Mиналия септември направих обиколка на Гърция с колата и никъде не съм имал проблеми заради фаровете си,а съм с ксенон на къси и дълги и минах покрай доста полицаи.Що се отнася до газта-е те тук е проблема.Газ има но е на много кофти места и обикновенно е забутана някъде в края на града,но пък има табели AVTOGAZ.Аз намерих една газстанция в Лариса и явно тази която спомена колегата в Солун,ама беше голямо обикаляне,но си заслужаваше защото газта е 55 евроцента.Моята бутилка тогава беше 60 литра и с 3 бутилки обиколих всичко което бях набелязъл.Има много камери покрай пътя и повечето работят,така че спазвай стриктно ограниченията,дори и гадните гърци да прелитат покрай тебе,щото глобите са много солени.А таксите за магистралата са почти символични,дори повечето нови отсечки нямат такава.Най-много се плаща между Солун и Атина.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Гърция-Въпроси!!!
Collapse
X
-
След Лариса има отклонение за Волос и на влизане в града има една бензиностанция,мисля на AVIN,там има газ.Друг е въпроса дали ще отворят Темби в края на този месец и ще трябва да се заобикаля през Козани.Това са още километри.Иначе пак се слиза на Лариса.От Солун до Волос по магистралата имаше 4 пункта за таксуване,сега вече са 6.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеТези мед. застраховки какви пари са ....Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеТия застраховки въобще не са задължителни, да не говорим, че ако си имаш непрекъснато здравноосигурителни вноски си вадиш една здравна карта за чужбина и няма проблеми в нито една европейска държава, картата струва под 5 лева и трае една годинаGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеТия застраховки въобще не са задължителни, да не говорим, че ако си имаш непрекъснато здравноосигурителни вноски си вадиш една здравна карта за чужбина и няма проблеми в нито една европейска държава, картата струва под 5 лева и трае една годинаThe greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеTaя здравна карта е безплатна. Вади се в 29-та поликлиника и единственото, което можеш да направиш с тая карта е да ти размахат среден пръст ако не дай си боже се наложи да я ползваш. Казвам го не просто, за да си говоря празни приказки ами като човек, който пътува и си има някои здравни проблеми, заради, които не е хубаво да оставам неподсигурен. Където и да съм питал отговорът е един и същ - "направи си медицинска застраховка". Да пътувал съм и без медицинска застраховка, но това си е било на моя отговорност!Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеТая медицинска застраховка понеже струва "много пари"
Предният ми пост трябваше да подканя точно към направата на такава застраховка в случай, че не е станало ясно.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеСмешни пари е. Аз още в началото го споменах това. Последно за срок от 3 месеца, на стойност 15 хиляди евро, ми излезна 63 лева мисля.
Предният ми пост трябваше да подканя точно към направата на такава застраховка в случай, че не е станало ясно.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Колеги, не знам дали защото Ипократос е елин, но аз в Гърция не съм видял доктор да върне болен или нуждаещ се от преглед.Първо си върши работата, а после се мисли как да се плаща.Ако нямаш нищо, дори и документ за самоличност, във всяка болница има фонд или на църквата и/или на някоя друга организация, или кметството е обявило, че това не е нужно, но аз за 12 години не съм видял някой да е върнат от бюрокрацията там!
Вирусе, тая на Волос газостанция, не бяха ли я закрили преди две години!
Сега не знам как е , ама да попитам.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеИ въпросната карта важи само за болнични заведния имащи договор с тяхната здравна каса
Аз в Гърция не знам голяма болница без договор с тяхната каса, а там големите болнице са наистина големи, тоест малко са и са тип окръжни, а за частните лекари никой не говори, ма чий ще го търси там
ПП Сега прочетох и поста на Мордохай, той е по запознат, евала на гърците, нищо че са били по назад от нас преди 1944Last edited by fred; d.m.y г., 23:07.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеПрав си, но е факт, че и те като видят чужденец ще го завъртят на шиш, та ако има възможност да си вземе зелената карта с него, която така или иначе му е безплатна по-добре е да я има у себе си. Ей така, за собствено успокоение. Иначе гледам си навътре в нещата, редно е да му споменеш поне какво се прави в случай на ПТП.
