Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване до Гърция-Въпроси!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Mиналия септември направих обиколка на Гърция с колата и никъде не съм имал проблеми заради фаровете си,а съм с ксенон на къси и дълги и минах покрай доста полицаи.Що се отнася до газта-е те тук е проблема.Газ има но е на много кофти места и обикновенно е забутана някъде в края на града,но пък има табели AVTOGAZ.Аз намерих една газстанция в Лариса и явно тази която спомена колегата в Солун,ама беше голямо обикаляне,но си заслужаваше защото газта е 55 евроцента.Моята бутилка тогава беше 60 литра и с 3 бутилки обиколих всичко което бях набелязъл.Има много камери покрай пътя и повечето работят,така че спазвай стриктно ограниченията,дори и гадните гърци да прелитат покрай тебе,щото глобите са много солени.А таксите за магистралата са почти символични,дори повечето нови отсечки нямат такава.Най-много се плаща между Солун и Атина.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
    бивша 155 2.0ts
    бивша 155 1.8ts

Comment

След Лариса има отклонение за Волос и на влизане в града има една бензиностанция,мисля на AVIN,там има газ.Друг е въпроса дали ще отворят Темби в края на този месец и ще трябва да се заобикаля през Козани.Това са още километри.Иначе пак се слиза на Лариса.От Солун до Волос по магистралата имаше 4 пункта за таксуване,сега вече са 6.
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
        Тези мед. застраховки какви пари са ....
        Тия застраховки въобще не са задължителни, да не говорим, че ако си имаш непрекъснато здравноосигурителни вноски си вадиш една здравна карта за чужбина и няма проблеми в нито една европейска държава, картата струва под 5 лева и трае една година
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Тия застраховки въобще не са задължителни, да не говорим, че ако си имаш непрекъснато здравноосигурителни вноски си вадиш една здравна карта за чужбина и няма проблеми в нито една европейска държава, картата струва под 5 лева и трае една година
          И въпросната карта важи само за болнични заведния имащи договор с тяхната здравна каса
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Taя здравна карта е безплатна. Вади се в 29-та поликлиника и единственото, което можеш да направиш с тая карта е да ти размахат среден пръст ако не дай си боже се наложи да я ползваш. Казвам го не просто, за да си говоря празни приказки ами като човек, който пътува и си има някои здравни проблеми, заради, които не е хубаво да оставам неподсигурен. Където и да съм питал отговорът е един и същ - "направи си медицинска застраховка". Да пътувал съм и без медицинска застраховка, но това си е било на моя отговорност!
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
              Taя здравна карта е безплатна. Вади се в 29-та поликлиника и единственото, което можеш да направиш с тая карта е да ти размахат среден пръст ако не дай си боже се наложи да я ползваш. Казвам го не просто, за да си говоря празни приказки ами като човек, който пътува и си има някои здравни проблеми, заради, които не е хубаво да оставам неподсигурен. Където и да съм питал отговорът е един и същ - "направи си медицинска застраховка". Да пътувал съм и без медицинска застраховка, но това си е било на моя отговорност!
              Тая медицинска застраховка понеже струва "много пари"
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                Тая медицинска застраховка понеже струва "много пари"
                Смешни пари е. Аз още в началото го споменах това. Последно за срок от 3 месеца, на стойност 15 хиляди евро, ми излезна 63 лева мисля.
                Предният ми пост трябваше да подканя точно към направата на такава застраховка в случай, че не е станало ясно.

Comment

Смешни пари е. Аз още в началото го споменах това. Последно за срок от 3 месеца, на стойност 15 хиляди евро, ми излезна 63 лева мисля.
                  Предният ми пост трябваше да подканя точно към направата на такава застраховка в случай, че не е станало ясно.
                  Ясно е. разбира се
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колеги, не знам дали защото Ипократос е елин, но аз в Гърция не съм видял доктор да върне болен или нуждаещ се от преглед.Първо си върши работата, а после се мисли как да се плаща.Ако нямаш нищо, дори и документ за самоличност, във всяка болница има фонд или на църквата и/или на някоя друга организация, или кметството е обявило, че това не е нужно, но аз за 12 години не съм видял някой да е върнат от бюрокрацията там!
                    Вирусе, тая на Волос газостанция, не бяха ли я закрили преди две години!
                    Сега не знам как е , ама да попитам.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      И въпросната карта важи само за болнични заведния имащи договор с тяхната здравна каса
                      Спешната помош е безплатна навсякъде, а ако ходи някой да си лекува ревматизма или друга хронична болест е друга работа
                      Аз в Гърция не знам голяма болница без договор с тяхната каса, а там големите болнице са наистина големи, тоест малко са и са тип окръжни, а за частните лекари никой не говори, ма чий ще го търси там

ПП Сега прочетох и поста на Мордохай, той е по запознат, евала на гърците, нищо че са били по назад от нас преди 1944
                      Last edited by fred; d.m.y г., 23:07.
                      sigpic

