си сложиш качествена и не е по-опасна и е доста икономична, ноооо въпрос на виждане

А бях провокиран да напиша този дълъг коментар от:
      Е нали още в първия си пост това казах и аз, ще мине време, ще порастнете........ пък то ще си покаже. А си мисля, че на всеки са му ясни предимствата и недостатъците, но.... никой не може да преценя индивидуалните решения на други. Ще дам пример със себе си, имам мотор за лятото, кола за зимата, ползвам "камион" за извънградско от време на време, и ГТВ за градско. Издържам семейство, дъщеря ми след 3 години ще завършва, мисля, че едно образование в чужбина няма да и се отрази зле........ и т.н. Та в този ред на мисли изобщо не взимам под внимание мнението на хора които още не са оформили житейския си път и все още блуждаят в мечти за бързи коли, и всички им доходи отиват за гориво, телефон и кафета.Не това са мойте проритети.

п.с. Брее много филосовски я подкарах...................
      Ми искам да карам мустанг или някой друг дзвер и парите ми отиват в глупости (все пак съм млад), но и аз искам да поспестявам някой друг лев да имам за моренце, моткане и т.н. така че влизам в тая група на "млади и неориантирани" или "всичко което хвърчи се яде". Въпреки това както казах вече сметката съм си я направил отдавна и не можеш посмъртно да ме убедиш че на газ ще ми е по-добре. За това изписах толкова неща за да ти покажа, че съм си направил сметката и съм сигурен, че има още пикльовци като мен, които не мислят от днес за утре и пак не карат на газ
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
      BMW 316 Compact '95

Comment

Е нали още в първия си пост това казах и аз, ще мине време, ще порастнете.........пък то ще си покаже. А си мисля, че на всеки са му ясни предимствата и недостатъците, но.... никой не може да преценя индивидуалните решения на други. Ще дам пример със себе си, имам мотор за лятото, кола за зимата, ползвам "камион" за извънградско от време на време, и ГТВ за градско. Издържам семейство, дъщеря ми след 3 години ще завършва, мисля, че едно образование в чужбина няма да и се отрази зле........ и т.н. Та в този ред на мисли изобщо не взимам под внимание мнението на хора които още не са оформили житейския си път и все още блуждаят в мечти за бързи коли, и всички им доходи отиват за гориво, телефон и кафета.Не това са мойте проритети.

п.с. Брее много филосовски я подкарах...................
        Може би това беше най-стойностното мнение в цялата тема, която изчетох цялата защото леко ме засяга защото другата ми кола си е на газ!
        Доко просто казва истината, важното е да си гледаш семейството да се добре, а всечко останало просто няма значение, най-малко това пък дали да караш бензин или на газ...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Браво темата заприлича на нещо вече,само да се почистят негативите и става супер.И Доко е прав,че за някои работи не сме пораснали още ми се струва.
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Да се слави вечно името на Рудолф Дизел заради неговото изобретение
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

- ниски обороти на работа, по-бавно износване на детайлите.

- по-бързо износване на детайлите в следствие високите обороти при които работи.

Това само, като ми го напишеш и ми е ясно колко разбираш от машинно инженерство и начина, по който се конструират машините и някакви става излишно да говориме повече на тая тема

Но ако искаш може да си говориме за кърлинг, предполагам и там ги разбираш нещата толкова добре, колкото и при двигателите, но понеже и аз там съм бос, поне няма да ми прави впечатление, като си лафиме.
              Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 17:26.
              Lexus IS200

Comment

Не мисля, че ме тормозят комплекси... в смисъл готин съм, мадамите ми се кефят, имам готини сини очи, готино тяло, не ми липсва лев, умен съм (нищо, че се правя на малоумен понякога)... верно, че страдам от неизлечима агресия и понякога централния не ме слуша ама деазнам, като цяло нямам сериозни проблеми или комплекси

Що се отнася до приятелката ми.... да речем, че само луд може да си помисли, че ще я "повози" без да му събират разчлененото тяло из цяла Българи в последствие.
                Самочувствието е на ниво "Змей излапал стадо крави". Ти докато се усетиш какво става с приятелката ще остарееш.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Това само, като ми го напишеш и ми е ясно колко разбираш от машинно инженерство и начина, по който се конструират машините и някакви става излишно да говориме повече на тая тема

Но ако искаш може да си говориме за кърлинг, предполагам и там ги разбираш нещата толкова добре, колкото и при двигателите, но понеже и аз там съм бос, поне няма да ми прави впечатление, като си лафиме.
                  Колега вервай коментарите ти наистина започват да ме дразнят Ти сигорно си по-умен и от хората които са ми преподавали?! Вече чак започвам да гадая какво висше си завършил... ако изобщо си го почвал де. Така като гледам със сигурност не е висше по кърлинг, но определено не е и по ДВГ. В най-добрия случай си близо до АИУТ, а в по-лошия случай си в сферата на икономики, правене на банички и като цяло всичко онова което няма нищо общо с машини и най-вече двигатели. Пак казвам ако изобщо си стигнал до университета де
                  Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 19:04.
                  BMW E39 528i