Така или иначе съм тръгнал да пиша...дай поне да не е напразо. В случай на ПТП се попълва....абе нещо като споразомуение, не знам в превод как му се вика на български ама е двустранно....демек нещо като тоя протокол, който въведоха тук в случай на леки ПТП-та без пострадали. Та от там натаък процедурата е, че с това споразумение виновният трябва да уведоми своята застахователна компания, която поема грижите по възстановяване на щеите на потърпевшата страна.
Ще се поясня! Чиста психология е!
Вадейки зелена карта, ясно показваш, че не си знаеш правата!
Вадиш си само застраховката и оставяш те да ти попълнят документите.Междувременно ми се обаждаш на мен и аз се оправям с тях!
Какво не е ясно тука!
Иначе, може и да не ми се обаждате и да ви издокарат много добре с някоя глупост!
Може даже да се опитате и да вдигнете скандал!Тогава ще правите от големи, малки камъни на някой остров , тамън 3 месеца.Минимум!
Абе не се стряскайте и давайте смело, но умерено!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолеги, не знам дали защото Ипократос е елин, но аз в Гърция не съм видял доктор да върне болен или нуждаещ се от преглед.Първо си върши работата, а после се мисли как да се плаща.Ако нямаш нищо, дори и документ за самоличност, във всяка болница има фонд или на църквата и/или на някоя друга организация, или кметството е обявило, че това не е нужно, но аз за 12 години не съм видял някой да е върнат от бюрокрацията там!
Вирусе, тая на Волос газостанция, не бяха ли я закрили преди две години!
Сега не знам как е , ама да попитам.
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКазах го ясно, че не е необходимо да вади зелена карта!
Ще се поясня! Чиста психология е!
Вадейки зелена карта, ясно показваш, че не си знаеш правата!
Вадиш си само застраховката и оставяш те да ти попълнят документите.Междувременно ми се обаждаш на мен и аз се оправям с тях!
Какво не е ясно тука!
Иначе, може и да не ми се обаждате и да ви издокарат много добре с някоя глупост!
Може даже да се опитате и да вдигнете скандал!Тогава ще правите от големи, малки камъни на някой остров , тамън 3 месеца.Минимум!
Абе не се стряскайте и давайте смело, но умерено!The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Абе не знам дали сте виждали гръцка лична карта, парцал пълен, ама гръка си ходи с нея навсякъде, включително и у нас и не му пука, а ние треперим като престъпници и гледаме всичко да е на 101%.Е затова гърците са по умни от нас, поне в последните 60-80 години.Това в контекстта на праватаLast edited by fred; d.m.y г., 13:16.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАбе не знам дали сте виждали гръцка лична карта, парцал пълен, ама гръка си ходи с нея навсякъде, включително и у нас и не му пука, а ние треперим като престъпници и гледаме всичко да е на 101%.Е затова гърците са по умни от нас, поне в последните 60-80 години.Това в контекстта на праватаАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Както казах и по-горе - ако можеш да си вържеш гащите, защо да не го направиш?! И това със знаенето на правата престанете да го пробутвате защото е толкова изтъркан лаф.... Така или иначе му влиза в цената на гражданската защо да не си я вземе?! Ама не, понеже правата му казва, че не му трябва по-добре да не си взима, това което си е плати! Е т'ва сигурно е някакъв модерен начин да отстояваш позиция ама аз не го разбирам. И да, психилогически само е момента, но човека ясно си каза, че не е наясно как стоят нещата там, така че по-добре да му е сигурен гърба. Иначе хубаво си си предложил помощта, но все пак позволи и някой друг да се изкаже без да омаловажаваш мнението му! И ние сме живяли тук там, и ние сме преживяли по нещичко някъде по света![/QUOTE]
Не си ме разбрал!Изобщо не омаловажавам мнението ти.Нека си вземе картата, защото не знае какво може да му хръмне и от къде да се върне.Но да не я показва, освен ако не се заядат, което е абсурд!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment