Известие

Collapse
No announcement yet.

Не мога да повярвам какво ми се случи миналата нощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хайде сега полицаите ви виновни.Сякаш само от тях зависи да има ред в държавата...
    Забравяте,че полицаите изпълняват заповеди !!!Бедата е,че са се превърнали в заложници на политиците (става дума за началниците по високите етажи)
    Надявам се скоро да дойде времето , когато българските полицаи имат уважението като полицаите в Западна Европа и Америка.
    Аз лично познавам изключително свестни полицаи.Винаги,когато ми се е налагало(по една или друга причина) да търся съдействие от полицията,съм получавала добро отношение
    п.п.
    колега,искрено съжaлявам за случилото се.Дано бързичко да се отървеш от стреса ,който е породила случката..
    Last edited by viki; d.m.y г., 15:06.
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
      Пожелавам на всеки един добронамерен форумен член да няма повод да потърси непосредствено съдействие от полицията. Това е. Ходене по мъките, разочарования и мили родни картинки.
      Колега, bouncer, бяха ти разбили колата преди време, нали? След фитнес, някъде към студентски. Обърнахте ли се към органите на реда? Какво стана?
      ама ти какво си мислиш, че в англия като ти разбият колата и подадеш жалба и след час и половина са хванали виновника ли ?

айде по-сериозно моля ви се, интелигентни хора сте, знаете, че е много лесно да не те хванат за дребни престъпления стига да не си пълен олигофрен !

редовите полицаи са с нисък коефициент на интелигентност по цял свят, на редовия полицай не му е работа да е прекалено интелигентен - на него му е работа да следи за спазването на закона.

от там нататък има офицерски школи и т.н., истинските дебили са там - защото прост човек да е корумпиран на дребно не е толкова пагубно, колкото на високите етажи

кат-аджиите сме ги научили ние да взимат пари.

и пак повтарям - който взима мизерни пари, няма да е мотивиран.

полицай е призвание - ама и тяхните деца също трябва да ядат, да ?

ПП: освен това не знам къде ги намирате наглите и нахални полицаи ама аз колкото пъти съм имал вземане даване с органите на реда, са се държали с мен уважително и свястно. както каза вики има много свестни хора там. и преди всичко и те са ХОРА като нас .
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Колега, попитах, защото не знам. Това не беше риторичен въпрос. Как казваше народът: гузен негонен бяга.
        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

само да вметна...чета за редови полицаи и КАТ-аджии, които са ниско платени и т.н....хубаво, но знаете ли следователите, които (не)работят по разследването на кражбите от обикновените хора и техните шефове какви прилични заплатки взимат
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

А бе, не е така навсякъде. Ето сега ми изниква в главата един случай за престъпността в ЮАР, дето толкова се притесняват медиите покрай световното по футбол. Та, баш в Кейптаун, в някакъв подлез, пред банкомат, двама черни задигат Виза-картата на чичо ми. Следобедно време 4-5 часа. Пробва да звъни до българската банка да му блокират сметката - къде ти вече по това време да открие някой! На полиция така и не се обажда, щото изобщо не му се видяло смислено. Примирил се, че е изгорял с 2000 евро, колкото му е бил лимитът. Прибира се в хотела и си пийва студена водица по случая. След малко му чукат на вратата и усмихнат полицай му връчва картата! Без да е теглено от нея! Вярно, може да е единичен случай, ама това нещо не си го представям някак си да се случи по нашите географски ширини.

Comment

Колега, попитах, защото не знам. Това не беше риторичен въпрос. Как казваше народът: гузен негонен бяга.
              е аз ти казвам като потърпевш от такива неща

ПП: а за двамата негри - ми там ти е разковничето, в страните с масова престъпност (и вярвайте ми - ние сме далеч от това, което се случва в големите градове на запад) контингента е доста по-прост. не ми се пишат фермани пак...
              Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:52.
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

