Известие

Collapse
No announcement yet.

Volvo S60 2.5 D vs Алфа Ромео 166 2.4 JTD vs BMW 525/530 d

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Volvo S60 2.5 D vs Алфа Ромео 166 2.4 JTD vs BMW 525/530 d

Хайде освен за голи ..тки и за Биг Брадър да си поговорим и за коли.
    Интересуват ме тези модели, главно за произведените между 2001-2003 година. Нека някой, който има преки впечатления от трите или поне две от тях да сподели - най-вече за динамика, пътно поведение, издръжливост, разход, удобство и т.н.
    Интересно ще ми е най-вече мнението на Пинко.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Хайде освен за голи ..тки и за Биг Брадър да си поговорим и за коли.
    Интересуват ме тези модели, главно за произведените между 2001-2003 година. Нека някой, който има преки впечатления от трите или поне две от тях да сподели - най-вече за динамика, пътно поведение, издръжливост, разход, удобство и т.н.
    Интересно ще ми е най-вече мнението на Пинко.
    Само уточни с какви скоростни кутий..Щото при БМВ и при Волвото е от значение..
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Волвото D5 ли е?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Мда, прави сте за уточненията - говорим САМО за ръчни 6-степенни кутии.
        Д5 на Волво имам предвид, да.
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Цената на поддръжката не те ли интересува?
          Ако не - ашколсун
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми интересува ме, ама знам, че за тези модели е почти еднаква, така че отпада като критерий за сравнение.

Comment

че то волво ....има ли ?? подържане..ми то не се чупи!!!
              75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
              kavasaki zzr-600 100 жребеца
              147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Мисля че 530d като динамика е най добре...
                Само съм се возил в d5 не съм карал , но беше много удобно и от пред и отзад.

Comment

мой много близък приятел има с60 д5 - вози страхотно, върви много доволно - почти колкото мойта 159 1.9jtdm, харчи супер малко - 4 - 4.5 със 140-150 на магистралата ... неговата е с 5 скорости, не със 6. и съм я карал и ме е возил - за каране е малко като параход - правиш някакви неща, ама си като отдалечен от действието - определено я няма обратната връзка като при петицата и 166-цата

за здравото... не е толкова здраво, колкото си мислите, а оригиналните части са много скъпи. честно казано - хубава кола, но не бих си я взел за мен

бумера ти е варианта според мен, 530 д е супер комбинация - хубав голям дизел, който не харчи прекалено много, а върви добре, с добра возия и много качествено направено купе и интериор. естествено задното си е задно (чувал съм, че 25 не бил хубав, че се чупел и т.н. ама може и да са градски легенди)

166 ще ти е май по-евтина за поддръжка и ще ти харчи по-малко от бумера, интериора е в пъти по-хубав и от на другите двете, но пък като че ли изостава по вървеж и здравина ? визията на не-фейслифтнатата предница мен откровенно ме дразни, а дайте да си говорим честно... колата И за това си я избирате, иначе всички щяхме да караме някакви тухли
                  Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 09:07.
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Бавареца е най убав от тритеСамо зимата ше имате проблемация по снежеца
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                      Бавареца е най убав от тритеСамо зимата ше имате проблемация по снежеца
                      за някой - проблем, за други - забавление

с едни убави дебели задни гуми, сичко си идва на мястото
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

абе не е баш така ама ае
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                          абе не е баш така ама ае
                          съгласен съм, с комична цел го казах но на места по-добре предно, на други задно
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            за някой - проблем, за други - забавление

+ това 530D Е39 си има DSC, което наистина много помага. Пробвано.
                            Last edited by zdravio; d.m.y г., 13:16.
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Благодаря ви за отговорите дотук.
                              За бавареца - задното е една от трите причини, поради които не ми е фаворит.
                              Ако ще е 166-ца със сигурност ще е от 2002-03-та, т.е. преди лифта.

Comment

Working...
                              X