Comment

Прав си, но е факт, че и те като видят чужденец ще го завъртят на шиш, та ако има възможност да си вземе зелената карта с него, която така или иначе му е безплатна по-добре е да я има у себе си. Ей така, за собствено успокоение. Иначе гледам си навътре в нещата, редно е да му споменеш поне какво се прави в случай на ПТП.
                        Така или иначе съм тръгнал да пиша...дай поне да не е напразо. В случай на ПТП се попълва....абе нещо като споразомуение, не знам в превод как му се вика на български ама е двустранно....демек нещо като тоя протокол, който въведоха тук в случай на леки ПТП-та без пострадали. Та от там натаък процедурата е, че с това споразумение виновният трябва да уведоми своята застахователна компания, която поема грижите по възстановяване на щеите на потърпевшата страна.
                        Казах го ясно, че не е необходимо да вади зелена карта!
                        Ще се поясня! Чиста психология е!
                        Вадейки зелена карта, ясно показваш, че не си знаеш правата!
                        Вадиш си само застраховката и оставяш те да ти попълнят документите.Междувременно ми се обаждаш на мен и аз се оправям с тях!
                        Какво не е ясно тука!
                        Иначе, може и да не ми се обаждате и да ви издокарат много добре с някоя глупост!
                        Може даже да се опитате и да вдигнете скандал!Тогава ще правите от големи, малки камъни на някой остров , тамън 3 месеца.Минимум!
                        Абе не се стряскайте и давайте смело, но умерено!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Колеги, не знам дали защото Ипократос е елин, но аз в Гърция не съм видял доктор да върне болен или нуждаещ се от преглед.Първо си върши работата, а после се мисли как да се плаща.Ако нямаш нищо, дори и документ за самоличност, във всяка болница има фонд или на църквата и/или на някоя друга организация, или кметството е обявило, че това не е нужно, но аз за 12 години не съм видял някой да е върнат от бюрокрацията там!
                          Вирусе, тая на Волос газостанция, не бяха ли я закрили преди две години!
                          Сега не знам как е , ама да попитам.
                          Ми, че то навсякъде няма да те върнат. Аз не само в Гърция, но и навсякъде където съм бил не съм видял някой да го върнат. Друг е момента тука, че рано или късно се опира до момента с плащането и винаги е добре да си подсигурен! Ако можеш да си вържеш гащите защо да не го направиш?!

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Казах го ясно, че не е необходимо да вади зелена карта!
                          Ще се поясня! Чиста психология е!
                          Вадейки зелена карта, ясно показваш, че не си знаеш правата!
                          Вадиш си само застраховката и оставяш те да ти попълнят документите.Междувременно ми се обаждаш на мен и аз се оправям с тях!
                          Какво не е ясно тука!
                          Иначе, може и да не ми се обаждате и да ви издокарат много добре с някоя глупост!
                          Може даже да се опитате и да вдигнете скандал!Тогава ще правите от големи, малки камъни на някой остров , тамън 3 месеца.Минимум!
                          Абе не се стряскайте и давайте смело, но умерено!
                          Както казах и по-горе - ако можеш да си вържеш гащите, защо да не го направиш?! И това със знаенето на правата престанете да го пробутвате защото е толкова изтъркан лаф.... Така или иначе му влиза в цената на гражданската защо да не си я вземе?! Ама не, понеже правата му казва, че не му трябва по-добре да не си взима, това което си е плати! Е т'ва сигурно е някакъв модерен начин да отстояваш позиция ама аз не го разбирам. И да, психилогически само е момента, но човека ясно си каза, че не е наясно как стоят нещата там, така че по-добре да му е сигурен гърба. Иначе хубаво си си предложил помощта, но все пак позволи и някой друг да се изкаже без да омаловажаваш мнението му! И ние сме живяли тук там, и ние сме преживяли по нещичко някъде по света!

Comment

Абе не знам дали сте виждали гръцка лична карта, парцал пълен, ама гръка си ходи с нея навсякъде, включително и у нас и не му пука, а ние треперим като престъпници и гледаме всичко да е на 101%.Е затова гърците са по умни от нас, поне в последните 60-80 години.Това в контекстта на правата
                            Last edited by fred; d.m.y г., 13:16.
                            sigpic

Comment

Абе не знам дали сте виждали гръцка лична карта, парцал пълен, ама гръка си ходи с нея навсякъде, включително и у нас и не му пука, а ние треперим като престъпници и гледаме всичко да е на 101%.Е затова гърците са по умни от нас, поне в последните 60-80 години.Това в контекстта на правата
                              То и на немците до скоро шофьорскитеим книжки бяха едни розови,опърпани с чернобели снимки,ама такъв е живота...А иначе гърците вече имат шофьорски книжки по европейски тиртип.За управление на товарни а-ли и автобуси с дигитален тахограф от ноември 2008г им издават и съответните карти за такива тахографи.Ще влязат в час и те.
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Както казах и по-горе - ако можеш да си вържеш гащите, защо да не го направиш?! И това със знаенето на правата престанете да го пробутвате защото е толкова изтъркан лаф.... Така или иначе му влиза в цената на гражданската защо да не си я вземе?! Ама не, понеже правата му казва, че не му трябва по-добре да не си взима, това което си е плати! Е т'ва сигурно е някакъв модерен начин да отстояваш позиция ама аз не го разбирам. И да, психилогически само е момента, но човека ясно си каза, че не е наясно как стоят нещата там, така че по-добре да му е сигурен гърба. Иначе хубаво си си предложил помощта, но все пак позволи и някой друг да се изкаже без да омаловажаваш мнението му! И ние сме живяли тук там, и ние сме преживяли по нещичко някъде по света![/QUOTE]
                                Не си ме разбрал!Изобщо не омаловажавам мнението ти.Нека си вземе картата, защото не знае какво може да му хръмне и от къде да се върне.Но да не я показва, освен ако не се заядат, което е абсурд!

Comment

Working...
                                X