Comment

Колега вервай коментарите ти наистина започват да ме дразнят Ти сигорно си по-умен и от хората които са ми преподавали?! Вече чак започвам да гадая какво висше си завършил... ако изобщо си го почвал де. Така като гледам със сигурност не е висше по кърлинг, но определено не е и по ДВГ. В най-добрия случай си близо до АИУТ, а в по-лошия случай си в сферата на икономики, химии, електроники, като цяло всичко онова което няма нищо общо с машини и най-вече двигатели. Пак казвам ако изобщо си стигнал до университета де
                    Без да вземам лично отношение по която и да е от страните, ме погъделичка само да вметна, че независимо дали има висше(та ако ще и две и три да са) или не, простия човек си остава прост.
                    В това съм на 100 % убедена от практиката.
                    Висшето образование не е нито предпоставка, нито гарант за ум и интелект.
                    Познавам десетки хора с висше образование, от които и чеп за трици не става, а също толкова и непомирисвали университет и същевременно много умни и с висока доза природен интелект.
                    Така че, лично за мен висшето образование само по себе си нищо не означава, особено пък вземайки впредвид факта как се учи понастоящем и какви некадърници излизат от университетите.
                    Като една моя колежка, която също има "висше", а е по-неграмотна от баба ми(която е учила до 3-ти клас)и същата тази колежка да ми пише училище с О(Очилище)
                    и да ме пита захранващия кабел на компютъра - ЛАН кабела ли е?.....а такива примери мога да споделя страшно много

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Истина са думите ти колежке.

Само да вметна, че за мен лично университетите са места в които човек (умен или прост) влиза за да получи пълни познания по даден въпрос. Аз смея да твърдя, че който го влече съответното нещо, слуша и запаметява информацията която му се предоставя в университета, далеч няма да излезе неук от него. Друг е въпроса, че в днешно време почти всеки влиза в университета колкото да вземе неква диплома ей така да има, че било на мода.

И още нещо. Коментари от типа на тия дето ги пише майнд_контрол-а супер много ме дразнят понеже 100 на 100 той е един от тия големи разбирачи на ДВГ които кат ми застанат насреща и почнат да ми говорят с термини като "моно" инжекция, "пълна" инжекция и секви такива, направо се чудя де да се заровя. Много ми е интересно щом има "моно" инжекция например, дали нейното братче не е "стерео" инжекцията, или "долби съраунд" инжекцията. Или тия "пълните" инжекции... с какво са пълни, защо са пълни и не може ли да са пък празни например?!
                      Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 20:51.
                      BMW E39 528i

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:25.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

... утиди коня у ряката.

То са е видяло, че от тая тема, тема няма да стане така, че от ся виждам патардията... сиреч кой когото охрани, охрани, който пък не можал - да е

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

Виждам, че отново аз ще открия сезона и за тфа - поемете си манжаааааа!

BP каза: От дълбините на форума изтече информация, че 70% от активните му потребители са яко комплексирани и много чувствителни на тема интелект. Вярно или да?
                          BMW E39 528i

Comment

Да се върнем на темата.
                            Наистина има много вярно, в това което си написал още първия пост. Да кажем, че съм един от тия, които карат "бегачка", са си взели мощна кола, без да имат покритие. Дори днес си сложих "Удивителния" на стъклото, нищо че карам от 2г на газ. Просто не исках да се правя на това, което съм. Да де, но нямам нищо общо.
                            Има една друга тема, много близко до твоята, в която се споменават стадиони, агитки, едните от които били магарета, а другите магарета. И в крайна сметка си вадим извод, че всичките от едните и другите са стадо. Неприятно ми е, когато се вадят заключения на някаква частична основа.
                            Следователно си мисля, че след като сметна, че ще разлаеш кучетата, значи има хора, които да се засегнат. Все си мисля, че си объркал форума. Смяташ ли, че това е форума, чиито участници са от този тип. Скромните ми наблюдения казват - НЕ. Да, аз можех да си купя по-малка и икономична кола, но предпочетох да се блъсна в стената с "мощния автомобил". Просто защото марката ме влече и получавам нещо, където другаде не мога(така де, за автомобили си говорим). И понеже си ползвам колата ежедневно, съм инсталирал ГИ, с който си спестявам определена сума пари. Предпочитам през седмицата да сипвам на газта, а през уикенда да приготвям барбекюто. По-добре отколкото през седмицата да съм бил на бенз колонка, а уикенда да съм в Западния парк на разходка.
                            Признанието ми, е че ако имах избор, бих предпочел да си сипвам само бензин. Точно поради тази причина следващата ще е дизел...уоу.
                            Last edited by JAMAL; d.m.y г., 21:58.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Да пращам значи каруците с хуманитарната помощ...
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Смятам, че голяма част от участниците в тоя форум тайно им се иска да са по умнички, ама де късмет. Най-забавното е, че може би и аз приспадам към това число... но знае ли Господ

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                Да пращам значи каруците с хуманитарната помощ...
                                Дай ги насам добри ми човече

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

Опс дееба... то станало 22.00 часа. Сори пичове ама аз съм малък и имам вечерен час... та ще се наложи да ви изоставя за тая вечер и да си лягам, за да не ме напляскат мама и тати Утре след училище обещавам да се включа отново в темата, ако до тогава има развитие де!
                                BMW E39 528i

Comment

Working...
                                X