Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против свободния обмен на данни по интернет!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За и против свободния обмен на данни по интернет!

Колеги отново клекнахме и подписахме "меморандум за сътрудничество в борбата с пиратството". http://bnt.bg/bg/news/view/27426/bor...noto_piratstvo
    Личното ми мнение е че отново искат да погазят едно от правата ни, а тоест да ни ограничат една от малкото ни свободи-интернет пространството ни. Преди излизаха с номера че се извършват престъпления спрямо личноста, докато сега се заговори открито за интектуална собственост на софтуер и филми. Дали масово хората ще започнат да си закупуват софтуер или да ходят на кино, дали ще спрат да ползват тракерите или другите алтернативи за обмен на информация? Не вярвам колеги това да стане и съм страшно разочарован от нашите управляващи какви подлизурковци са. Ето и ответната страна с изявлението си по казуса. http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=28695&category=5
    96
    Не, твърдо съм против.
    63.54%
    61
    Да, одобрявам ги.
    31.25%
    30
    Нямам мнение по въпроса.
    5.21%
    5
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

На практика това не е пиратство, пиратството е ТИ самият да продавш данни, в съвременното ни ежедневие това са пълни глупости.Тоест против тая борба с така нареченото пиратство съм.Правя забележка, че не тегля филми почти от подобни сайтове.Аз съм от старата школа, гледам си платени канали, купувам си дискове на промоция, които ме интересуват и чат пат да сваля нещо, колкото да не е без хич.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Колеги отново клекнахме и подписахме "меморандум за сътрудничество в борбата с пиратството". http://bnt.bg/bg/news/view/27426/bor...noto_piratstvo
      Личното ми мнение е че отново искат да погазят едно от правата ни, а тоест да ни ограничат една от малкото ни свободи-интернет пространството ни. Преди излизаха с номера че се извършват престъпления спрямо личноста, докато сега се заговори открито за интектуална собственост на софтуер и филми. Дали масово хората ще започнат да си закупуват софтуер или да ходят на кино, дали ще спрат да ползват тракерите или другите алтернативи за обмен на информация? Не вярвам колеги това да стане и съм страшно разочарован от нашите управляващи какви подлизурковци са. Ето и ответната страна с изявлението си по казуса. http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=28695&category=5

А бе човек, сам си го казал- НИЩО няма да се промени. МВР го знае. Какво лошо да си натрупат малко червени точки
      Lexus IS200

Comment

Трудно някой би успял да контролира нета......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз не се сещам държава където интернета да е 'свободен'. Дори напротив, нищо свободно няма и не трабва да има. Колкото по-рано приемат тези мерки толкова по-добре.
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Всяко действие си има противодействие, винаги ще има вратички.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Абе хора, не разбрахте ли че ПР-а на 'новите управляващи' е на ниво?!...
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

Добре съгласен съм че трябва да и тия дето правят програми , филми и всичко което може да бъде свалено от 1 торент сайт трябва да ядат те това работят и с това се издържат ОК . До тука всичко добре ама да попитам кварталната библотека не е ли също в нарушение на този закон и не работи ли на същия принцип взимаш 1 книга от там четеш я връщаш я , чете я друг и тоя връща и така много хора го правят така не се ли погазват правата на авторите на книги и тяхната интелекуална собственост вмсето да са продали примерно 100 книги те продават 1 не ли същото с въпросните торент сайтове а пък библиотеки от кога има
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                sigpic

Comment

Споко, нали знаеш че тука всяко чудо за три дни. От 2001 слагат тол такса на магистралите, а да и ги довършват. От 98г затягат контрола с техническите прегледи и ако си махнеш катализатора лошо. Примери сто. Още няколко месеца и ще се спрат с глупостите защото ще им свърши ресурса, па и на хората ще им стане безинтересно и така или иначе рейтинга им е обречен. По принцип мене винаги ми е било смешно като почнат да бучат как се накърнявали правата на някой който има 10мил ама заради пиратството има нереализирани печалби от още 500хил.
                  Е наще изпълнители са по засегнати ама па те и имат една продукция........