който си мисли, че "там" е Рая и няма престъпност се е объркал. Имат престъпност и то много по-сериозна от нашата, става дума за дребна. Едрата е друга бира и е по-умна от нашата, не се избива, а краде многото пари с други лостове. Обикновенния човек по принцип го засяга дребната престъпност, при нас тя нараства стремглаво в последните 5-6 години забелязвам, включително и простотиите "младеж закла съученик".
                По конкретния случай и аз съм в Борово и си мислех, че квартала е хубав и такива глупости не се случват, но преди години съм ги заварил без да разбера като съм се прибрал от работа и добре, че не съм разбрал и са изчезнали. Тогава викнах куките профилактично и от тях разбрах, че квартала не е съвсем толкова хубав, колкото си мисля- сложих си решетки и си взех ротвайлер, сега той ми е най-ценното в нас и само него искам да опазя
                Моите наблюдения са, че влизат основно през прозорци, като височината не ги спира, прескачат отстрани или се катерят отдолу, затова решетки, вратите се затварят дори да сте на 15 етаж и се затварят дори да излизате за 5 мин, простотиите стават, когато не очаквате и те разчитат на това ние да не можем да си представим как ще влезе някой, докато аз съм в нас.... Ако сте с касова брава си вадете ключа като сте у вас, чух, че бъркали и ги вътрели както са отвътре и направо си отключват.

Comment

Пожелавам на всеки един добронамерен форумен член да няма повод да потърси непосредствено съдействие от полицията. Това е. Ходене по мъките, разочарования и мили родни картинки.
                  Колега, bouncer, бяха ти разбили колата преди време, нали? След фитнес, някъде към студентски. Обърнахте ли се към органите на реда? Какво стана?
                  така е - разбиха ми колата, а и апартамента са ми разбивали. И в двата случая съм сигнализирал където трябва и файда никаква. НО въпреки това всеки път щом се случи нещо такова сигнализирам и правя всичко пореда си, защото ако ние не я оправим тая държава тя сама нема да се оправи
                  няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
                    който си мисли, че "там" е Рая и няма престъпност се е объркал. Имат престъпност и то много по-сериозна от нашата, става дума за дребна. Едрата е друга бира и е по-умна от нашата, не се избива, а краде многото пари с други лостове. Обикновенния човек по принцип го засяга дребната престъпност

анджък (простете турския)
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:31.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                        ...заплатата на полицая с всички дежурства, добавки и премии я стигне 800 - 1000 лв я не. а за тези пари какво?

нали ако има малко акъл и се справя добре веднага ще го дръпнат в частния сектор с 10 пъти по-голяма заплата. какво да го кара да стои на държавно, да хподи със скъсаните кубинки и разбитата патрулка като може да си докарва и 10 пъти повече като частен офранител? какво искаме всъщност? да има качествена полиция, да ни защитава и ние да ги плюем и да ги обиждаме? А колега можеш ли да изкараш без полиция? можеш ли без КАТ? не можеш.
                        Я ме открехни какви са тия охранители дето взимат по 8000-10 000 лв заплата? Искам да кандидатствам- имам качествата, трябва ми малко практика само, че професионално не съм се занимавал (ако заплатата е наистина такава, че дори и на половина, първата ти я подарявам на теб)
                        Lexus IS200

Comment

на пострадалите не им ли е писнало все някой да живее на техен гръб и нищо да не се променя

полицаи може и да има, те са хора, а хора всякакви, но институция полиция няма в тази държава

виж, полицейщина колкото щеш
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Аз против полицаите нямам нищо. И те са хора, да гадни са, поне някои от тях, но и те са хора. Ядосвам се че дори и да си направят труда да хванат престъпниците, после никой не ги съди. са грабеж 1 година....е това е смешно. той е откраднал имущество за сума ти пари, съдят го, лежи една година после излиза и си щрака с пръсти и пак почва да краде. за кражба трябва да е сурова присъдата 5-10 години например за да се научи как се спестяват 3 години пари за 52" SONY и след това да дойде някое келеме и да ти я отмъкне. е няма как да стане
                            In God we trust, all others pay cash.
                            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:41.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Вероятно има и интелигентни полицаи и професионалисти,някои от тях даже може и да са възпитани
                                Ще разкажа една случка която се случи лично на мен :
                                По време на предишната смяна на документи намирам дамска чанта зхвърлена до един паметник ,а вътре лична карта и паспорт извадени съвсем в начлото на срока за подмяна -вероятно са трябвали скоро на собственичката.Решавам да постъпя като съвестен гражданин отивам да ги предам в полицията - олигофрените там ме държат няколко часа и ме карат да пиша обяснения къде съм бил ,предния ден какво съм правил от къде съм ги откраднал и тем подобни, като през цялото време се държат нагло. Провалят ми деня Извод : Вече никога няма да върна нещо намерено от мен в полицията!
                                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                                X