Comment

Вече го писах веднъж, пиратството е само оправдание за въвеждане на цензура върху Интернет.
                    - Медиите са доволно цензурирани, нета е единственото място където може да се обменя информация сравнително свободно (някой да си спомня за опасните, ДАНС и чуковете... и за случая с Иво Инджев и бТв?).
                    Но и тази свобода е на път да приключи...
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Все ми се струва, че и обратното си е вярно. Защитава се пиратството като борбата срещу него се определя като "цензура".
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Все ми се струва, че и обратното си е вярно. Защитава се пиратството като борбата срещу него се определя като "цензура".
                        Да правиш разлика м/у пиратство и споделяне?
                        - Пиратство е да крадеш труда/мат. ценности на някого - по нашето законодателство това е нелицензирана употреба с комерсиална цел (продажба или косвени приходи).
                        - Споделяне е всичко което няма комерсиална цел... дали ще ти извадя книга от библиотеката си да четеш или ще ти пратя мп3 е все тая.

Цялата материя на правата за копиране (авторски друг път... copyright е английската дума... да виждаш в нея автор?) е сбъркана до безобразие, това е единствената част от правото уреждащо комерсиални отношения в която картелизацията и монопола са на пиедестал, а не забранени.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Много добре знаеш какво имах предвид под пиратство, не влагам буквалния смисъл. И тук не става въпрос само за крайния потребител на "пиратския" продукт, ами за цялата схема. В анкетата съм гласувал "Не, твърдо съм против.", така че може да не се палиш. Идеята ми е, че обратната страна също не е цвете за мирисане.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

И да посолим манджата

Цитат от блог:

От доста време се водят спорове около «интелектуалната собственост» от хора, които никак не разполагат с нищо интелектуално. Само че, нали спорът си ни е хоби и национален спорт, та всеки тарикат реши да налее малко вода в продънената делва на брутния ни интелектуален продукт. Не се притеснявайте, безплатно е, а и няма да ви бият!

От много препирни покрай моралната страна на въпроса обаче забравихме да проверим какво, аджеба, печелят заинтересовани страни – музикални къщи, изпълнители и т.н. И доколко печалбите са разпределени справедливо. Дали пък някой не ощетява нашите любимци повече от пиратите в интернет?

Скъсах се да търся, но най-накрая намерих точна статистика за разпределянето на печалбите при продажбата по интернет на една песен за 99 цента ВЪВ ФРАНЦИЯ

Става въпрос за статия на уважаваното френско икономическо списание "Challenges" (номер 17 от 5 януари 2006, страница 30), а самия текст барабар с процентчетата можете да намерите и в интернет на следния адрес.

http://www.challenges.fr/magazine/an...disques&xtcr=1

Значи, ето кой какво взима от 99 евро-цента:

61 цента - Музикалната къща (Сони-Мони и т.н.)

19 цента - ДДС (във Франция е 19,6%)

7 цента – «Задругата на авторите-композитори» (SACEM e френско дружество, което по принцип би трябвало да разпределя справедливо между всички музиканти натрупаните от такси средства, но според сметната палата въпросното дружество поглъща 79% от средствата за собствени нужди... Абе, комунизъм!)

6 цента - Платформа за даунлоудване

3 цента - ТОВА Е ЛЪВСКИЯТ ПАЙ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

1 цент - Телекомуникации (връзка с интернет)
                            1 цент - Технически лиценз (защита срещу пиратиране и т.н.)
                            1 цент - Банкови разходи за превод на авторските права...

Взето от:

http://sandolino.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html

Лично проверих дали сайта дава същата информация - превода от френски с Гугъл не е отличен но става за доказателство.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              От много препирни покрай моралната страна на въпроса обаче забравихме да проверим какво, аджеба, печелят заинтересовани страни – музикални къщи, изпълнители и т.н. И доколко печалбите са разпределени справедливо. Дали пък някой не ощетява нашите любимци повече от пиратите в интернет?

61 цента - Музикалната къща (Сони-Мони и т.н.)

3 цента - ТОВА Е ЛЪВСКИЯТ ПАЙ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ
                              Чакай, бе, джингиби (този, който е писал блога). Нали се сети, че правата се държат от къщите, така че е нормално те да оберат печалбите. Ако искат повече % изпълнителите, нека си дистрибутират сами песните и да си прибират печалбите. Но тогава по- далече от кварталната кръчма едва ли ще стигнат.

А отностно споделянето- изобщо не е все едно аз да дам назаем едно ЦД, защото ако си взел назаем от мен ЦД, то можеш да го слушаш само докато е в теб. След като си го взема обратно ще слушаш дедовия. И всяко копиране на ЦД-то е забранено.
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X